anetta Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Ale piękna :crazyeye::loveu::loveu: Uszy ma wyczesane! Trudno coś powiedzieć, szkoda że nie ma żadnej "stojącej" foty ;) Ale uchi to rzeczywiście jak papilion :p masz naprawdę pięknego psa! Eeeee, Koma?? :cool3: Quote
Koma Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Też myślałam o papillonie ;) Aha, Mika nie jest moja, ale jest "w rodzinie" ;) Została przygarnięta ze wsi (tylko skąd tam się wziął papillon?:cool3:) Uszyska ma jak z bajki :loveu: "Stojąca" fota ;) Quote
BlackSheWolf Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 hihi no serio uszy ma niesamowite :D super :) Quote
agnieszkal2 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Witam!Jest ktos teraz na tym forum?:) Quote
ara Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Koma napisał(a):Została przygarnięta ze wsi (tylko skąd tam się wziął papillon?:cool3:) Wakacje na wsi?:cool3: Quote
Maphia Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Witam serdecznie! Interesuje mnie bardzo jakiej rasy jest ten piesek? Od razu tłumaczę dlaczego psy są w klatce, bo wygląda to bardzo dramatycznie... Psy te były w ten sposób zamknięte zaraz przed przewozem do schroniska (w Grecji). http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/865309d18ec4f6b0.html Quote
Maphia Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Wiem... link podałam, bo załadować fotki nie mogłam :/ Quote
agnieszkal2 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Czy moglabym wstawic zdjecie mojej ukochanej suni i liczyc na Wasza pomoc w odgadnieciu,jakich ras jest mieszancem?:) Quote
diabelkowa Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 mnie to wyglada na szczeniaka landseer'a jesli to sa juz dosc spore kluseczki tak wygladaja szczeniaki landseera http://www.landseer-vom-heidenberg.de/assets/images/3_Landseer_Welpen_in_der_Kuche.jpg a tak dorosly: Quote
Maphia Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Jeejjku śliczne :) Tylko niestety te psy będą bardzo małe... Ogólnie sprawa wygląda tak, że jest to rasa bardzo dobrze znana mojemu chłopakowi (grekowi), i aż nie może wyjść z podziwu, że ja nie wiem o jakiego psa chodzi. Próbował mnie naprowadzać, że na tego psa mówi się często u nich "canis"... ale to mi nic nie powiedziało. Piesek ma byc malutki, z troszke dluzsza sierscia niz teraz, ale minimalnie... wystepuja jeszcze brazowe, ale najczesciej w takim umaszczeniu (tzn. łatki na oczach). Interesuje mnie to, bo moj chlopak chce przygarnac jednego z tych pieskow... a ja chcialabym wiedziec jak o niego dbac itd. (poniewaz wyjezdzam wkrotce do Grecji na stale). Quote
diabelkowa Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 wiesz bo canis to z laciny i to jest rodzaj ssakow z rodziny psowatych i generalnie wiesz moze byc ciezko bo wilk tez jesc canis lupus np ale bede szukac :) Quote
Maphia Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 No właśnie wiem, że canis to pies (lub też tak jak pisałaś wilk) :P więc wiele mi to jego naprowadzanie nie pomogło ;) Z góry dziękuję za pomoc! Quote
APSA Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 A ja wstawię Punię 38 cm w kłębie wpisana w kwadrat (wysokość = długość grzbietu) przylepa, kontaktowa i współpracująca instynkt myśliwski (praktycznie wszystkie elemanty poza "zjeść") bliski zeru (to może być efektem wychowania) włos półdługi, podszerstek gęsty Kto jakie rasy w niej wypatrzy? :cool3: Różne osoby już jej z 5-10 ras dawały :lol: Quote
zaba14 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 a czy to aby na pewno rasa uznana przez FCI lub przez inna organizacje? Moze to sa psiaki takie jak u nas na zasadzie "ratlerek" ;) czyli potocznie nazywane kundelki ktore przypominaja chociaz troszke pinczera..:roll: Quote
diabelkowa Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 \ja zawsze myslalam ze ratlerek= pinczer miniaturowy :P jak narazie z takim ubarwieniem male pieski lub z brazem znalazlam japan chin ale one maja zupelnie inne pyszczki... Quote
Magot Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 katik napisał(a):może sheltie też mi si tak wydaje:) Quote
Bewarka Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Ogon i łapy szetlanda, ale pysk zdecydowanie nie...szczerze powiedziawszy nie wiem z czym może to być mieszanka :) Quote
Magot Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Mi te szczeniaki niestety nie przypominają żadnej rasy:shake: Tylko z umaszczenia landseery, ale pyszczki mają niezbyt masywne jak na te psy:) Quote
bellatriks Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Z ciekawości zajrzałam w google i znalazłam jeszcze takie zdjęcie: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/95/Canis_-_VTdJ.JPG/800px-Canis_-_VTdJ.JPG Myślicie, że to to samo? :hmmmm: Quote
diabelkowa Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='bellatriks']Z ciekawości zajrzałam w google i znalazłam jeszcze takie zdjęcie: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/95/Canis_-_VTdJ.JPG/800px-Canis_-_VTdJ.JPG Myślicie, że to to samo? :hmmmm: tez to widzialam tyle ze mi to bardziej przypominalo springer spaniela ... Quote
Magot Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Możliwe:cool3: A czy psiak na Twojej fotce to nie przypadkiem mały munsterlander? Quote
Recommended Posts