Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Goldenka 02 napisał(a):
skąd wiesz że nie są spokrewnione. mioże to jakas daleka rodzina, taka daleka jak podróż z polski na antarktyde:cool3::cool3::cool3::diabloti::diabloti::diabloti:

A wiadomo tam z nimi :eviltong: Nie wnikałam głębiej w ich korzenie, bo i tak pewnie za daleko bym nie zaszła ;).

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

żeby celowo produkować kundle to trzeba mieć rozumek wielkości orzeszka włoskiego. Zapraszam do schroniska.

Zdziwiłabyś się... w USA celowe mieszanki dwóch psów z papierami, ale różnych ras (tzw. designer dogs) to akurat hit sezonu. Bywa, że osiągają ceny większe od psów rasowych. A rożnica między takim designerskim psem a kundelkiem ze schroniska jest w sumie jasna: wiadomo wszystko o pochodzeniu psa, jego przeszłości. Najbardziej popularny jest chyba Labradoodle (labek+pudel), bardzo często używany w dogoterapii.
W USA istnieje nawet organizacja rejestrująca takie "hybrydy" i dająca im rodowody świadczące o ich pochodzeniu: www.achclub.com

Posted

xantypa-nie do zrozumienia jest fakt kupowania psa od tych obrzydliwych pseudohodowcow,zasililiscie tylko jego kase,i ten bedzie ciagle rozmnazal,do konca mozliwosci te suczki,bo jest popyt ludzi kuszacych sie niska cena.Moze trzyma w komorce stodole ,kojcu :mad::mad:nalezy przed zakupem zastanopwiac sie, nie do kogo pies podobny ,ale w jakich warunkach mieszkaja psy i 2x do roku sa torturowane .:angryy:

Posted

Ewkaa napisał(a):
To ja też mam pytanie, kim mogli być rodzice tych psiaków. Dodam że psy już są w nowych domkach, ale cały czas nurtuje mnie to, bo napewno są nietypowe jak na kundle (mimo że to 100% kundelki.)
Pierwszy to Agares, wielki i dostojny psiak, łaciaty jak krowa, wielki jak no własnie wielki :)

Hmmm... AZJAT KRÓTKOWŁOSY ^^?
rasowy, taa ^^
ciHo, ja już nawet widziałam pudle krótkowłose na allegro...

Posted

Ja wam mówię że azjata czystej krwi po rodowodowych rodzicach zwycięzcach świata i okolic tylko się hodowcom nie chciało rodododu wyrabiać ^^ 800 zł na alegro jedyna okazja ^^

Posted

ANKA_89 napisał(a):
i po co specjalnie mieszać rasy.....

Głównie dla kaski... Taki labradoodle po rodowych rodzicach w USA to jakieś $800-1000 :cool3: Często modne mieszanki są droższe niż rasowe psy z metryką... :crazyeye:
Kolejna moda to miniaturki średnich i dużych ras, np Toy/Mini Aussie, minaturowe owczarki australijskie ważące 6-8kg. Zobaczcie tutaj:

Oczywiście AKC (amerykańskie ZK) zwalcza proceder ze względu na przyjęte standardy rasy... bezskutecznie, bo ludziom podobają się miniatury (mnie też - przyznaję się bez bicia - ale nie znam się na tyle na genentyce, żeby stwierdzić, czy to jest ok czy nie)

Posted

dunia77 napisał(a):
bo ludziom podobają się miniatury (mnie też - przyznaję się bez bicia - ale nie znam się na tyle na genentyce, żeby stwierdzić, czy to jest ok czy nie)

A ja szczerze mówiąc wolałabym pieski zoom x2. Np taki wielki cocker, ahhh :D