Talia Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Eko, jak na moje ONkowa (taka za masywna jak na Belga), tyle, ze kolor inny:eviltong: Szarik troszke jak kaukaz. To Twój pies? Quote
Aleksandrossa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Nie, mojej babci ale szukamy mu domu (więcej w temacie w dziale "Mają dom, ale potrzebują pomocy") Wygląd może kaukazowaty, ale budowa na pewno nie. Quote
Talia Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Troszkę mi przypomina tez ONka z jakimś szpicowatym, moze husky?. Quote
Eko Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Eko, jak na moje ONkowa (taka za masywna jak na Belga), tyle, ze kolor inny No nie :razz:*z tym kolorem mam właśnie największy problem bo już mi nawet Wet gadał że to nie Belg ale on gadał coś, że Belgi mają trochę inne umaszczenie, ale jak patrze na zdjęcia Malinosów z neta i porównuje z tą moją to jakoś różnicy nie widzę znacznej ... jezeli chodzi o masywność to się i pewnie zgodzę no i na jak się bliżej przypatrzeć z pyska to taki typowo Onkowaty, ale tylko z pyska*:evil_lol: cała reszta nie podobna ani ciutkę i strzelam na ślepo do czego to podobne*:razz: i nic mi nie przychodzi do głowy tylko ten Belg tak jakoś. I tam w sumie to nie ważne do czego ważne, że mam orginał*:multi:, a nie kolejną kopię z kopi*:eviltong: .* Quote
sandgom Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Co myślicie o Chanel? Bo mnie się wydaje, że ma coś z wyżła z owernii, a uszy i pysk, hmm, z bordera może... Quote
Aleksandrossa Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Może bardziej owczarek australijski z domieszką krótkowłosego wyżła? Quote
vege* Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 A co myślicie o Nuce? Teraz ma 1rok i 4 mies, waży 20kg i mierzy 53cm w kłębie :) Quote
Ank@ Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 słuchajcie, w krakowskim schronie jest coś takiego: co to może być za mieszanka? Quote
iwonkaxp Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 teraz moja niunia jak myslicie duzo ona jeszcze urosnie teraz ma 4 miesiace i jest mi do kolan Quote
Martens Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Haszczaka to ja tam na pewno nie widzę; raczej ONka z czymś o bardziej limfatycznym typie budowy - coś molosowatego albo wyżłowatego, co dało taką mięsistą skórę i tą strzałkę z cetkami na pysku. Gdyby to był husky/ON budowa ciała bylaby o wiele bardziej sucha, smukła, zwłaszcza w tym wieku. Myślę, że to będzie naprawdę spory pies, na pewno więszky od mojej suki (24 kg, 56 cm w kłebie), bo ona w wieku 4 miesięcy była mniejsza i przede wszystkim drobniejsza od tej. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 ja mysle ze ten pies ma cos z husky.. oto nasz schroniskowy Ralf, mieszaniec tej rasy - Quote
Chefrenek Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Martens napisał(a):Haszczaka to ja tam na pewno nie widzę; raczej ONka z czymś o bardziej limfatycznym typie budowy - coś molosowatego albo wyżłowatego, co dało taką mięsistą skórę i tą strzałkę z cetkami na pysku. Gdyby to był husky/ON budowa ciała bylaby o wiele bardziej sucha, smukła, zwłaszcza w tym wieku. Może CAO?.:roll: Quote
iwonkaxp Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Martens napisał(a): Myślę, że to będzie naprawdę spory pies, na pewno więszky od mojej suki (24 kg, 56 cm w kłebie), bo ona w wieku 4 miesięcy była mniejsza i przede wszystkim drobniejsza od tej. tu na zdjeciu moze tak nie widac ale ona jest drobna i szczupła Quote
Luzia Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Możecie mi pomóc, mamy w Stowarzyszeniu taką śliczną sunię. Kojarzy mi się z jakąś rasą ale kompletnie nie pamiętam z jaką. Ma około roku i jakieś 50-55 cm. w kłębie. Quote
kamilka91 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Też o nim pomyślałam ;) ale pysk ma zbyt 'wyżłowaty' jak na tą rasę... Myślałam też o flat coated retriever, ale nie ta sierść... Nie wiem... Quote
zmierzchnica Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Też mi się kojarzy z tollerem... Umaszczenie, pysk. Ale budowę ciała ma taką szczupłą, jakby myśliwską bardziej. Edit: Właśnie! Jakby mieszanka tollera z wyżłem ;) Quote
Naklejka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Jakich ras jest mieszanką mój kundel?? :D Quote
Eko Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Bardziej niż moja przypomina owczarka niemieckiego*:eviltong: chyba coś z długowłosym, bo ma te dłuższe trochę futerko i chyba coś jeszcze, ale nie bardzo już potrafię powiedzieć co.* Quote
Talia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Naklejka napisał(a):Jakich ras jest mieszanką mój kundel?? :D Mi przypomina Owczarka Niemieckiego i Owczarka Szkockiego Collie. Quote
Recommended Posts