Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewkaa napisał(a):
To ja też mam pytanie, kim mogli być rodzice tych psiaków. Dodam że psy już są w nowych domkach, ale cały czas nurtuje mnie to, bo napewno są nietypowe jak na kundle (mimo że to 100% kundelki.)
Pierwszy to Agares, wielki i dostojny psiak, łaciaty jak krowa, wielki jak no własnie wielki :)

Druga szczęściara to nasza czarna sunia, nazwalismy ją poprostu Ogarowata, aktualnie mieszka w Warszawie, i z tego co piszą właściciele, na ulicy ludzie zaczepiają ich z pytaniem co to za rasa....

Słowem świetna zabawa, może ktoś wpadnie na pomysł koło jakiej rasy 5 pokoleń wstecz stali potomkowie naszych podopiecznych:evil_lol:

Pierwszy pies bez wątpienia ma cos z doga (ale takiego "podrobionego")...przyjrzyj sie, czesto na allegro są sprzedawane psy w tym typie, jako dogi - są wielkie, ale glowa juz b.mało przypomina dożą...
i wlasnie najczesciej te ala dogi maja czarno biale umaszczenie.
Takie są wyniki, eksperymentów ludzi, łakomych na kase..:roll:
nie mniej jednak- Psiak jest cudowny:evil_lol:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i jescze tu :
http://img98.imageshack.us/my.php?image=m15qn1sv.jpg , http://img164.imageshack.us/my.php?image=dscf12094so.jpg , http://img486.imageshack.us/my.php?image=dscf12034ai.jpg , http://img431.imageshack.us/my.php?image=dscf12190jr.jpg , http://img406.imageshack.us/my.php?image=dscf27265lq.jpg .

My z siostra uwazamy ze w rodzinie miala blabladora, jakiegos gonczego i doga niemieckiego-takie fajne faffelki ;) A wy ? :D O ile tu da sie cos wymyslic to przy Rambie nie mam pojecia ;)

Posted

[quote name='coztego']My też chcemy rodowód :evil_lol:
Kreska:

I Kurczak:

:cool1:

Kreska to blablador jak malowanie :loveu:
Kurczak - sheltie czy jak? :roll:

Posted

moon_light napisał(a):
Ja w niej widze jakiegoś szpica (husky?) plus cos mniejszego...

Dla mnie też podobna do husky - szczególnie jak tak na wprost patrzy :loveu:
i to zamiłowanie do polowań...poluje na kawki /całkowicie bezowocnie... i raczej z zerowymi szansami na powodzenie kiedykolwiek/ ale jak to śmiesznie wygląda, skrada się jak kot i nie szczeka na nie :lol:

Posted

Tunia_ napisał(a):
Dla mnie też podobna do husky - szczególnie jak tak na wprost patrzy :loveu:
i to zamiłowanie do polowań...poluje na kawki /całkowicie bezowocnie... i raczej z zerowymi szansami na powodzenie kiedykolwiek/ ale jak to śmiesznie wygląda, skrada się jak kot i nie szczeka na nie :lol:

i zawinięty ogon, co tez czesto sie u szpiców zdarza:razz:

Posted

moon_light napisał(a):
i zawinięty ogon, co tez czesto sie u szpiców zdarza:razz:

ogon to ma jak u prosiaczka :lol:
może to jest rasowy :cool3: miniaturowy rudy husky :evil_lol:

Posted

[quote name='Ewkaa']To ja też mam pytanie, kim mogli być rodzice tych psiaków. Dodam że psy już są w nowych domkach, ale cały czas nurtuje mnie to, bo napewno są nietypowe jak na kundle (mimo że to 100% kundelki.)
Pierwszy to Agares, wielki i dostojny psiak, łaciaty jak krowa, wielki jak no własnie wielki :)

moze dog niemiecki z alabajem(owczarkiem środkowoazjatyckim)?

ow.środkazj.
+

[quote name='Ewkaa']

jej, jaka cudniasta :loveu: mysle ze to mieszaniec labka z gonczakiem. Tu glowa jak labek. fajna by byla taka rasa :cool3:

Posted

[quote name='Behemot']Nie wiem, kim byli rodzice mojej prawie 9-miesięcznej kundelki ze schroniska.
Bardzo mnie to ciekawi, tym bardziej, że i weterynarze, i zwykli psiarze dopatrują się u niej cech collie (zwł. krótkowłosego) albo charta.
Jak byście swoim okiem ocenili jej "pochodzenie"? ;)

Portret:

Oraz cała sylwetka:

z portretu wyglada jak collie :loveu: slodkie zdjecie!! :loveu:

na calosciowej sylwetce, jak mieszanka collie z ONem-bo reszta ciala wyglada jak krotkowlosy onek ;) tak moim zdaniem.

Posted

A co powiecie o nich? Jakie rasy tutaj widzicie:cool3:
Delta

Saba

Zaznacze,ze te psy roznia sie bardzo postura;)
A na koniec Sharon wprawdzie znam jej rodziców, ale ciekawi mnie co w niej widzicie:lol:

Posted

Oto FRUZIA. Jakie w niej są rasy nie mam pojęcia....Ale jak ludziom tłumaczę że to mieszaniec, to jakoś wierzyć mi nie chcą...ale charakter to ma psa myśliwskiego.....na wiewiórki i gołebie hehe....Może mi coś podpowiecie, bo na rasach to ja słabiutko się znam....:)

Posted

Fruzia ma wyraz pyska jak australian cattle dog, ale to niezbyt popularna rasa i chyba nie jest łatwo załapać się na takiego przodka ;) .
Co do Delty, to powiedziałabym, że to kundel z dziada pradziada :lol: .
A Sharon to faktycznie mocno wyżłowata, nie da się ukryć.

Posted

Agamtb napisał(a):
dziex! Ja to nieobeznana taka..... ;)

Obcykasz się ;) Ja też niedawno nie wiedziałam, co znaczą różne skróty ;)
A i parę koszmarnych gaf się strzeliło :p