Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja powiem tak: aby minimalizować zło owszem ZKwP jest jak najbardziej wskazane dla ludzi z małą, lub znikomą wiedzą kynologiczną. Natomiast ktoś komu zależy i umie się dokopać do odpowiednich materiałów i prześwietli hodowlę na dziesiątą stronę jest już nieco większe spektrum możliwości ;)

Mówiac szczerze w niektórych rasach nawet bym nie chciał psa z ZKwP/FCI. No ale dla mnie rasowość to nie tylko papierek potwierdzający pochodzenie, ale parę jeszcze innych rzeczy ;) I mówiąc szczerze: osobiście wkurza mnie choćby i to w ZKwP, że prowadząc jedną z topowych hodowli w pewnej rasie można z całą świadomości i oficjalnie rozmnażać psy z HD-C.

• 3 weeks later...
  • Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest TyŚka
Posted

To pokażę Wam swoją tymczasowiczkę z totalnym pierdolcem, ale przy tym wpatrzoną w człowieka. Praca to całe jej życie :)
Ciekawe co umyślicie ;)
IMG_1461.JPG

IMG_1567.JPG

finka.jpg

I już w DS:

3.jpg

aa.jpg

Troszkę się jej urosło, tutaj ma 9msc :D

20150727_083204.jpg

20150727_083226.jpg

20150727_121515.jpg

Guest TyŚka
Posted

I właśnie Ci, którzy mówili, że będzie z niej burdel mieli rację ;) Mnie też coś tak pachniała, ale ze względu na swój charakter, a tu niespodzianka: wyrosła naprawdę super. :)

Posted

Witam wszystkich,  jestem tu nowa i tez podepnę się pod temat przygarnęliśmy psa zapewne wakacyjny balast wiek prawie 6 miesięcy mamy go 3 tyg  dużo ludzi pyta mnie co to za rasa ja odpowiadam ze kundel i na to się zaczyna, a wie pani mi to przypomina mieszańca , Amstaffa, bordel coli, Karelskiego psa na niedźwiedzie ludzie którzy go mieli wpisali w książeczce mieszaniec haski lecz ja przyznam szczerze ze mi on nic nie przypomina ot po prostu kundelek. Z góry dziękuje za wasze opinie

Nie wiem czemu ale mi do mieszanca akity amerykanskiej najbardziej pasuje

Posted

Witam SZPILKA23 dziękuje za odpowiedz Ramzes jest u nas już półtora miesiąca i troszkę się zmienił wiek 6 i pół miesiąca waży 25 kg obwód szyi 40 cm klatka piersiowa za łapami 71 cm ubarwienie tez się zmieniło dodam kilka aktualnych fotek mam jeszcze jedno pytanie czy mozna przypuszczac ze jeszcze bardzo urosnie ??

Posted

kilku psiarzy w parku mi mówiło niech się pani nie martwi on już raczej większy nie będzie

I mieli rację, dużo wyższy nie będzie. Teraz zacznie nabierać masy, ale spokojnie, olbrzymem się nie stanie. Ładne psisko

Posted

przypuszczam że jeżeli faktycznie najbardziej mu do akity to ze był kupiony w pseudo jako szczeniak akity a gdy zaczął rosnąc i mniej ja przypominać to po prostu chcieli się go pozbyć lub możliwe jest jeszcze ze to wakacyjny balast bo w ten sposób w jaki ludzie go nam oddali był porażający ale za to mamy najwspanialszego pysia na świecie

Guest TyŚka
Posted

Oprócz tego, że natychmiast wysłałabym go na kurację odchudzającą (;) ) to mix collaka, ewidentnie :)

Posted

to taka wielorasowa Kinder-niespodzianka każdy widzi co chce zobaczyć, a po czym wnioskujesz ze będzie aż taki duży

Pol roczny pies, ktory jest jeszcze "wyciagany" we wszystkie strony, a wazy 25 kg raczej wrozy sporego psa, moj w tym wieku wazyl moze 12 -14kg, obecnie (3 lata) 28kg (w dobrej kondycji) i 60 cm w klebie,  Wiadomo kazdy pies ma inna budowe. Ostatnio na sklepie mialam akite amerykanska, samca 10 - cio miesiecznego 35 kg i 65 w klebie...

Posted

Przejrzałam cały wątek. Słodkie psiaki.

To teraz ja zapytam jaką rasę przypomina nasza Fionka? (kundelek, obecnie 6 mcy, 4,5 kg)

Ogonek ma zakręcony w ładne kółeczko a uszka robią co chcą :D

19452595520_7731970ed1_z.jpg

20026191245_000ce4881b_o.jpg

19242026260_3da1db25e8_z.jpg

Posted

A co powiecie o tych dwóch chudzielcach? To są siostry :)

[attachment=16409:IMG_4541.jpg]

[attachment=16410:IMG_0437.JPG]

[attachment=16411:IMG_0416.JPG]

[attachment=16412:IMG_0412.JPG]

[attachment=16413:IMG_0408.JPG]

Posted

stormcloud,ale sliczne male cudo :) Tak jakby JRT z domieszka ???

No właśnie dużo osób nam mówi, że JRT, jeden pan nawet pytał czy to ten pies z filmu 'Maska' :D Pomyślałam, że zapytam tu bo może jeszcze do jakiejś innej rasy jest podobna. Nic o rodzicach nie wiemy także trudno powiedzieć czego mieszanką jest maluszek :)

Guest TyŚka
Posted

krulindra, czyżby jakiś wyżeł maczał palce? ;)

tormcloud, wg mnie pies ma domieszkę teriera, niemniej jednak mocno kundlowaty. I uroczy :D