Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak Wilma ma cieczkę, chyba od wczoraj, stoi w boksie i wystawia doopsko do krat, a te wszystki zbereźniki po kolei tam warują i ją wylizują...super:roll:

• Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jadwinia napisał(a):
Maja wraca dzisiaj do Boguchwały. Zaproponowałam Pani by wykąpała sunię, trochę pomogło, ale radykalnej zmiany nie ma. Majka przeniosła zapach cieczki Wilmy, sama też widocznie nie jest jeszcze całkiem "wolna" , pies wydaję sie zdyscyplinowany i raczej spolegliwy, ale nie wyszło...nie moge sobie darować, że nie nie była u nas do końca, gdybym ją wykąpała u siebie i nie miałaby kontaktu z Wilmą, może było by inaczej. Zabrakło 3 dni, no i wolnego kojca w majowy weekend.

Jadwiniu , niefart po prostu
widać tak miało być
zrobiłaś wszystko co można , prawdopodobnie to sprawa charakteru tamtego psa , jego dominacji i energii
Majka jeszcze będzie miała swój domek , na pewno

Posted (edited)

Pewnie Macie rację, że niefart i wiem, że to nie koniec świata, ale Majka jest wrażliwą sunią i ostatnie doświadczenia z pewnością nie były dla niej przyjemne. Sterylka, nowe miejsce - u mnie - i po 8 dniach, kiedy juz zdążyła się zadomowić powrót do przytuliska, by za 2 dni pojechać do kolejnego domu i za dwa dni wrócić. Staram się myśleć jak pies dlatego sądzę że sporo ją to kosztowało. Wszędzie gdzie była wzbudzała sympatie i wpółczucie, wszędzie "starała się" by zjednać sobie nowych opiekunów, żal mi jej po prostu, kochana suczka, a te "kumedie" z udawaniem chorej łapki, ten spuszczony łepek, no aktorka doskonała, zawsze to będę pamiętać, oby jej się poszczęściło.

Edited by Jadwinia
Posted

Koło Majuni coś sie kręci. Lidka - koleżanka naszej Ali co to zabiera Kaję na łikendy, chce zabrać Majkę od czwartku do niedzieli i sprawdzić jak Majka zachowuje się w bloku, szczególnie w czasie nieobecności właścicielki. Jeśli Majka zda egzamin - ma dom.
Dodam jeszcze, że Majka zna Lidkę i niejednokrotnie była z nią na spacerkach, więc szoku z nową twarzą nie będzie, może tylko z nowym miejscem bo ostatnio w jej życiu wiele się działo i może mieć dość.

Posted

Becia66 napisał(a):
Koło Majuni coś sie kręci. Lidka - koleżanka naszej Ali co to zabiera Kaję na łikendy, chce zabrać Majkę od czwartku do niedzieli i sprawdzić jak Majka zachowuje się w bloku, szczególnie w czasie nieobecności właścicielki. Jeśli Majka zda egzamin - ma dom.
Dodam jeszcze, że Majka zna Lidkę i niejednokrotnie była z nią na spacerkach, więc szoku z nową twarzą nie będzie, może tylko z nowym miejscem bo ostatnio w jej życiu wiele się działo i może mieć dość.

Ohhh a skąd takie wieści???? Lidka będzie prawdopodobnie jutro w przytulisku , to ja ją tam przepytam, suuper by było, Lidka bardzo fajna kobitka!!!! :)

Posted

Wiem, że w tym domu w którym była, była bardzo grzeczna, ale właściciele cały czas byli z nią, nakryli ja raz na podgryzaniu buta, więc warto byłoby, aby pochować tego typu przedmioty, bo z Majeczka może byc różnie :) ale jest to przesłodka i przeulgła suńka, więc mysle, że wszystko można z nią wypracować :)

Posted

Becia66 napisał(a):
Majeczka w piątek zostanie zabrana przez Lidkę i zostanie tam prawdopodobnie na zawsze. Trzymamy kciuki :cool2:

To była właśnie ta wiadomość o której nie wiedziałaś :eviltong::evil_lol: