Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

superpies, bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) właśnie ta głowa wzbudzała moje największe wątpliwości, no i uszy - w sumie uszy nadal wzbudzają ;) postaram się o ciekawsze zdjęcia ze spaceru, żeby można było obadać dokładniej ogon ;)

• 2 weeks later...
  • Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie dawno przygarnęłam psa, któremu nadałam imie Black.
Myśle, że jest w typie rasy Owczarek niemiecki czarny albo owczarek belgijski groenendael.

Daje jego zdjęcia dla rozpoznania ;) ;

Oczywiście pies może być w typie innej rasy lub po prostu może być kundelkiem.
Ale zapytam sie tak dla ciekawości.
Oczywiście tutaj sierśc ma brzydką i zaniedbaną, ale ona mu tak odstaje ponieważ ma ją brudną.
A co mu tą sierść wyczesze to i tak mu odstaje.
W rzeczywistości pies będzie bardziej przypominał psa w typie rasy/zadbanego kundelka ;]

• 2 weeks later...
Posted

Również myślę, że jest to pies w typie belgijskiego...natomiast tak krutka kufa mogłaby wskazywać na owczarka niem. Budowa ciała ewidentnie belga...natomiast głowa owczarka niemieckiego...szeroka w nasadzie i krótka. Ale mimo wszystko bardziej przypomina belga niż ONa :)

Posted

A jak myślicie jaka mieszanka to moja Nuka. Ma ok. 2 lat więc już coś stwierdzić można . Ma ok. 60 cm wysokości i pewnie z 30-40 kg żywej wagi :-) Na pyszczku i trochę na grzbiecie jest szorstkowłosa natomiast brzuch ma gładkowłosy i długi jak u goldena.

• 1 month later...
Posted

Rafola napisał(a):
Również myślę, że jest to pies w typie belgijskiego...natomiast tak krutka kufa mogłaby wskazywać na owczarka niem. Budowa ciała ewidentnie belga...natomiast głowa owczarka niemieckiego...szeroka w nasadzie i krótka. Ale mimo wszystko bardziej przypomina belga niż ONa :)

może to po prostu mieszanka belga i Onka :D

Posted

Taiga mniej-więcej w lutym skończyła rok, ma około 55cm (dokładnie nie dało się jej zmierzyć, nie usiedzi w miejscu XD), waży mniej jak 30 kilo chociaż je prawie tyle samo co nasz poprzedni pies w typie kaukaza [za TM]

ma niespożytą ilość energii i bardzo wysoko skacze.
No i? Do kogo moja księżniczka jest podobna? :eviltong:

Posted

z tego co wiem Basenji nie szczekają, a ona ma szczek taki dosyć solidny, że tak powiem XD"
No, i tutaj nie widać, ale jest bardzo wąska w talii

Posted

Nie bardzo wiem jakich ras mieszańcem jest Twoja sunia (na pierwszy rzut oka też przyszedł mi na myśl basenji), jest prześliczna, ale czy nie jest też trochę za chuda? ;) Nie wygląda na 30kg.

Posted

[quote name='RCookie']Nie bardzo wiem jakich ras mieszańcem jest Twoja sunia (na pierwszy rzut oka też przyszedł mi na myśl basenji), jest prześliczna, ale czy nie jest też trochę za chuda? ;) Nie wygląda na 30kg.[/QUOTE] Też jestem tego zdania. Nawet kości miednicy ma widoczne, może warto zrobić jej badania kontrolne?

Posted

Macie pomysł co to za mieszanka mojego piesia. Dużo osób mówi co zresztą widać że to jamnik, ale z czym :) Piesio jest ze schroniska ma teraz około 7-8 miesięcy:
tu jeszcze w schronie

a tu już w domku

• 2 weeks later...