moon_light Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Ewkaa napisał(a):To ja też mam pytanie, kim mogli być rodzice tych psiaków. Dodam że psy już są w nowych domkach, ale cały czas nurtuje mnie to, bo napewno są nietypowe jak na kundle (mimo że to 100% kundelki.) Pierwszy to Agares, wielki i dostojny psiak, łaciaty jak krowa, wielki jak no własnie wielki :) Druga szczęściara to nasza czarna sunia, nazwalismy ją poprostu Ogarowata, aktualnie mieszka w Warszawie, i z tego co piszą właściciele, na ulicy ludzie zaczepiają ich z pytaniem co to za rasa.... Słowem świetna zabawa, może ktoś wpadnie na pomysł koło jakiej rasy 5 pokoleń wstecz stali potomkowie naszych podopiecznych:evil_lol: Pierwszy pies bez wątpienia ma cos z doga (ale takiego "podrobionego")...przyjrzyj sie, czesto na allegro są sprzedawane psy w tym typie, jako dogi - są wielkie, ale glowa juz b.mało przypomina dożą... i wlasnie najczesciej te ala dogi maja czarno biale umaszczenie. Takie są wyniki, eksperymentów ludzi, łakomych na kase..:roll: nie mniej jednak- Psiak jest cudowny:evil_lol: Quote
nathaniel Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 i jescze tu : http://img98.imageshack.us/my.php?image=m15qn1sv.jpg , http://img164.imageshack.us/my.php?image=dscf12094so.jpg , http://img486.imageshack.us/my.php?image=dscf12034ai.jpg , http://img431.imageshack.us/my.php?image=dscf12190jr.jpg , http://img406.imageshack.us/my.php?image=dscf27265lq.jpg . My z siostra uwazamy ze w rodzinie miala blabladora, jakiegos gonczego i doga niemieckiego-takie fajne faffelki ;) A wy ? :D O ile tu da sie cos wymyslic to przy Rambie nie mam pojecia ;) Quote
Behemot Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 [quote name='nathaniel'] Nie mam pojęcia, kim mogli być jej rodzice, ale sunia ma rozkoszny 'śliniaczek" :loveu: Quote
Behemot Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 [quote name='coztego']My też chcemy rodowód :evil_lol: Kreska: I Kurczak: :cool1: Kreska to blablador jak malowanie :loveu: Kurczak - sheltie czy jak? :roll: Quote
Sara Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Olek dla mnie on ma coś z beaucerona. Piękny :cool1: Quote
Tunia_ Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 moon_light napisał(a):Ja w niej widze jakiegoś szpica (husky?) plus cos mniejszego... Dla mnie też podobna do husky - szczególnie jak tak na wprost patrzy :loveu: i to zamiłowanie do polowań...poluje na kawki /całkowicie bezowocnie... i raczej z zerowymi szansami na powodzenie kiedykolwiek/ ale jak to śmiesznie wygląda, skrada się jak kot i nie szczeka na nie :lol: Quote
Kori Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 śliczniaste te maleństwa :loveu: hmm no wiem, ze nie wszystkie formatu kiesoznkowego :cool3: Ale sliczniaste :oops: Quote
moon_light Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Tunia_ napisał(a):Dla mnie też podobna do husky - szczególnie jak tak na wprost patrzy :loveu: i to zamiłowanie do polowań...poluje na kawki /całkowicie bezowocnie... i raczej z zerowymi szansami na powodzenie kiedykolwiek/ ale jak to śmiesznie wygląda, skrada się jak kot i nie szczeka na nie :lol: i zawinięty ogon, co tez czesto sie u szpiców zdarza:razz: Quote
Tunia_ Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 moon_light napisał(a):i zawinięty ogon, co tez czesto sie u szpiców zdarza:razz: ogon to ma jak u prosiaczka :lol: może to jest rasowy :cool3: miniaturowy rudy husky :evil_lol: Quote
olekg89 Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Kurczaka znam i do sheltie to nijak go nie podciagne Sara- dziękujemy :D wiem ,ze sliczny sasasasa:P Quote
betty_labrador Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='kamila997']A po jakich rodzicach może być ten pies? Ja wiem... Oto psiul: cos z huskiego i ONa lub collie? Quote
betty_labrador Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='Ewkaa']To ja też mam pytanie, kim mogli być rodzice tych psiaków. Dodam że psy już są w nowych domkach, ale cały czas nurtuje mnie to, bo napewno są nietypowe jak na kundle (mimo że to 100% kundelki.) Pierwszy to Agares, wielki i dostojny psiak, łaciaty jak krowa, wielki jak no własnie wielki :) moze dog niemiecki z alabajem(owczarkiem środkowoazjatyckim)? ow.środkazj. + [quote name='Ewkaa'] jej, jaka cudniasta :loveu: mysle ze to mieszaniec labka z gonczakiem. Tu glowa jak labek. fajna by byla taka rasa :cool3: Quote
betty_labrador Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='Tunia_']a Tosi? basenji z czyms jamnikopodobnym? Quote
betty_labrador Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 [quote name='Behemot']Nie wiem, kim byli rodzice mojej prawie 9-miesięcznej kundelki ze schroniska. Bardzo mnie to ciekawi, tym bardziej, że i weterynarze, i zwykli psiarze dopatrują się u niej cech collie (zwł. krótkowłosego) albo charta. Jak byście swoim okiem ocenili jej "pochodzenie"? ;) Portret: Oraz cała sylwetka: z portretu wyglada jak collie :loveu: slodkie zdjecie!! :loveu: na calosciowej sylwetce, jak mieszanka collie z ONem-bo reszta ciala wyglada jak krotkowlosy onek ;) tak moim zdaniem. Quote
olekg89 Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 a czemu on jest na łańcuchu ! No i ta buda :( straszny widok Quote
KaRa_ Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 A co powiecie o nich? Jakie rasy tutaj widzicie:cool3: Delta Saba Zaznacze,ze te psy roznia sie bardzo postura;) A na koniec Sharon wprawdzie znam jej rodziców, ale ciekawi mnie co w niej widzicie:lol: Quote
Agamtb Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Oto FRUZIA. Jakie w niej są rasy nie mam pojęcia....Ale jak ludziom tłumaczę że to mieszaniec, to jakoś wierzyć mi nie chcą...ale charakter to ma psa myśliwskiego.....na wiewiórki i gołebie hehe....Może mi coś podpowiecie, bo na rasach to ja słabiutko się znam....:) Quote
Behemot Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Sharon to łyżew - wypisz wymaluj :p Delta - ON-ko-coś :p Fruzia - ON-ko-jamnik (łapy). Quote
Mokka Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Fruzia ma wyraz pyska jak australian cattle dog, ale to niezbyt popularna rasa i chyba nie jest łatwo załapać się na takiego przodka ;) . Co do Delty, to powiedziałabym, że to kundel z dziada pradziada :lol: . A Sharon to faktycznie mocno wyżłowata, nie da się ukryć. Quote
Behemot Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Agamtb napisał(a):ON-owczarek niemiecki? ko-???? ON-ko, czyli owczarkowata ;) ON-ko-jamnik - owczarko-jamnik. Quote
Agamtb Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Behemot napisał(a):ON-ko, czyli owczarkowata ;) ON-ko-jamnik - owczarko-jamnik. dziex! Ja to nieobeznana taka..... ;) Quote
Behemot Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Agamtb napisał(a):dziex! Ja to nieobeznana taka..... ;) Obcykasz się ;) Ja też niedawno nie wiedziałam, co znaczą różne skróty ;) A i parę koszmarnych gaf się strzeliło :p Quote
nathaniel Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Delta ma taką posturke jakby huskyego (ja tam mam kiepski wzrok to sie posmiac nie pozwalam ;) ) 92 345 Quote
Recommended Posts