Karjoke Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Tak, Batonik jest prawie jamnikiem. Szczególnie z charakteru ;) Quote
tylko psy Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Rzeczywiście bardzo przypomina jamnika:) Quote
Bakteria Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 [quote name='Mudik']No Bambo był niewiele większy od mamy taka ciut większa miniatura sznaucera:-) A POn nieduży?????? toż on o wiele od pinczera większy to są całkiem duże psy, większe od moich mudi które maja około 40 kilku cm w kłębie! Dla mnie duży to jest bernardyn :lol: Może niech będzie, że PON jest średni xD A z resztą Bamba nigdy nie widziałam "na żywo", więc nie bardzo wiem jakiej był wielkości, na zdjęciach wygląda na takiego mało-średniego :eviltong: Quote
tylko psy Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Anecioreczku piesio przypomina mi rase NORBOTTENSPETS (tylko ogon troszke nie pasuje) Quote
martz Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 witam. mam wielkie pytanie a zarazem prośbę o pomoc. zabrałam tego pieska od kogoś, kto bardzo źle go taktował. piesek ma około 3 miesiące. chyba. w ogólnie nie znam się na psach wiec proszę Was o pomoc. chodzi o określenie mniej więcej, jakiej rasy mógł być tatuś tej suczki. nie ma prawie w ogóle zębów, a to co ma to igiełki. ok 50 cm wzrostu (od ziemi). masywna budowa ciała, duże łapy, bardzo, ale to baaardzo szczeniackie zachowanie. matka to husky (tyle tylko zdołałam się dowiedzieć, ma śliczne bardzo jasne niebieskie oczka). jestem troszkę przerażona, bo nie mając dużych zębów, za niedługo będzie wielkości dorosłego wilczura (mój drugi z trzech psów). i całkowicie nie wiem czego mam się spodziewać. mam ją dopiero 2 dzień. do weterynarza mam oczywiście zamiar się wybrać, ale nie na dniach (niestety finanse nie pozwalają mi na rychłe odwiedziny, bo dopiero od tygodnia mam małego kotka, i jego szczepienia i odświerzbienia uszu, nadszarpnęły mój budżet). postaram się o dodanie nowych zdjęć, żeby lepiej było widać jak sunia wygląda. http://img521.imageshack.us/img521/5170/img40891bd8mh0.jpg Na forum wstawiamy zdjecia max 640x640 [mod] Quote
Martens Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Psiak na pewno będzie duży, ale nie gigantyczny ;) Co do tatusia, to trudno powiedzieć. Sądząc po umaszczeniu mógł mieć coś z wyżła, ale niekoniecznie, mógł być równie dobrze najzwyklejszym kundlem. Niepokoi mnie co z ząbkami suczki - możesz zamieścić zdjęcie? No i w ogóle witamy na Dogo ;) P.S. Zmniejsz fotkę, albo wstaw miniaturkę czy link - Modzi będą się czepiać ;) Quote
Nayantara Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 mi się zdaje że tatuś to był kundelek ale troche ma umaszczenia z wyżła choć ekspertem nie jestem Quote
Mada&Teodor Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Podobny temat już istnieje ;) Przenoszę. Quote
Goldenka 02 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Anecioreczku twój psiak wygląda na treeing feista (to rasa nie zatwierdzona przez FCI ). ten jamnik to jamnik :D, tylko twój ma taką kwadratową głowę i trochę zbyt szorstką sierśc - jest ładniejszy niz jamniki :) :P Quote
Iskierka95 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Witam! Dam tu fotkę mojego pieska, szczeniaka, którego matka jest kundlem średniej wielkości, ojciec jest nieznany. Piesek ma 2 miesiące i ma wzrost ok. 40 cm w kłębie. Czy na podstawie fotki i danych jesteście w stanie przypuścić, jakiej rasy był ojciec pieska? Na początku podejrzewaliśmy labro-dalmatana, po dłuższych oględzinach bardziej przypomina wyżła. Informuję jeszcze, że piesek ni troszkę nie podobny do mamuśki:) Oto fotka: Więc: Domieszką jakiej rasy jest mój Czoki? P.S. Nie wiem jak fota wyjdzie, skopiowałam link z imageshacka. Quote
Amber Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Daj zdjęcie całej postury psa, bo po pysku można jedynie zgadywać. Z pewnością ma w sobie coś z wyżła, dalmatyńczyka czy labradora ;) Quote
AjriszZona Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 zgadzam sie ze cos z wyzla chociaz nie tak blisko, moze retrivera Quote
BlackSheWolf Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 no ja widzrohe wyzla ;) ale poprosimy lepsza fotke :D Quote
Ola164 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Ja tu widze: labka, wyżła a pyszczek typu bull :D Quote
Iskierka95 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Niestety, lepszej fotki na dzień dzisiejszy nie mam. Jak brat przyniesie aparat to zrobie mu fotke jak stoi. I jeszcze jedno: on mi nie przypomila labka, bo szczeniaki labków mają bardziej "kanciasty" stop, są troszke tęższe, mają krótsze i szersze pyszczki. Ja nadal jestem przy Wyżle niemieckim krótkowłosym. Quote
Iskierka95 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Ola164 napisał(a):To chociaz powiedz jak się nazywa ;) Jeśli chodzi o imię to jego imę brzmi: Czoki, pieszczotiwie Czokuś, Batonik, Kurdupel:p Czoki od czekolady, tzn. koloru jego sierści:) Quote
Ola164 Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Moja ciocia ma psa Batonika który jest cały czekoladowy i z wyglądu trochę wyżłowaty :) Quote
agacia Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 A czemu zakladasz,ze ojciec byl rasowy? Moze tez jakis kundel ;) Ale cos z wyzla ma w sobie,chociaz z innych ras tez. Quote
GrubbaRybba Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Witajcie, dopiero tu trafiłam. Świetny wątek i ile pięknych psiaków na zdjęciach :) Mam dla was zagadkę. Kim byli rodzice mojej Andzi? Przyznam od razu, że sama nie wiem, gdyż Andzior został znaleziony w śmietniku. Czekam jednak na wasze pomysły... Andzia ,a teraz 4 m-ce, waży 4,5 kg i sięga poniżej kolana. Quote
Recommended Posts