Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To teraz zagwozdka...

mama wygląda tak:

córeczki tak:

... a ojciec nieznany. Weterynarz brzydko sobie ze mnie zażartował, że sukę pokrył jamnik... z zydla :mad: Akurat. No w każdym razie małe w wieku 7 tygodni ważyły troszeczkę ponad 3 kg., łapki mają raczej cienkie... Hm, może jednak jamnik?

Pierwszy raz mam tak małe szczeniaki i jestem po prostu ciekawa, co z nich wyrośnie. Być może zostaną przeznaczone do adopcji, więc przyszłym opiekunom muszę powiedzieć, jakich mniej więcej gabarytów mogą się spodziewać.

Posted

No mamusia bokserka, na pewno molos... A maluszki, no cóz, zobaczymy co z nich wyrosnie. Moja sucz ONka wazyła w wieku 7 tygodni dwa razy tyle, co one, wiec one beda miały docelowo max 20 kg. Powiedziałabym, ze ojcem jest kundel polski, taki chudy na nózkach :razz:

Posted

To teraz ja poproszę o "rodowód" mojego Astona :)

Rodziców nie znam, przygarnęłam psa po tym jak ktoś się go pozbył (prawdopodobnie z powodu jego choroby).

Astonek ma ok. 6 miesięcy, 40cm w kłębie.
Cechy charakterystyczne: biała końcówka ogona, plamki na białej części sierści, kolorowe pazury, resztki białej sierści koło nosa i na głowie, nieproporcjonalnie długie łapki :loveu:
Charakter? Baaaaardzo mądry pies, strasznie szybko się uczy, psia przytulanka z dość delikatną psychiką, kocha moje koty i szczury :)
Niezwykle zwinny, szybki i skoczny (gdyby nie jego choroba to byłby wymarzonym psem do agility).

Posted

BASENJI!!!

Nie sądzicie?
Taka Mieszkanka Basenjiego..i Może...Pinczerka miniaturowego? xD tyle ze tego z Postawionymi Uszami... o

I mozę Mi ktoś wkoncu powiedzieć ;D
Kto mółgby Być Ojcem Mojego Atosa?:>

i Jacy rodzice Mojej Korci? ;D

z góry dziekujee :)

Posted

Astonek zdecydowanie ma conieco z basenji i ja równiez bym pinczera średniego albo miniaturowego dołozyła. Poza tym biała koncówka ogona - zapewne po psie gonczym, one mają białe koncówki ogona.

Atosek... To jeszcze psie malenstwo, wiec trudno powiedziec. Po masywnosci i grubosci łapek mozna wnioskowac, ze małym pieseczkiem to on nie bedzie, docelowo przedział srednie-duze psy. Pytasz o tatusia, a mamusie znasz? ;)

A Korcia to kundelek polski 100%! ;)

Posted

Atos - hym... trzeba poczekac jak podrosnie bo wszystkie szczeniaczki sa podobne.

Korcia - pinczer miniaturowy / łajka (tylko kolor nie ten)

Posted

Anecioreczek napisał(a):
west highland Black terrier:lol::lol::lol::lol:

Pyszczek to Mi przypomina Yorka bardziej ;D

Ze sznaucerka to ma na 100 % coś ;) Tylko właśnie z domieszką czego ;> ? Bardzo dużo osób mówi, że z yorkiem, badz silky tereier (nie jestem pewna pisowni), badz terier australijski ;)