Mój maltańczyk Posted May 3, 2017 Posted May 3, 2017 Moim zdaniem to mieszaniec tg. kundelek ale słodki:) Pozdrówcie go ode mnie Quote
Milva Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 Cześć ;) Trochę ponad trzy tygodnie temu przygarnęłam ze schroniska psa, a właściwie suczkę, 2-3 letnią Diunę. Już zdążyła podbić serca całej mojej rodziny, przyjaciół, sąsiadów, listonosza i pani z warzywniaka. Nie ma spaceru, żeby ktoś obcy nie zagadał, a po chwili zachwytów przeważnie pada pytanie: "Jaka to rasa?". Odpowiadam na zmianę "mieszaniec" lub "edycja limitowana". Ale teraz to sama jestem ciekawa co to za wyjątkowa kompozycja, bo na typowego kundelka to jednak nie wygląda. Dlatego zwracam się z pytaniem - czy Diuna jest "w typie" jakiejś rasy? Na miksa jakich ras wygląda? Pozdrawiamy Kamila i Diunuch PS W tytule "wilkolis", bo dla mnie to taka blond wilczyca, za to dzieciaki na jej widok piszczą "Mamoo, liseeeeeeek idzie!". Quote
Zarka Posted May 16, 2017 Posted May 16, 2017 Taka trochę akita z większymi uszkami, owczarek szwajcarski z krótkim , biszkoptowym włosem, albo belgijski inaczej umaszczony...śliczna dziewczynka :) 1 Quote
kropi124 Posted May 17, 2017 Posted May 17, 2017 Jak dla mnie to mix owczarka niemieckiego i husky. 1 Quote
Milva Posted May 19, 2017 Posted May 19, 2017 Dzięki za odpowiedzi ;) Też obstawiałam, że to może być owczarek niemiecki/szwajcarski + husky. Ale od niejednej osoby słyszałam, że z pyska przypomina "pieseła", czyli shibę inu. Ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? Quote
gojka Posted May 19, 2017 Posted May 19, 2017 Jeśli chodzi o kolor biszkoptowy to mają je labki i samoyedy.Więc może cuś w tym typie? Husky nie przypomina mi wcale. 1 Quote
dwbem Posted May 19, 2017 Posted May 19, 2017 Może krzyżowka owczarka i labka ale kto to zgadnie na pewno. Ważne, że jest śliczna i kochana. 1 Quote
inka33 Posted May 24, 2017 Posted May 24, 2017 Jak dla mnie, to jest ona skrzyżowaniem białego owczarka szwajcarskiego z wilczakiem czechosłowackim - czyli wychodzi biały wilko-pies. ;) 1 Quote
Milva Posted May 27, 2017 Posted May 27, 2017 Super, może w takim razie mam biszkoptowego owczarka czechosłowackiego <3 :D Quote
Dante12 Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Witam! Piszę do was z dość nietypowym pytaniem. Mianowicie, mam możliwość przygarnięcia szczeniaka, matka jest to jak to określił właściciel, mieszany owczarek niemiecki, z wilczurem, jednak ojciec jest nie znany. Piszę z takim zapytaniem, jak bardzo duży wpływ może mieć inny ojciec na szczeniaki, patrząc na wzrost, czy wagę. Był bym wdzięczny za pomoc w mniej więcej określeniu jak duże psy urosną, poniżej wstawiam zdjęcia szczeniaków i matki. Dodam jeszcze że szczeniaki mają po 6 tyg. Quote
dwbem Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Prawdopodobnie będą owczarkowate i mniej więcej podobnej wielkości jak matka. Ale stuprocentowej pewności nigdy nie ma choć nie wygladaja na to, żeby byly jakoś dużo większe. Quote
dwbem Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Aha, wlaściciel suki powinien ją wysterylizować, żeby w przyszłości nie rozmnażać bez potrzeby i nie produkować psów dla schronisk. Quote
RaV&Rico Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 Hej, mam do Was pytanie. Co prawda mój Rico jest typowym "kartonowcem" (uratowany z kartonu, porzucony zimą na przystanku autobusowym jak miał zaledwie 4 tyg) to chciałem zadać Wam zagadkę :) Cechy jakich ras widzicie w moim 10msc szczeniaku :) To czego nie widać na zdjęciu :) Rico ma już ponad 40 kg i sięga do połowy uda (w kłębie) :) Quote
Łisper Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 a to ci się kartonowa piękność trafiła, gratuluję ;D ma w sobie coś z kanara (ah, ta piękna pręgowana maść) ale wygląda na dużo "lżejszego" (w budowie, bo 40kg w wieku 10 miesięcy to kawał chłopa....-) ale oczy i to czoło takie, jakby jego mamuśka się na jakiegoś przystojnego myśliwskiego zapatrzyła. Zajęcy czasem twój Rico nie gania? ;D masz może jakieś zdjęcie głowy z profilu? 1 Quote
RaV&Rico Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Zajęcy nie gania :) w zasadzie jedynym przejawem "myśliwskiej natury" jest ciągły nos przy ziemi ;) a z profilu wygląda tak Quote
RaV&Rico Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 A co do lżejszej budowy :) tutaj Rico w odniesieniu do gabarytów kobiety 173cm Quote
bou Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 26 minut temu, RaV&Rico napisał: A co do lżejszej budowy :) tutaj Rico w odniesieniu do gabarytów kobiety 173cm No weź mnie na rączki,kobieto! :) 2 Quote
Recommended Posts