Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja Młoda ma wszystko w organizmie ok, karma też spoko, wiec może taka jej uroda po prostu ;) A jest dość niskopodłogowa i jamnikowata ;)

W życiu jej to nijak nie przeszkadza,nawet jak chodzi to ustawia łapy bardziej prosto, tylko jak siedzi to widać to wyraźnie.

Posted

Corgi to chyba nawet we wzorcu ma napisane, że ma mieć łapy lekko na zewnątrz ;) u większosci ras rzeczywiście takie ułożenie jest traktowane jako wada, ale są rasy, właśnie niskopodłogowe, u których to występuje i podejrzewam, że jest potrzebne właśnie dla zachowania odpowiedniej równowagi, zwłaszcza gdy pies jest nie dość, że parówkowaty to jeszcze ma sporo masy (corgi, basset)

nika1- chyba jakiś owczar dopadł jakąś parówę :D

Posted

A uszy miał ogromne, muskularne,
uszami mógłby, gdyby chciał.
Niepokojące, wręcz fatalne,
przedziwne uszy miał...

- jak śpiewał Maciej Zembaty.

Posted

Nie no to już przesada  :) to dział psi a to przeca czysta rasowa SURYKATKA :P

No nie, to nie jest surykatka, ale jak najbardziej pies - może wielorasowy, ale jednak. I to pies na pewno niepodobny do surykatki, gdyż nawet najgorsza suka - taka, do której mówi się "ty suko!" - swój honor ma i z surykatkiem się nie puści. Doprawdy, trzeba całkiem puścić wodze fantasmagorii, by w przedstawionym konterfekcie pieska dopatrzeć się genów surykatki. Albowiem surykatka wygląda tak:

kaljyf.jpg
Posted

E tam , a może właścicielka matki Twojego psiaka spacerowała po zoo i wiesz honor honorem, a potrzeby potrzebami, jak to się mówi na bezrybiu  i rak ryba :)

Posted

Słyszałem kiedyś powiedzenie: nie ma brzydkich surykatek, jest tylko kwestia ilości wypitego alkoholu. Ale to chyba nie chodziło o surykatki. I chyba też nie o psy.

PS. Czaki, ta Twoja Galeria ze stopki, wcale mi nie wygląda na galerię. Chyba, że jest to galeria handlowa, albo inna nowomowa.

• 1 month later...
Posted (edited)

Witam,zaczne od tego ze od jakiegos czasu powaznie myslalam nad kupnem rasowego psa,chcialam zeby to byl labrador duzo o nim czytalam i uwazalam ze bedzie to odpowiednia rasa dla mnie i beda pasowac mu warunki.Chlopak kupil mi "labradora" ,mamy ksiazeczke do niej bo to suczka,w tej ksiazeczce jest tylko data narodzin rasa i data odrobaczenia bez pieczatki tylko podpis.chlopak nie widzial ani matki suczki ani ojca. Zalaczam zdjecia.______Czy to mozliwe ze jest to labrador?____,, Prosze spojrzec na uszy? Ja juz zglupialam kobieta zarzeka sie ze to labrador,mi tymczasem bardziej przypomina cocker spaniela...suczka ma 6 tyg.

Snapchat-7230494505469239001.jpg

Snapchat-6080700932283745958.jpg

Snapchat-1611087536880084616.jpg

Edited by katarzyna18
Posted

Jeśli nie ma rodowodu - to, to jest kundel
a z wyglądu wygląda na szczeniaka w typie spaniela nawet kolor się zgadza
niech ci postawi rodziców szczeniaka przed tobą to będziesz chociaż wiedzieć na co wyrośnie

A i twój chłopak PŁACĄC tej kobiecie wspiera pseudo hodowle i kupił kundelka :I i 6 tygodniowy szczeniak powinien być jeszcze przy mamie ...

• Upvote 1
Posted

Nic nie da pokazanie rodziców, pewności mieć nie będziesz, czy to naprawdę oni.

Labrador to nie jest na pewno, ale może wyrośnie na o wiele fajniejszego psa niż labek :) W przypadku kolejnego psa w przyszłości polecam większe przygotowanie i przemyślenie sprawy, ale to nie znaczy, że ta ślicznota jest gorsza od rasowego psa. Niech zdrowo rośnie :)

Posted

Ja nie o "rasie".Praktycznie NIE MASZ zadnej wiedzy o opiece wterynaryjnej szczenięcia.Idz czym prędzej do weta - obejrzeć,odrobaczyc,zaszczepić.6 tygodni,to maleństwo narazone na wszystko,co mozliwe.I poczytaj o wychowaniu i zdrowiu szczeniaka.

(bardzo ładny maluch)

A tę ksiazeczkę,ktorą dostałaś możesz wsadzić sprzedającej w...drzwi. !!!