gryf80 Posted March 19, 2014 Posted March 19, 2014 tak aleola ma rację,to którys z ttb'ów.amstaff lub pit bull Quote
marti80 Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Phalene z corgi albo marmurkowym jamnikiem, gdyby nie był taki mały to dosłownie jak mieszanka aussie :D przecudowny ten psiak :) Quote
flytoys Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Jak na moje oko, to może być amerykański staffordshire terrier. Quote
ngobs Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Ja również stawiam że to amerykański staffordshire terrier - zobacz sobie w google jakie to podobne :D Quote
chounapa Posted April 26, 2014 Posted April 26, 2014 Mogę ciut odkopać ? :P Oceniona przez weta na jakieś 9 tygodni ~7kg Quote
nati_222 Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Witam ! Wzięłam tą suczkę ze schroniska, gdy miała 2 miesiące i nie wiedziałam jaka urośnie.....duża czy może mała ??? Teraz jest już dorosłym pieskiem i zastanawiam się czy może nie jest to rasowy pies, gdyż na spacerach spotykam innych właścicieli psów i oni twierdzą że jest za "ładna'' na kundelka :) Mi ona przypomina Owczarka belgijskiego malinois a Wam ??? Zdjęcie :)[attachment=3295:11403.attach] Quote
chounapa Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Zasada jest taka, nie ma rodowodu, pies kundelek :P .. Jakby była "rasowa" miałaby tatuaż albo chociaż chip ;) a kundelki bywają różne. Mi też ludzie nie wierzą jak mówię że "kundelek z ulicy". Quote
Gosia121 Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Sunia jest piękna i zadbana a to podstawa. Nawet kundelki mogą mieć w swoim wyglądzie jakąś przewagę któregoś z rodziców dziadków czy prapradziadków i mogą się upodobnić do jakiejś rasy i być w tak zwanym typie. Ale czy to ważne jeżeli sunia jest piękna i urokliwa. A jak jest zadbana i dobrze odżywiana to jeszcze piękniej wygląda / skóra i sierść/ mam na myśli. Quote
maxishine. Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Może ma w sobie coś z owczarka. Będzie max do kolan, ma szczupłe łapki. ;) Quote
Maron86 Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Z tego zdjęcia wygląda jak zwykły kundelek których całkiem sporo w szczecińskim schronisku, coś z ONka pewnie miała jednak szczerze wątpię by to był owczarek belgijski. Quote
Bandyta Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 To zdecydowanie kundelek. Kundle nie są brzydkie tylko dlatego, że są kundlami. Mam nadzieję, że nie doszukujesz się rasy w swoim psie dla poprawy samopoczucia i podniesienia wartości psa w swoich i innych oczach Quote
Kyu Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 jak już bardzo chcesz się doszukać podobieństwa do jakiejś rasy to looknij na basenji ;) Quote
Marek7536 Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Witam jakiej rasy jest ten szczeniak ma 2 miesiące i jaki duży będzie bo mam zamiar go wziąść Quote
Patmol Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 biorąc pod uwagę sąsiada -to lepiej go nie bierz jesli nie ma rodowodu -to i nie ma żadnej rasy może być di jakiejś rasy podobny jak urośnie -ale raczej trudno powiedzieć teraz do jakiej -na pewno będzie podobny do swoich rodziców Quote
gojka Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Marek7536 napisał(a):Witam jakiej rasy jest ten szczeniak ma 2 miesiące i jaki duży będzie bo mam zamiar go wziąść A nie powinieneś tych pytań zadać właścicielowi pieska? Quote
Marek7536 Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Patmol napisał(a):biorąc pod uwagę sąsiada -to lepiej go nie bierz jesli nie ma rodowodu -to i nie ma żadnej rasy może być di jakiejś rasy podobny jak urośnie -ale raczej trudno powiedzieć teraz do jakiej -na pewno będzie podobny do swoich rodziców nie biorę tego psa od sąsiada tylko od kogoś innego i sami nie wiedzą jaka to rasa ojciec nn a matka czarna wysoka koło 35cm i cała czarna Quote
Patmol Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 pisałeś, ze poprzedniego psa prawdopodobnie sąsiad ci otruł Quote
Koszmaria Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Marek7536 napisał(a):nie biorę tego psa od sąsiada tylko od kogoś innego i sami nie wiedzą jaka to rasa ojciec nn a matka czarna wysoka koło 35cm i cała czarna więc jest to staropolska rasa kund elbu rry :) Quote
Małgonia Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Marek7536 napisał(a):nie biorę tego psa od sąsiada tylko od kogoś innego i sami nie wiedzą jaka to rasa ojciec nn a matka czarna wysoka koło 35cm i cała czarna Jak matka kundel a ojciec nn to zgadnij- jaka rasa z tego wyjdzie?:roll: Przecież nie rodowodowy pies, logiczne. Kundel z niego wyrośnie- jedyny w swoim rodzaju. Quote
Mary&Shena Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 (edited) Witam wątek powstał z myślą o osobach, które mają kundelka/mieszańca lub psa nieznanego pochodzenia, znają takiego lub chcą takiego przygarnąć, ale zastanawiają się, jakiej jest rasy, w typie jakiej jest lub jakiego przypomina. Jest kilka takich wątków na forum, w których właściciele chcą się dowiedzieć, jaką rasę przypomina ich psiak. Ten wątek jest "wątkiem zbiorowym". Wymagane jest wstawienie zdjęcia psa, o którego nam chodzi. \chodzi o to, by zamiast tworzyć nowe wątki o tym samym tytule i podobnym problemie, napisać w jednym. Edited May 30, 2014 by Mary&Shena Quote
Patmol Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 mnie się wydaje, że tytuł jest mylący -powinno być raczej do jakiej rasy jest podobny mój pies z wyglądu bo przecież rasa to nie tylko wygląd , ale i pewne cechy charakteru -zachowania psa husky nie tylko wygląda inaczej niż amstaf czy owczarek niemiecki, ale to tez pies o całkiem innym charakterze więc chyba warto mieć świadomość, ze jeśli po wielu wymieszaniach pies przypomina jakąś rasę z wyglądu to wcale nie musi przypominać tej rasy z charakteru jesli szczeniak ma duże łapy i przypomina owczarka niemieckiego to może spokojnie wyrosnąć na niskopodłogowego mieszańca na grubych łapach czasem spotykam na spacerach ludzi, którzy wzięli/kupili szczeniaka -mieszańca w typie labradora czy spaniela i jako szczeniak rzeczywiscvie był jakos tam podobny ale jak dorosnął- to podobieństwo całkiem zniknęło Quote
iwona.kimko80 Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 Już nie trzeba dodawać tego wyglądu, wystarczy "do jakiej rasy jest podobny mój pies" Swoją drogą jeżeli widać że jest to mieszaniec labradora z czymś tam to można już przypuszczać jakie będzie miał usposobienie, nie będzie to pewne, w sumie nigdy nie jest, wiele zależy od wychowania, ale jest chociaż jakaś podstawa ;) Quote
iwona.kimko80 Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 Ale przyznajcie, że trochę wygląda jak berneński pies pasterski :D trochę... ale swoją drogą na pewno to będzie przeuroczy kundelek i wdzięczny za nowy dom ;) Quote
Recommended Posts