Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mi też to wyżłowato wygląda, nawet bardzo :)

krulindra, czyżby jakiś wyżeł maczał palce? ;)

No dokładnie, choć niektórzy próbują mi wpierać, że to na pewno jest chart. To ja wtedy sobie myślę, że chyba charta nie widzieli ;-)

Wczoraj miała okazję poganiać z wyżlicą niemiecką i od razu było widać że psiaki doskonale się czują w swoim towarzystwie. Nie było mocnych na te dwie sprinterki :)

Posted

A wiesz pitbull też mi przyszedł do głowy, ale jako że są jednak rzadkie to i "wpadki" im się rzadko zdarzają. Cudne kolory ma psiak, a matka jakiego jest umaszczenia?

• 1 month later...
Posted

2u97ad2.jpg

PSIA DUSZA

To tylko pies, tak mówisz, tylko pies...
A ja ci powiem, że pies
to czasem więcej jest niż człowiek.
On nie ma duszy, mówisz...
Popatrz jeszcze raz -
Psia dusza większa jest od psa.
My mamy dusze kieszonkowe –
maleńka dusza, wielki człowiek.
Psia dusza się nie mieści w psie
I kiedy się uśmiechasz do niej
ona się huśta na ogonie.
A kiedy się pożegnać trzeba
i psu czas iść do psiego nieba,
to niedaleko pies wyrusza.
Przecież przy tobie jest psie niebo,
z tobą zostaje jego dusza.

Barbara Borzymowska

• Upvote 4
Posted

Zwykły kundelek - ależ skąd, to przecież niezwykły pieseczek. Jednak bardziej, niż o podobieństwo do którejkolwiek z ras, martwiłabym się o iksowate łapki.

Posted

Ze kundelek to wiem, po prostu natknęłam się na pewnych userów, którzy w swej wiedzy potrafią jakieś cechy charakterystyczne wydobyć z każdego kundelkowatego psiaka i obudziła się we mnie zwykła ludzka ciekawość ;)

Zwykły kundelek - ależ skąd, to przecież niezwykły pieseczek. Jednak bardziej, niż o podobieństwo do którejkolwiek z ras, martwiłabym się o iksowate łapki.

o ła, to problem? Nigdy o takim nie slyszałam,można coś więcej?
Posted

O kurczę jaki śliczniak.Miks onka z jamnikiem? :)

dokladnie to samo słyszę od wszystkich znajomych xD

Mama wyglądała jak mix JRT z chartem i spanielem (głównie sierść),ale ni w ząb do niej niepodobna,i tak sobie gdybamy na temat tatusia ;p

Posted

Moja poprzednia suczka miała iksowate łapki i nic jej nie było...jedynym problemem było pobieranie krwi i podawanie jej kroplówek podskórnych; krzywe łapki->krzywe żyły-> strasznie ciężko się wkłuć. 

Czy psy z iksowatymi łapami są bardziej narażone na jakieś urazy?

Posted

Ja się pierwsy raz z tym stwierdzeniem spotkałam, widziałam że stawia je na zewnątrz, w porównaniu do innch psów, ale prócz tego w niczym jej nie przeszkadzają. 

Posted

Moja sucz nie ma nadwagi,chrząstki albo kurze łapki jada z pięć razy w tygodniu.Nie wiem jak jej rodzice ale wydaje mi się,że matka była nieco "iksowata".

Nie wiem czy u jamników to norma ale widuję sporo iksowatych.

Posted

Gdyby to było moje zwierzątko - i gdyby było mnie na to stać - udałabym się na konsultacje do dr Novaka w Bohuminie. Na pewno nie jest to prawidłowe ustawienie łapek - nie wiem, na ile można zaleczyć, na ile nie przeszkadza w codziennym życiu.