Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

misiadg napisał(a):
Hehe musisz ostrzec DS że to taka kradziocha łapczywa :diabloti:

Szynkę udziabała właśnie jak DS dzwoniło :P
Pani już kupuje jej specjalistyczną karmę, w środę wizyta a w czwartek fru do domu :)

Posted

Byłyśmy z Mini u weta. Szwy wszystkie już wyjęte. A ile paniki było !!!!!!!!!!!!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: I kaganiec jeden rozwaliła :mad:
Dostała jeszcze tabletki do czwartku włącznie. Dopiero 7 dni po ich odstawieniu będzie mogła zostać zaszczepiona. W czwartek p. dr zadecyduje czy jeszcze leki będzie brała czy już koniec. Więc Państwo zabiorą Mini na umowę tymczasową, a po szczepieniu będzie formalnie adoptowana.

a teraz uwaga ... Mini była dzisiaj ważona ..... (narastające napięcie) i .... teraz ..... po prawie 2 tygodniach ..... waży ..... 8,9 kg :multi::multi:

Z racji dodatkowej porcji tabletek kupiłam jej (pieniądze od Marleny ) puszkę jedną, żeby miała z czym je jeść. Koszt 12 zł .
Rachunek :

Posted

Głosowanie rozpoczęte ! Prosimy o głosy na nasze schronisko w Sosnowcu. Wystarczy kliknąć na kropeczkę przy schronisku i <GŁOSUJ> poniżej !

Głosy można oddawać do 6 grudnia do g. 20 !
Głos można oddać tylko jeden raz !

http://www.furkidz.eu/

[h=5]Trzy pierwsze organizacje otrzymają odpowiednio 20, 15 i 10 obroży z serii Active.[/h]

• 2 weeks later...
Posted

Uwaga Uwaga !

Mini waży już 11 kg, a w związku z tym, jak wygląda?

[CENTER][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-N6YkbJnNKko/UMOpO9QabbI/AAAAAAAAM7c/uB6yEBChhW0/s720/IMGP1754.JPG[/IMG]

[/CENTER]

Posted

[quote name='gosia2313']Uwaga Uwaga !

Mini waży już 11 kg, a w związku z tym, jak wygląda?

[CENTER]

[/CENTER]
[/QUOTE]
Toż ,to smok sie zrobił. Śliczna jest.

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Dzisiaj Mini z właścicielami podjechali do schroniska, żeby oficjalnie adoptować sunię :) Mini już w ogóle do niej nie pasuje, waży około 14 kg i zupełnie nie przypomina tego szkieleta z listopada. Mini jest po wizycie behawiorysty, już nie załatwia się w domu i bardzo szybko się uczy. Zna m.in komendę "wstydź się" :D

Tak więc Miniówka oficjalnie ma domek ! :))

• 5 months later...
  • 2 months later...
Posted

Żeby było chronologicznie.
Dostałam jakiś czas temu parę zdjęć Mini z domu, robimy kalendarz schroniskowy i ona m.in miała być jako metamorfoza przed i po adopcji.

W piątek niestety ostałam bardzo smutnego maila :( :( W zeszłą niedzielę Mini miała bardzo poważny wypadek, została potrącona przez samochód i niestety nie udało się jej uratować :placz:
Proszę nie piętnować właścicieli, że nie upilnowali czy coś. Jak mówi przysłowie "wypadki chodzą po ludziach". To był super dom, świetni ludzie i myślę, że więcej dla schroniskowego psa nie można było sobie wymarzyć. Państwo wypatrzyli Mini, nie zrazili się że jest ciężko chora, że wygląda jak szkielet i nawet nie ma siły chodzić. Czekali cierpliwie na informacje o niej, jak była u mnie na DT. Potem nie zrazili się jak okazało się, że zdarza jej się sikać w domu, że wygrzebuje śmieci itp. Mimo wszystko ją wzięli, pokochali, pracowali z nią i zapewnili jej super życie, jakie nie jeden pies mógłby jej zazdrościć.
Szkoda tylko, że nie dane było jej dłużej żyć z Państwem, bo w nowym domu była nie cały rok :(
Strasznie mi jej żal, Mini była młodą i przekochaną sunią. Tym bardziej mi jej szkoda, bo jakby nie było przez najbardziej szkieleci czas, chorobę i jeżdżanie do weterynarza siedziała u mnie w domu, bardzo ją polubiliśmy wszyscy w domu :-(
Biegaj szczęśliwa na TM... :,(

Posted

przeczytałam tytuł i mi się wierzyć nie chciało.... ehhh.... bardzo smutno, ale niestety czasem tak w życiu jest i szukanie winnych nic nie zmieni. Była szczęśliwa i o tym trzeba pamiętać...