Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może coś z owczarka niemieckiego... Umaszczenie, dość długa kufa... Plus amstaff? To pręgowanie jest interesujące, łebek ma taki szeroki, nieco astowaty, uszy też podobne bardzo ;) Ale to luźne skojarzenie, tak strzeliłam na pierwszy rzut oka. Choć ta ilość skóry na szyi wskazywałaby raczej na psiaka-przodka o budowie bardziej limfatycznej... Ciekawe, może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? :eviltong:

Btw. prawie taki sam psiak mnie kiedyś męczył na terenie spacerowym dla psów ;) Ktoś go wypuścił z posesji, latał luzem... Takiej samej wielkości był, tylko nieco ciemniejszy, też pręgowany tam, gdzie miał podpalania. Wzięłam go za mieszańca rottweilera wtedy ;)

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='pysiunia133']A oto mój Zefirek jak myślicie kim są rodzicami?[/QUOTE]
Ciężko stwierdzić. Troszkę labkowaty, ten kolor jakby z wyżła lub collie:cool3: Naprawde brakuje mi pomysłów:eviltong:

Posted

dziewczyny pomocy ... zaglądnijcie na wątek Opery:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f1169/opera-skrajnie-wycofana-od-marca-prawie-nie-wychodzi-z-budy-schronisko-ostrow-wlkp-172095/[/url]
potrzebny jak najszybciej dt mieszkaniowy ...

i przy okazji jakie rasy mogą w niej siedzieć ?
[IMG]http://www.ostrowschronisko.pl/galeria_pliki/opera.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='zmierzchnica']a TO? :evil_lol:
[url]http://img201.imageshack.us/img201/1315/im000996.jpg[/url]

[url]http://img197.imageshack.us/img197/5042/im000595.jpg[/url]

Ja mam swoje typy co do frotkowego pochodzenia :diabloti:[/QUOTE]
Ile ma wzrostu? ;)

Posted

Haha, wilczarz :evil_lol: Na zdjęciach faktycznie wygląda na większego, a zapomniałam napisać, że to średniaczek zupełny, waży 20-22 kg. Ale nie wiem, ile ma wzrostu, muszę go dorwać i zmierzyć ;) W każdym razie jest wielkości suczki husky'ego maksymalnie ;)

Malwi - słodka bidka... Wygląda jak sto procent kundla w kundelku, jak moja Luka :loveu:

Posted

To moja suńka digart.pl | digart | Spoko... inaczej zdjęć nie umiem wstawiać. Czy moglibyście mi powiedzieć jaka to mieszanka ? Jakich ras ? Strasznie mnie to ciekawi . Niestety padliśmy ofiarą pseudohodowli . Wtedy jeszcze nie wiedziałam czym się różnią pseudohodole od hodowli . Dopiero na tej stronie dowiedziałam się co to jest . Luśka jest bardzo energiczna i mądra . Zdaje mi się , że jest szorstkowłosa , ale na 100% pewna to nie jestem .

Posted

Weri7 napisał(a):
Miała być terierem mini .

To dużo tłumaczy :evil_lol: Teriery to nie tylko yorczki czy westie, ale też bullteriery czy amstafy :diabloti: Rasa nie była bardziej określona? Bo cóż, na teriera wygląda, totalnego miksa, ale teriera ;)

Posted

Akurat bullteriery i amstaffy to nie takie typowe terriery, tylko terriery z domieszką molosa - choćby sama nazwa bull-terrier wskazuje na to, że w dużym uproszczeniu to krzyżówka terriera z bulldogiem ;)

A mi się fotka Veri7 nie otwiera :(

Posted

Jami napisał(a):
A ja przypominam o sobie ;p Swoją sucz umieściłam na poprzedniej stronie :evil_lol:

Twoja sunia niezidentyfikowana:evil_lol: Czystej krwi kundelek:loveu::loveu::loveu:

Posted

Martens napisał(a):
Akurat bullteriery i amstaffy to nie takie typowe terriery, tylko terriery z domieszką molosa - choćby sama nazwa bull-terrier wskazuje na to, że w dużym uproszczeniu to krzyżówka terriera z bulldogiem ;)

A mi się fotka Veri7 nie otwiera :(

Wiesz, ja tak bardziej dla dramatyzmu :diabloti: Że terier mini to już takie zupełnie niewiadomoco, bo sporo terierów jest i każdy inny :cool1: Btw. teriery czy terriery? Bo żadnego firefox mi nie podkreśla i w sumie nie wiem, która nazwa jest poprawna ;)