Kocurkotka Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 tylko szkoda że trzeba było zapłacić za kundelka :/ Quote
pa-ttti Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 kundelek. tylko jak ktoś wspomniał wyżej - można było adoptować za darmo. No ale kto bogatemu zabroni kupić kundelka :) Quote
Maghda Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Możliwe, że Twój szczeniak będzie wyglądał podobnie do mojego Ambera. Oczywiście tak naprawdę nic nie jest pewne, jak napisało wyżej kilka osób, nie wiadomo do końca co z niego wyrośnie. Ale patrząc na te zdjęcia, bardzo przypomina mi mojego psa. Przygarnęłam go ze schroniska, ale podejrzewam, że pochodzi z pseudohodowli. Jest nieco większy od rodowodowego spaniela, ma krótką sierść, charakter najbardziej zbliżony do spaniela właśnie. Na szczęście nie cierpi na "rage syndrom"(choroba psychiczna objawiająca się agresją). Niestety jest ciężko chory: wrodzona torbielowatość nerek. Prawdopodobnie w "hodowli" doszło do skrzyżowania zbyt blisko spokrewnionych ze sobą psów. Jeżeli chcesz zatrzymać psa, koniecznie zrób mu badania. Quote
bomkallo Posted February 23, 2016 Posted February 23, 2016 Czołem, Tak się zastanawiałem z żoną co to mogło kiedyś być i stwierdziłem, że zapytam tutaj - moze ktoś ma szersze spektrum możliwości domniemania/rozpoznania. W załączeniu pies - głowa jakby owczarek, zaś ciało niczym wyżeł ( i pusiaty ogon jak u szopa ) :) Z chęcią przeczytam jakich ras według was może to być mix. Jeżeli chodzi o charakter to dość spokojna i przyjazna suka, jedynie kot i wrony budzą w niej maksimum możliwości. Z reguły malo rucholiwa, czasami nabierze wigoru i biega bez końca przez 10 min :) Szybko się uczy, dość nieufna do obcych. ciapowata (nieuważna, potknie się czasem, uderzy głową w stół:)) Quote
Popcorn Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Witam czy ktoś widział kiedyś taki mix takich ras ? Bardzo chciałbym mieć takiego psa najbardziej to długowłosego ale i krótkowłosy też by mógł być :) Ale czy taka krzyżówka w ogóle istnieje ? A jak nie to skąd mogę wziąść takiego pieska ?? :DPozdrawiam. Quote
Popcorn Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 no raczej takich nie ma w schronisku,a jak już to z 500km trzeba jechać. Quote
Monieq Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 O 29.02.2016o20:46, Popcorn napisał: A jak nie to skąd mogę wziąść takiego pieska ?? :D *wziąć Najprawdopodobniej - dzięki bogu - znikąd. Jeśli nie chcesz konkretnej rasy tylko wymyśliłeś mix, którego prawdopodobnie nigdy nawet nie widziałeś, to jedyne co możesz zrobić to przeglądać ogłoszenia psów w schroniskach. Jeśli znajdziesz tego wymarzonego to załatwienie transportu psa nawet przez całą Polskę nie jest problemem. A jeżeli to tylko kaprys bo "to takie oryginalne" to zastanów, czy na pewno chcesz i potrzebujesz psa, bo to nie nowy dodatek wystroju wnętrz, tylko żywe stworzenie, za które będziesz odpowiedzialny przez kilkanaście lat. PS chyba że chodzi po prostu o umaszczenie typu merle. Do tego nie potrzeba niczego krzyżować z dalmatyńczykiem, są ciapate same z siebie. 1 Quote
Beatrx Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 czy ty czasem nie masz w głowie jakiegoś psa długowłosego w kropki dalmatyńczyka? to wcale takie proste i oczywiste nie jest, że po takich rodzicach urodzi się taki pies. poczytaj trochę o dziedziczeniu maści i długości włosa to będziesz wiedział. Quote
Popcorn Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Nie chodzi mi o długowłosego w kropki i do tego biały :) ale chciałbym po prostu tylko takiego mieć i nie musi mieć wlosów 5cm. Mam 2 pieski także wiem jak mam być o niego odpowiedzialny :) Quote
Beatrx Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 no ale czemu akurat takiego? jak ktoś chce jakąś rasę to wie, ze pasuje mu charakter i wygląd. a biorąc kundelka nie masz żadnej pewności ani jeśli chodzi o charakter ani jeśli chodzi o wygląd. więc skąd w ogóle taki pomysł? Quote
Veritane Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Witam. Chciałabym zapytać czy wiecie może Państwo na jak duże psy te suczki wyrosną? Obecnie mają około 6-7 tygodnia, niestety waga nie jest mi znana. Matka to Cocker Spaniel, ojciec niestety nie jest znany. Wyglądają na zdjęciach jak małe labradory. Quote
matełaniu1 Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Może mi ktoś powiedzieć co to za pies? Jakaś mieszanka? Z góry przepraszam ale pewnie pomyliłem działy. Quote
Harley Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 prawdopodobnie Corgi, ale która odmiana to Ci już nie powiem 1 Quote
Victoria457 Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 To kundelek - tak po prostu. Rasy powstały z takich właśnie "nierasowców", a nie na odwrót, tj. kundelki z ras. Mieszańce się czasem zdarzają, owszem, ale jest mało prawdopodobne, żeby tak po prostu skrzyżowały się dwa rasowe (czyt. rodowodowe, z hodowli) psy. Po prostu ona ma cechy wspólne z niektórymi rasami, nic poza tym. Ale trzeba przyznać, jest owczarkowa - tylko trochę za bardzo jej te uszy klapły i kolorystyka nie ta ;) W każdym razie, jest oryginalna :) Quote
wronka Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Miała być jak australijski Koolie ale troszkę urosła ;) Quote
Ryss Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Godzinę temu, Garnizowski napisał: Cześć, Jaka to rasa ? Cześć. Dropiata. Quote
jarekw Posted April 20, 2016 Posted April 20, 2016 Szczeniak ok. 2 miesiące, wzięty ze schroniska. Jeśli jest to mieszaniec to z jakich piesków. Z góry dzięki. Quote
IlonaS Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Może ma coś z nowofunlanda, może z belgijskiego owczarka, trudno orzec, niemniej słodko wygląda i zapewne taki będzie. Quote
gojka Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Jak można rozpoznać rasę psa wziętego ze schronu? Dostałeś rodowód biorąc psa? No,to pewnie tam jest napisane jaka to rasa :) Quote
Recommended Posts