Clavia Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 A co powiecie o tych dwóch chudzielcach? To są siostry :) IMG_4541.jpg IMG_0437.JPG IMG_0416.JPG IMG_0412.JPG IMG_0408.JPG Mi też to wyżłowato wygląda, nawet bardzo :) Quote
Ferishia Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 A moje 18 kilo szczęścia, jakich może mieć rodziców? Ogon wiecznie na plecach, uszy ładnie stoją tylko wtedy, gdy czegoś nasłuchują.Nie mam za bardzo jak zmniejszyć zdjęć, więc dam linki Pierwsze zdjęciePyszczekZdjęcie 3Zdjęcie 4Zdjęcie 5Zdjęcie 6Zdjęcie 7 Quote
krulindra Posted August 26, 2015 Posted August 26, 2015 Mi też to wyżłowato wygląda, nawet bardzo :) krulindra, czyżby jakiś wyżeł maczał palce? ;) No dokładnie, choć niektórzy próbują mi wpierać, że to na pewno jest chart. To ja wtedy sobie myślę, że chyba charta nie widzieli ;-) Wczoraj miała okazję poganiać z wyżlicą niemiecką i od razu było widać że psiaki doskonale się czują w swoim towarzystwie. Nie było mocnych na te dwie sprinterki :) Quote
Harley Posted August 26, 2015 Posted August 26, 2015 Colirya - ja w tym widzę delikatną nutkę amstaffa. Bardzo ładny pies, mocno w moim typie urodowym :-). Quote
Harley Posted August 26, 2015 Posted August 26, 2015 A wiesz pitbull też mi przyszedł do głowy, ale jako że są jednak rzadkie to i "wpadki" im się rzadko zdarzają. Cudne kolory ma psiak, a matka jakiego jest umaszczenia? Quote
nika1 Posted September 2, 2015 Posted September 2, 2015 Czekam na propozycje ras :D Chętnie też przeczytam, bo wygląda zupełnie jak moja Kreska, tylko ona ma brązowe łapki :D Quote
Ryss Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 PSIA DUSZA To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... A ja ci powiem, że pies to czasem więcej jest niż człowiek. On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz - Psia dusza większa jest od psa. My mamy dusze kieszonkowe – maleńka dusza, wielki człowiek. Psia dusza się nie mieści w psie I kiedy się uśmiechasz do niej ona się huśta na ogonie. A kiedy się pożegnać trzeba i psu czas iść do psiego nieba, to niedaleko pies wyrusza. Przecież przy tobie jest psie niebo, z tobą zostaje jego dusza. Barbara Borzymowska 4 Quote
nika1 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Z ciekawości zapytam bardziej obeznanych, jakieś charakterystyczne cechy którejś z ras widzicie? Quote
Guest TyŚka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Jakie uszy :D Dla mnie to zwykły kundelek ;) Quote
Sowa Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Zwykły kundelek - ależ skąd, to przecież niezwykły pieseczek. Jednak bardziej, niż o podobieństwo do którejkolwiek z ras, martwiłabym się o iksowate łapki. Quote
nika1 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Ze kundelek to wiem, po prostu natknęłam się na pewnych userów, którzy w swej wiedzy potrafią jakieś cechy charakterystyczne wydobyć z każdego kundelkowatego psiaka i obudziła się we mnie zwykła ludzka ciekawość ;) Zwykły kundelek - ależ skąd, to przecież niezwykły pieseczek. Jednak bardziej, niż o podobieństwo do którejkolwiek z ras, martwiłabym się o iksowate łapki. o ła, to problem? Nigdy o takim nie slyszałam,można coś więcej? Quote
gojka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 O kurczę jaki śliczniak.Miks onka z jamnikiem? :) Quote
nika1 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 O kurczę jaki śliczniak.Miks onka z jamnikiem? :) dokladnie to samo słyszę od wszystkich znajomych xD Mama wyglądała jak mix JRT z chartem i spanielem (głównie sierść),ale ni w ząb do niej niepodobna,i tak sobie gdybamy na temat tatusia ;p Quote
klaki91 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Moja poprzednia suczka miała iksowate łapki i nic jej nie było...jedynym problemem było pobieranie krwi i podawanie jej kroplówek podskórnych; krzywe łapki->krzywe żyły-> strasznie ciężko się wkłuć. Czy psy z iksowatymi łapami są bardziej narażone na jakieś urazy? Quote
nika1 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Ja się pierwsy raz z tym stwierdzeniem spotkałam, widziałam że stawia je na zewnątrz, w porównaniu do innch psów, ale prócz tego w niczym jej nie przeszkadzają. Quote
Guest TyŚka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Nie wiem czy Sowa ma na myśli to samo, co ja,ale iksowate łapy to najczęściej tzw. francuz - efekt złej diety. O tym pierwszy raz przeczytałam na leośkowym, polecam przeczytać: http://leonberger-info.pl/forum/viewtopic.php?t=362&start=0, zwłaszcza post embe. Quote
gojka Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Moja sucz nie ma nadwagi,chrząstki albo kurze łapki jada z pięć razy w tygodniu.Nie wiem jak jej rodzice ale wydaje mi się,że matka była nieco "iksowata". Nie wiem czy u jamników to norma ale widuję sporo iksowatych. Quote
Sowa Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Gdyby to było moje zwierzątko - i gdyby było mnie na to stać - udałabym się na konsultacje do dr Novaka w Bohuminie. Na pewno nie jest to prawidłowe ustawienie łapek - nie wiem, na ile można zaleczyć, na ile nie przeszkadza w codziennym życiu. Quote
Recommended Posts