Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:lol: Może Zelka myślała, że krowa to taki duży pies?
Dzięki lidko za sprawozdanie takie obszerne.
A w domu Zelka się kręciła?
Myślę, że z tamtą sunią się dogadają, tym bardziej, że Zelka jest raczej łagodna, wydaje mi się.

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evas napisał(a):
:lol: Może Zelka myślała, że krowa to taki duży pies?
Dzięki lidko za sprawozdanie takie obszerne.
A w domu Zelka się kręciła?
Myślę, że z tamtą sunią się dogadają, tym bardziej, że Zelka jest raczej łagodna, wydaje mi się.

z ta sunia to tak jakos dziwnie wyszło... bo jak ja byłam to niby wszystko ok, ale dzis Kasia mi napisała, ze Żelka kilka razy buchnela na sunie... mam nadzieje, ze jednak szybko ustala hierarchie i wszystko bedzie ok :)
a co do kręcenia sie... w domu tez sie kreciała, ale to moze był z jeden obrót co jakis czas... z kolei jak jest bardzo duży przypływ emocji, czyli np. jak sie z nia bawiłam w ogrodzie to częściej sie kreciła
i te kręcenie, to chyba wynik uderzenia, bo wyczułam na jej głowie wgłębienie, ale to tylko moje przypuszczenia

Posted

lidka_park napisał(a):
Wcześniej domowniczka, ale od wczoraj Żelka zaczeła pokazywać jaka jest groźna

Tak bywa przy psach wziętych ze schroniska póki sie nie przyzwyczają do nowej sytuacji, brak im uczusia i chca zawładnąć człowieka tylko dla siebie.

Posted

Mam pytanie..Aga wspomniała, że w schronisku są 3 sterylizowane sunie..jedna to Zelka..a pozostałe dwie, to które? Może łatwiej by im było znaleźć dom?

• 2 weeks later...
Posted

Warkliwa niestety jest... ale wiecie co jest najciekawsze ???? Żelka lubi przesiadywać bardzo czesto w warsztacie pracownika, który tam przychodzi codziennie pomagac na gospodarce... ogólnie jest nie lubiany,ale Żelce nie wiadomo czemu przypadł do gustu i za dnia nawet spi w warsztacie :p

Posted

neverend napisał(a):
hoho...to nasza Zelunia nie jest taki warczek, tylko zazdrośnik kochany...:loveu:

hmm... wydaje mi sie, ze to nie z zazdrości, bo tam jest duzo osób, które mogą wymiziac Żelke... to raczej chodzi o hierarchie.. nie moga sie dziewczyny dogadac, która ma byc szefem...

Posted

kochani... mam smutne wieści... wczoraj wieczorem Żelka odeszła za TM :placz:

Przed chwilą dzwoniła do mnie Kasia... To stało sie tak nagle...
Wczoraj rano Kasia i jej mała pojechały na pogrzeb do Warszawy. Żelka była radosna, wszystko było ok. Na gospodarce został ten pracownik, u którego przesiadywała nasza sunia. Po południu zauważył, że Żelka zaczeła sie trzęść i dostała ślinotoku. Owinął ja w kocyk i zadzwonił po Kasie, żeby wróciła bo wet daleko i potrzebny był samochód. Ale niestety, gdy Kasia przyjechała, Zelka już nie żyła :placz: :placz: :placz:

Żeluniu kochana, jeszcze pamietam jak wiozłam cie do nowego domku... jak poznawałaś nowe otoczenie... jak szczęśliwa biegałas po podwórku... kurcze, nie moge juz nic pisac...