kamilka91 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 betty_labrador napisał(a):wilczak moim zdaniem srednio -zważywszy na to ze w Polsce nie ma neirasowych wilczaków. Zbyt mało ppularna rasa zeby ja miłośnicy mnożyli z nierasowymi psami. Właśnie dlatego napisałam, że to naciągane ;) Quote
betty_labrador Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 no w sumie makota racja, flaty tez sa malo znane i posiadane...ale juz o pseudo slyszałam :/ masakra. Quote
makot'a Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 betty_labrador napisał(a):no w sumie makota racja, flaty tez sa malo znane i posiadane...ale juz o pseudo slyszałam :/ masakra. Nie wiem jak u flatów sytuacja wygląda, ale w wilczakach siedzę głęboko, więc się orientuję :D Ale chyba mimo wszystko są flaty są popularniejsze niż CsV, nie? :P Quote
betty_labrador Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 makot'a;18880689 napisał(a):Nie wiem jak u flatów sytuacja wygląda, ale w wilczakach siedzę głęboko, więc się orientuję :D Ale chyba mimo wszystko są flaty są popularniejsze niż CsV, nie? :P nie wiem właśnie jak to porównac ;) sa na pewno bardzoej popularniejsze flaty niz pare lat temu :D Quote
makot'a Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 (edited) Są aż tak popularne...? Ja w sumie nie potrafię tego obiektywnie ocenić, bo od kilku lat pilnie śledzę środowisko CzW, więc nie mam w sumie rozeznania, jak to wygląda "od zewnątrz". Przeraża mnie to co piszesz... ja na mojego czekam już 10 lat, a pewnie zanim się na niego doczekam, będzie to rasa popularna jak husky, czy malamuty... Strasznie się tego boję, bo CzW jako rasę naprawdę uwielbiam i bardzo nie chciałabym, żeby spotkał je los taki jak wspomniane haszczaki... więc to co piszesz wydaje mi się naprawdę przerażające :-( Ale wracając do tematu pochodzenia mojej kundlicy - wiecie, jak wielkie bylo moje zdumienie, kiedy jakieś 4 lata temu, tuż po przygarnięciu Basty, w wilczakowych rodowodach wygrzebałam takiego oto psa?! :evil_lol: To Ayak z Vlamy, CsV (F4) urodzony w 1982 roku, dokładniej 4 pokolenie po wilku :diabloti: Trochę jak Basta, nie? :evil_lol: Edited March 25, 2012 by makot'a Quote
betty_labrador Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 makota- ten pies co dalas- tułów jak onek, pysk jak wilk :D ale fajny :D bardzo wilkowaty :) Tay... dla mnie z koloru podobny, ale ma inny ukłąd pyska. Dla mnie tay to predzej labek z onkiem :D a u nas sa canaany? :roll: :) tay ma inne uszy tez :D wilkowate, a canaan szpicowate. i oczy ma labka tayek :) Quote
SZPiLKA23 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Bett zartowalam :D Z charakteru Tay mi na husky pasuje co do niezależności, ale nie jest tak energiczny Quote
betty_labrador Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 SZPiLKA23 napisał(a):Bett zartowalam :D Z charakteru Tay mi na husky pasuje co do niezależności, ale nie jest tak energiczny aha chyba ze tak :D hmm...niezależnosci-zdziwilabys sie jaka Tosca potrafi byc niezalezna. Gdybym z nia nic nie robila w sensie szkolenie, w celu wspolpracy ze mna ona żyłąby nadal w swoim swiecie zapachow i zarcia. Nadal żyje ale skupia sie na mnie częśćiej :D Quote
SZPiLKA23 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 (edited) betty_labrador napisał(a):aha chyba ze tak :-D hmm...niezależnosci-zdziwilabys sie jaka Tosca potrafi byc niezalezna. Gdybym z nia nic nie robila w sensie szkolenie, w celu wspolpracy ze mna ona żyłąby nadal w swoim swiecie zapachow i zarcia. Nadal żyje ale skupia sie na mnie częśćiej :-D No wlasnie sie tak zastanawialam nad nia bo wkoncu to mysliwiec a wiec pies madry ale niezalezny no i przedewszytkim glownym bodzcem i rozpraszaczem sa kuszace zapachy, ale widac praca daje wiele:) gops napisał(a):a mi się Taj kojarzy z Bosem :smile: No tak byl "przedstawiany" ale nie sadze zeby mial BOSa bo jest maly drobny i ma inne ksztalty Edited March 25, 2012 by SZPiLKA23 Quote
makot'a Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 betty_labrador napisał(a):makota- ten pies co dalas- tułów jak onek, pysk jak wilk :D ale fajny :D bardzo wilkowaty :) Tay... dla mnie z koloru podobny, ale ma inny ukłąd pyska. Dla mnie tay to predzej labek z onkiem :D a u nas sa canaany? :roll: :) tay ma inne uszy tez :D wilkowate, a canaan szpicowate. i oczy ma labka tayek :) Tak naprawdę to akurat tułów ma bardziej wilczy niż pysk ;) Ma za długie jak na wilka uszy, inną maskę, oraz jeszcze odziedziczoną po ONach "myszkę miki" na czole* :D Niemniej jednak widać już krew wilka, bo pysk jest dłuższy niż u ONa, jest inne kątowanie tylnych łap, i juz lekko inna budowa klatki piersiowej, a grzbiet jest prosty. ______________ *Między innymi dlatego tak przypomina Bastę :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 [quote name='SZPiLKA23']No wlasnie sie tak zastanawialam nad nia bo wkoncu to mysliwiec a wiec pies madry ale niezalezny no i przedewszytkim glownym bodzcem i rozpraszaczem sa kuszace zapachy, ale widac praca daje wiele:) No tak byl "przedstawiany" ale nie sadze zeby mial BOSa bo jest maly drobny i ma inne ksztalty nom prawda, prawda :D co napisalas :) makot'a;18894590 napisał(a):Tak naprawdę to akurat tułów ma bardziej wilczy niż pysk ;) Ma za długie jak na wilka uszy, inną maskę, oraz jeszcze odziedziczoną po ONach "myszkę miki" na czole* :D Niemniej jednak widać już krew wilka, bo pysk jest dłuższy niż u ONa, jest inne kątowanie tylnych łap, i juz lekko inna budowa klatki piersiowej, a grzbiet jest prosty. ______________ *Między innymi dlatego tak przypomina Bastę :evil_lol: no moze masz racje. Umaszczenie ONkowate , ale uszy fakt- nie pasuja do wilka. A kątowanie tylnych łap było kiedys zupelnie inne u onkow jak teraz :roll: bo czlowiek kłusaka kurcze chciał zrobić. Quote
Avaloth Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 To ja mam dla Was kolejną zagadkę ;) Odkąd poznałam tą sukę na każdym spacerze ją obserwuję i próbuje dojśc skąd ona się wzięła :eviltong: Wg kogoś, kto ją przyjmował w schronisku, jest mixem wyżła, ale akurat wyżła osobiście w niej nie widzę. Nie wiem, lab? jakiś molos? Co sądzicie? Quote
gops Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 amstaf z wyżłem pierwsze moje skojarzenie . duży molosowato/ttbowaty pysk i głowa a budowa w sumie też nie jest wyżłowata tylko kolor . Quote
SZPiLKA23 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Ja bym stawiala na doga z czyms malym ale jak oni to zrobili to nie wiem:D Quote
Luzia Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 A co sądzicie o takim maluchu ( Strofa waży około 5-6 kg ) 2,5 m/c ok 4 m/c Tutaj jakieś 5 m/c I obecnie czyli 9 m/c Quote
betty_labrador Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 ta ciemna sunia mysle ze ma amstaffa w sobie w dużej rpzewadze, i labek albo wyżeł :) jasna sunia, https://lh3.googleusercontent.com/-c-GggMyQcss/TspU5_MREJI/AAAAAAAAIx0/WUsUTqAGmXE/s1024/w5.JPG na tym zdjeciu bardzo z wyrazu pyska przypomina welsh corgi (raczej cardigan), ale z czym to nie wiem-moze jakis szpic? Quote
Korenia Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Wypadający język wskazuje na grzywacza chińskiego ;) Quote
zmierzchnica Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 A moja mała, jak myślicie? ;) Ja nie mam pojęcia, ale ma charakter spokojnego, dużego psa (jest wielkości samca husky'ego albo suki goldena) Poza tym diabelnie szczekliwa, nieufna do obcych i zakochana tylko w jednym człowieku ;) Nie mam pojęcia, co może w niej siedzieć. Quote
19krz20 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 moj brutus jest ze schroniska w ksiazeczce ma wpisane owczarek niemiecki ale w sumie jest mniejszy i wazy 23 kg i zastanawiam sie z jakim psem moze byc zmieszany " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Monika89 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 (edited) Moja to do niczego nie podobna. Przynajmiej ja nie mam żadnego pomysłu, a wy? Edited May 6, 2012 by Monika89 Quote
griff Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 [IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/406/64923290.jpg/[/IMG] Witam.Od dwóch miesięcy zamieszkał z nami ten śliczny (już czteromiesięczny)futrzak Nero.Cały czas zastanawiam się ,jakie dwie rasy są w to zamieszane?Podobno szanowna mama jest pinczerką-a tatulo też ponoć rasowy,tylko nie mogę się doprosić mailowo o rasę-może ktoś mi pomoże?Nie jest to oczywiście żaden powód do płaczu-kochany jest za to....że jest a nie za to,jakie ma papiery.Pozdrawiam i czekam na sugestie. Podaję link do zdjęcia: [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/406/64923290.jpg/"] http://imageshack.us/photo/my-images/406/64923290.jpg/[/URL] Quote
Roztworek Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 mi przypomina troche berneńskiego psa pasterskiego, ale zaden ekspert ze mnie ;) Quote
Recommended Posts