Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

diabelkowa napisał(a):
ale watku jest do jakiej jest podobny a nie jacy sa rodzice :evil_lol: ja jestem za mudikiem:evil_lol:

Skoro napisałaś ' po siersci widac ze to mieszaniec mudi'ka' to oznacza raczej, że któryś z jego przodków był mudikiem, ale dobra nie będę sie czepiać. :p

Posted

[quote name='Talia.']Skoro napisałaś ' po siersci widac ze to mieszaniec mudi'ka' to oznacza raczej, że któryś z jego przodków był mudikiem, ale dobra nie będę sie czepiać. :p

to sie ciesze :-):evil_lol::evil_lol:

Posted

A ja sie wtrącę, na 100 % mudika to ona nie ma jest wiele psów o kręconej sierści,stawiam raczej na pudelka, pzy tak rzadkiej rasie jak mudi to jest nie możliwe by gdzieś miała w przodkach tę rasę,ale jest słodka. Mudi to nie tylko futro było by więcej cech rasy widać,tak jak u suni mix collie z pierwszej strony wątku, a jak wyglad mudi to zapraszam do mojej galerii;);)

Posted

ja tam jajnika widze ;]

Mudikowa ja sie moge jedynie domyslac ze zaden mudik tam nie mieszal lap tylko mowie ze mi sie kojazy i tyle nikt tu nie bedzie dociekal prawdziwych rodzicow po przy kundlu ktorego rodzicow nie widzielismy mozemy sobie gdybac w rasopodobnych ja tez nie widzialam rodzicow od mojego jedynie wiem ze byli to przedstawiciele najszlachetniejszej rasy CK*

[SIZE="1"]l*Czysty Kundel

Posted

To może jeszcze ja zapytam czy widzicie domieszkę jakiejś rasy w tym starszym schroniskowym kundelku. Mi jakoś kojarzy się ze sznaucerem chociaż gdyby Go obok jakiegoś postawić to pewnie niewiele miałyby ze sobą wspólnego :roll:.

Posted

Justynaz87 - sądzę, że gdzieś daleeeeko był onek, ale to w większości psów ;) Pyszczek rzeczywiście terierowaty.

A to małe, jak myślicie? :cool3: Mam od miesiąca i najbardziej mi zająca jakiegoś przypomina, przynajmniej z zachowania :cool1:

Posted

A to jest moja słodka psina. Co to może być? Zaznaczę, że ostatnio jak byliśmy u doktora przypadkowy pan zapytał się czy ma psina rodowód. A ten mój pupil był darowany a wedle przysłowia nie zagląda się darowanemu koniowi w zęby...

Posted

Ale on ma ze trzydzieści parę centymetrów wzrostu warzy (ma już trzy latka) tak od 10 do 13 kg. Budowa o wiele masywniejsza niż u jamnika tradycyjnego. długość około 50 cm a jak leży to metr z groszami. Łapy przednie zbyt grube jak na jamnika. No i silny potrafi uciągną na rowerze człowieka o wadze około 55 kg. Klata masywna prawie brak sierści na szyi pod pyskiem. Ogonek szczotowaty. Jego parę zdjęć jest w galerii w jamnikach druga pozycja. Nie wstawię zdjęć bo coś się zepsuło i nie ma całej pozy.