Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Posted

To ja też z takim pytaniem. Jak myślicie kim byli rodzice mojego Nudla. Bo niewiedzieć czemu ja ostatnio słyszę różne opienie o tym że niby ma coś z pudla, ale mnie on pudla w żadnym stopniu nie przypomina. :p

Posted

a czy ja moge sie dowieciec z czym jest zmieszany moj piesek(niestety rodziców nie znam ,bo moj pies zostal wyzucony w wieku 1,5 miesiaca gosciu ją wywalił na działki i odjechal zukiem ,tak sie zlozyło ze ja byłam przy tym z kolezanką;) )

na przedostatnim zdjeciu chce powiedziec ze tak ma uszy całyczas ,bo na niektorych trosze inaczej je postawiła ale te przedostatnie zdjecie to jej prawdziwa postawa :multi:

Posted

wiq napisał(a):
akita;)
p.s. chba juz Ci to mowilam, ale powtorze - sliczna jest:loveu:

Dziękuję! Wtedy pomyślałam że grzecznościowo tak napisałaś a zresztą każdemu najbardziej podoba się własny piesek bo żaden inny z taką radością i żywiołowością nie wykonuje powitalnego tańca ze skomleniem, śpiewem, poszczekiwaniem na właśnie nasz widok w przeciwieństwie do kota, który czasem ledwie raczy podnieść łebek zanim przerwie sen i przyjdzie poocierać się i sprawdzić czy przyniosłam coś pysznego...
A wiecie że właśnie o akcie wczoraj pomyślałam podczas oglądania Galerii znajomej suczki.
Tak więc ostatecznie moja wielorasowa suczka kundelek ma cechy Tollera(sylwetka, śladowe białe znaczenie, podszerstek, błony pławne, sposób wymiany sierści - to po retrieverach) - Flata(kolor i sposób wymiany sierści) - Groenendaela (łebek) - Akita (stawianie uczek). To są właśnie te 4 typy ale nie chciałam sugerować.
Na innych zdjęciach z jej Galerii jest w wersji retriverowej tzn. z leżącymi uszkami, które stawia albo kładzie w zależności od nastroju.

• 4 weeks later...
Posted

Czy myslicie ze to jest mix basneji, czy po prostu pies troche podobny a nie mający nic wspólnego z rasą?

A moze tylko ja widze w nim podobieństwo do baska? :eviltong: dodam(bo na focie moze nie dokladnie to widac) pies nosi ogon wywiniety.
Jest do adopcji w Szczecinskim schronisku, gdyby ktos był zainteresowany :cool3: