misiadg Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Hehe musisz ostrzec DS że to taka kradziocha łapczywa :diabloti: Quote
gosia2313 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 misiadg napisał(a):Hehe musisz ostrzec DS że to taka kradziocha łapczywa :diabloti: Szynkę udziabała właśnie jak DS dzwoniło :P Pani już kupuje jej specjalistyczną karmę, w środę wizyta a w czwartek fru do domu :) Quote
gosia2313 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Byłyśmy z Mini u weta. Szwy wszystkie już wyjęte. A ile paniki było !!!!!!!!!!!!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: I kaganiec jeden rozwaliła :mad: Dostała jeszcze tabletki do czwartku włącznie. Dopiero 7 dni po ich odstawieniu będzie mogła zostać zaszczepiona. W czwartek p. dr zadecyduje czy jeszcze leki będzie brała czy już koniec. Więc Państwo zabiorą Mini na umowę tymczasową, a po szczepieniu będzie formalnie adoptowana. a teraz uwaga ... Mini była dzisiaj ważona ..... (narastające napięcie) i .... teraz ..... po prawie 2 tygodniach ..... waży ..... 8,9 kg :multi::multi: Z racji dodatkowej porcji tabletek kupiłam jej (pieniądze od Marleny ) puszkę jedną, żeby miała z czym je jeść. Koszt 12 zł . Rachunek : Quote
gosia2313 Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 uffff jutro Mini idzie do siebie :) Coraz bardziej zaczyna się panoszyć i rzucać mi się na Pokera :( Quote
misiadg Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 żeby tylko sobie z nią DS poradził :roll: Quote
gosia2313 Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 misiadg napisał(a):żeby tylko sobie z nią DS poradził :roll: a czemu nie? Oni psa nie mają ;> Quote
misiadg Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 aa to chyba że tak :D to już od jutra mają :P Quote
gosia2313 Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Mini przejęta przez nowy dom :) Jeszcze ze dwa dni w kubraczku, tabletki do niedzieli, a na 18 jesteśmy umówione na szczepienia ;) Quote
gosia2313 Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Głosowanie rozpoczęte ! Prosimy o głosy na nasze schronisko w Sosnowcu. Wystarczy kliknąć na kropeczkę przy schronisku i <GŁOSUJ> poniżej ! Głosy można oddawać do 6 grudnia do g. 20 ! Głos można oddać tylko jeden raz ! http://www.furkidz.eu/ [h=5]Trzy pierwsze organizacje otrzymają odpowiednio 20, 15 i 10 obroży z serii Active.[/h] Quote
gosia2313 Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 Uwaga Uwaga ! Mini waży już 11 kg, a w związku z tym, jak wygląda? [CENTER][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-N6YkbJnNKko/UMOpO9QabbI/AAAAAAAAM7c/uB6yEBChhW0/s720/IMGP1754.JPG[/IMG] [/CENTER] Quote
Pysia Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 A tak, że teraz imie kompletnie do niej nie pasuje :loveu: Quote
Javena Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='gosia2313']Uwaga Uwaga ! Mini waży już 11 kg, a w związku z tym, jak wygląda? [CENTER] [/CENTER] [/QUOTE] Toż ,to smok sie zrobił. Śliczna jest. Quote
gosia2313 Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 Nowe wieści od Mini, która wazy już ponad 13 kg :evil_lol: Quote
gosia2313 Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 Dzisiaj Mini z właścicielami podjechali do schroniska, żeby oficjalnie adoptować sunię :) Mini już w ogóle do niej nie pasuje, waży około 14 kg i zupełnie nie przypomina tego szkieleta z listopada. Mini jest po wizycie behawiorysty, już nie załatwia się w domu i bardzo szybko się uczy. Zna m.in komendę "wstydź się" :D Tak więc Miniówka oficjalnie ma domek ! :)) Quote
gosia2313 Posted July 20, 2013 Author Posted July 20, 2013 Mam jeszcze świeższe fotki Mini :) Może ktoś zajrzy i zobaczy, jak się zmieniła z tej wychudzonej i zagłodzonej pchły, która była u mniej na DT : leeecę :D Quote
gosia2313 Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 Żeby było chronologicznie. Dostałam jakiś czas temu parę zdjęć Mini z domu, robimy kalendarz schroniskowy i ona m.in miała być jako metamorfoza przed i po adopcji. W piątek niestety ostałam bardzo smutnego maila :( :( W zeszłą niedzielę Mini miała bardzo poważny wypadek, została potrącona przez samochód i niestety nie udało się jej uratować :placz: Proszę nie piętnować właścicieli, że nie upilnowali czy coś. Jak mówi przysłowie "wypadki chodzą po ludziach". To był super dom, świetni ludzie i myślę, że więcej dla schroniskowego psa nie można było sobie wymarzyć. Państwo wypatrzyli Mini, nie zrazili się że jest ciężko chora, że wygląda jak szkielet i nawet nie ma siły chodzić. Czekali cierpliwie na informacje o niej, jak była u mnie na DT. Potem nie zrazili się jak okazało się, że zdarza jej się sikać w domu, że wygrzebuje śmieci itp. Mimo wszystko ją wzięli, pokochali, pracowali z nią i zapewnili jej super życie, jakie nie jeden pies mógłby jej zazdrościć. Szkoda tylko, że nie dane było jej dłużej żyć z Państwem, bo w nowym domu była nie cały rok :( Strasznie mi jej żal, Mini była młodą i przekochaną sunią. Tym bardziej mi jej szkoda, bo jakby nie było przez najbardziej szkieleci czas, chorobę i jeżdżanie do weterynarza siedziała u mnie w domu, bardzo ją polubiliśmy wszyscy w domu :-( Biegaj szczęśliwa na TM... :,( Quote
misiadg Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 przeczytałam tytuł i mi się wierzyć nie chciało.... ehhh.... bardzo smutno, ale niestety czasem tak w życiu jest i szukanie winnych nic nie zmieni. Była szczęśliwa i o tym trzeba pamiętać... Quote
Recommended Posts