Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jest taki mixbreed uznany w niektórych krajach, zwie się schnocker!

składa się ze sznaucera i cocker spaniela, tutaj mi jakoś pasuje, bo morda sznupa ewidentnie, a włos jakby jedwabisty - cockerowy :)
ewentualnie schnoodle - idąc tym samym tokiem - sznaucer + pudel, też takie fajne mixy wychodzą :)
śliczny jest, mądra gęba, spojrzenie identyko jak u mojego potwora. trzymam kciuki!

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mi najbardziej przypomina jakiegoś terriera i myślę, że najlepiej będzie po prostu napisać, że to mix terriera. Niezorientowanym ludziom nazwa hybrydy nic nie powie. A podobieństwo do terriera być może przekona ich, by poczytać o ich potrzebach i charakterze. W ten sposób mają większą szansę odgadnąć, jakiej opieki potrzebuje ten pies.

Posted

Jest to możliwe, czytając cechy Parsona i JRT wszystko prawie by się zgadzało, bardzo dużo kopie dziur szczeka biega tryska energią, z wyglądu faktycznie jest podobny :)

Posted (edited)

Jest to szczeniaczek, mieszaniec - Matka shih tzu, ale nie 100% tylko jej matka była prawdziwa shih tzu, ojciec kundelek. Jak myślicie jak ta psinka będzie wyglądać jak będzie duża ? czy choć troszkę będzie podobna do shih tzu ?:)

Edited by aasika
Posted (edited)

Moim zdaniem nie ma szans na podobieństwo do shih tzu,widać po sierści że nie będzie ona długa i raczej będzie taka szorstka jak np. u labka ale to moja opinia,może niech ktoś inny też się wypowie.
Widać że o matkę też szczególnie nie dbano,więc zwróciłabym uwagę na zdrowie pieska,bo wziąć jest łatwo ale potem leczenie przytłacza :(

Edited by Gelisia
Posted

nie ma zwykły kundelek kundelek jest zawsze niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju :eviltong: Jak się nią dobrze zajmiesz to może wyrosnąć kochany i mądry piesio. Na razie jest słodka klucha ale wątpie by wyrosła na coś przypominającego "rasę", na dłuższą sierść też bym nie liczyła za bardzo.

Posted

siebie :P tak to już jest z kundelkami że nigdy nie da się za bardzo ocenić a już zwłaszcza jak nie widzimy na żywo kurdupelka. Raczej wielka nie będzie i ma spore ślepka, coś tak może sierści jej odstawać na pyszczku ale "bródki" raczej nie utworzy. Tak na podstawie kilku zdjęć nikt nie może ci zagwarantować co z małej wyrośnie, zwłaszcza że szczyle potrafią się zmieniać diametralnie

Posted

myślę, że z postury będzie przypominać Shih zu, główka ma taki podobny kształt i wielkościowo też będzie taka. Co do sierści chyba będzie krótsza.

Gelisia po czym widać że o matkę nie dbano?

Posted

Po 1 kto bezsensownie rozmnaża zwierzęta bez papierów.
Po 2 nie wydaje mi się aby chociażby jej sierść była codziennie wyczesywana nie mówiąc już o pielęgnacji włosa.
Po 3 nie oszukujmy się większość takich kundelków jada chappi który nie jest dobrą jakościowo karmą.

Posted

Dink napisał(a):
myślę, że z postury będzie przypominać Shih zu, główka ma taki podobny kształt i wielkościowo też będzie taka. Co do sierści chyba będzie krótsza.

Gelisia po czym widać że o matkę nie dbano?

No sierść ma nieco krótszą, prawda. Dzięki ;)) ...
O matkę dbano, a siwa jest, ponieważ dzieci wysysają z niej mleko i jest wymęczona.. Tak mi mówiła właścicielka.

Posted

nie chodzi mi o kolor włosa a o jakiego jakość ,on nawet nie jest błyszczący.Jak suka może siwieć od karmienia młodych:crazyeye:coś mi się wydaje że właścicielkę wyobraźnia poniosła. A pytałaś ile suczka ma lat? może jest już zbyt stara na potomstwo i dlatego jest wymęczona. Co by było gdyby każda suczka siwiała od karmienia młodych:roll:

Posted (edited)

hmm, my tutaj o właścicielce teraz nie mówimy, więc odpuśćmy obie zbędny temat, bo nie lubię jak ktoś za plecami o kimś źle gada.;)
chciałam tylko od większych znawców ode mnie dowiedzieć się, bo niektórzy widzą jak może szczeniak wyglądać itd. ;) Sunie i tak wezmę, bez względu jak będzie wyglądać bo i tak już ją kocham, tylko po prostu chciałam z ciekawości zapytać. ;))

Edited by aasika
Posted

Ja nie rozumiem kobieta jakieś farmazony ci wmawia,a ty jeszcze mówisz że źle o niej pisze :roll: mam nadzieje że chociaż oddaje za darmo... bo jeśli nie to kolejny pseuduch :/
Piesa może mieć do ok 30cm w kłębie no i krótką sierść,więcej napisać się nie da w końcu nikt nie jest wróżką ;) a i tak spostrzeżenia są orientacyjne.

Posted

Na podstawie zdjęcia suczki na której mało co widać już oceniłaś jej właścicielkę. Nie popieram rozmnażania psów kundelków, ale to nie o to chodzi w tym wątku.

Posted

Chodziło mi o twoja wypowiedź na temat karmy jaką wg ciebie jest karmiona suka i tego że nie jest wyczesywana. Tego nie wiesz i raczej nie da się tego ocenić na podstawie zdjęcia. A na temat mojej mądrości lub jej braku to się nie wypowiadaj bo też nie masz o tym żadnego pojęcia :roll:

Posted

Dink napisał(a):
Chodziło mi o twoja wypowiedź na temat karmy jaką wg ciebie jest karmiona suka i tego że nie jest wyczesywana. Tego nie wiesz i raczej nie da się tego ocenić na podstawie zdjęcia. A na temat mojej mądrości lub jej braku to się nie wypowiadaj bo też nie masz o tym żadnego pojęcia :roll:

pokaż mi gdzie napisałam że akurat ta suka jest karmiona chapii? napisałam też że wydaje mi się a nie że jestem w 100% pewna,do słownika.