misiadg Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Cudowna, boska, powalająca i urocza :D :loveu: Quote
gosia2313 Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 (edited) 16.11.12 - 30 zł - Marta T. 16.11.12 - 25 zł - Agata B. Edited November 17, 2012 by gosia2313 Quote
Pysia Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Zapraszamy na bazarek dla sosnowieckich bid: http://www.dogomania.pl/forum/threads/235906-Zr%C3%B3b-prezent-sobie-znajomym-rodzinie-i-bezdomnym-psiakom!-OTWARTE I prosimy o reklame bazarku ;) I podnoszenie... Quote
gosia2313 Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Mini się chyba szew jeden rozlazł :< Ranę ma przemytą, kubraczek czysty założony, o 20 antybiotyk dostanie. Apetyt dalej ma, kupy robi ładne poza wczorajszą jedną (ale to chyba z powodu za dużej ilości mokrej karmy, a za małej ilości suchego). Jutro po 18 jedziemy do przychodni, żeby jej ten jeden szew wyjąć, a teraz odpoczywamy na łóżku :D a Mini umie już siadać :) i jak idę z miską to daję jej dopiero jak siądzie więc nie skacze po mnie jak nawiedzona :) Quote
Pysia Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Ja piszę o Kiki że idealna, ale ona posłanka psie omija z daleka ;) Wyłącznie piernaty :evil_lol: A tu proszę jaka grzeczna dziewczynka z Mini :) Quote
gosia2313 Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 Jak to mówią, jak nie urok to sraczka :shake: teraz Mini ropieje oko :< Pokażemy w przychodni , może dostanie jakąś maść , albo krople. Dzisiaj sunia w domu nie załatwiła się ani razu :multi: Ale za to zaczyna kłapać na mojego psa ;O Quote
gosia2313 Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 Mini ma już kilka szwów zdjętych. Przytyła 1 kg :D Dzisiaj w przychodni zapłaciłam 70 zł - za dzisiejszą wizytę + krople do oczu i za 4 puszki, które wcześniej dla niej wzięłam. Zapłaciłam z pieniędzy, które dostałam od wolontariuszki, więc nie nie idzie to na NND. Potem albo jutro wstawię paragon Quote
misiadg Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 gosia2313 napisał(a): Ale za to zaczyna kłapać na mojego psa ;O Panienka pokazuje charakterek Rudziutki :P Super że przytyła, a z oczkiem to mam nadzieję nic poważnego. Ten różowy śpiworek jej bezwzględnie pasuje <3 Quote
gosia2313 Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Oj pokazuje, pokazuje ! Wczoraj w przychodni spotkaliśmy Heńka (obecnie Corso) z naszego schroniska. A ta mała małpa na niego zaczęła warczeć ! Gwoli ścisłości pokażę Corso, który w rzeczywistości jest wieeelki jak czołg :D : Quote
Pysia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Warkot warkotowi nie równy ;) Kiki też powarkiwała na moje burki. Niby w agresji, ale trochę już z psami lat przeżyłam :evil_lol: Próbowała ile może. A że u mnie same pacyfistyczne stworzenia mieszkaja to mogłaby wiele gdyby tylko pozwolić. Twarde " NIE!" i było po sprawie. Popróbowała ze trzy dni i jej przeszło. Nie daj się jej i tyle. W stadzie psów ma nie być nikt ważny. To Ty masz byc tą, która dyktuje warunki. Wiem z e to trudne.... Quote
gosia2313 Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Rachunek za wczorajszą wizytę : Quote
gosia2313 Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 Byłam dzisiaj z Mini w schronisku. P. dr obejrzała brzuch , przemyła, zapsikała. Mini dostała jeszcze leki, w poniedziałek pojedziemy być może już na zdjęcie szwów. Mini zasikała biuro przy okazji :evil_lol:, w autobusach jechała ładnie :) Quote
gosia2313 Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 Uduszę tą istotę ! :angryy: Nie wiem już czy ona ma chory pęcherz ? Czy po tygodniu jeszcze nie umie ani trochę dłużej utrzymać swoich potrzeb? Siku robi co ok. 3-4 godziny, pomijając noc, kiedy zazwyczaj wytrzymuje ok. 8-9 godzin. Czasem zdarzy jej się utrzymać dłużej, jak np. jest zamknięta ze mną wpokoju i sobie śpi gdzieś. Teraz np. byliśmy na spacerze, ok. wysikała się, a chwilę po przyjściu do domu ... KUPA :mad: :crazyeye: Niekiedy na spacerze idę z nią specjalnie na trawę, to nie.. bo ona ciągnie na chodnik i łazimy jak te głupie dwie. Nie wiem mam z nią chodzić do skutku? :roll: Wczoraj dostała ostatni antybiotyk (bo Rovamycyna i Metronidazol to chyba już nie antybiotyki, nie?) więc nie wiem, jak jej się to sikanie do poniedziałku nie "polepszy" to spytam wetkę czy ona nie ma czasem czegoś z pęcherzem. Od jutra na każdy spacer bierzemy żarcie :evil_lol:, głupia jestem, że wcześniej tego nie robiłam , ale jakoś zawsze tak szybko z nią wychodziłam i zapominałam. A ona strasznie łasa na jedzenie to może pomoże ? Teraz łachudra śpi mi na łóżku i pewnie obmyśla plan , gdzie jutro walnąć kupsko :eviltong: Jutro napiszę do Państwa, którzy chcą ją adoptować , że wolontariuszka się z nimi skontaktuje w spr wizyty przed adopcyjnej. Za jakiś tydzień powinno się ją chyba już zaszczepić na wściekliznę i może iść (byle dalej ode mnie :diabloti:). Podam od razu numer do behawiorystki, gdyby były z Mini jakieś problemy, chociaż mam nadzieję, że się obejdzie :oops: Quote
gosia2313 Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 Mini nasikała w nocy :< Z nią chyba po ostatnim spacerze od razu trzeba iść spać ;d żeby nie miała kiedy naprodukować :D Kupiłam jej więc na próbę dwie maty, 2x2,50 zł = 5 zł - z pieniędzy od Marleny. W ciągu dnia postaram się z nią wychodzić w miarę często, a maty zostawię na noc, żeby znów mi nie podlała biurka :| Dzisiaj była 3 razy, raz o 7rano, potem przed 12 się zesikała (chyba 5 godzin to za dużo dla niej...), ale jak poszliśmy to jeszcze się załatwiła, a chwilę temu byłam z nią w zoologu to też przy okazji siknęła. Napisałam sms-a do ludzi chcących adoptować Mini, żeby podali maila to im wszystko o niej napiszę, a Ola może umówi się na wizytę przed adopcyjną. To rachunek. Jest tam jeszcze pozycja 'Przysmaki" za 1zł - to Pokera i nie liczę tego do rachunku Mini, więc jej rachunek wynosi 5 zł ofc. Quote
gosia2313 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Kropienie oczu przynosi efekty, białka Mini są w końcu białe, a nie przekrwione. Dalej nagradzamy załatwianie się na dworze a Mini jak tylko przykucnie, żeby się załatwić i gapi się na mnie czy coś dostanie :D Ćwiczymy też "Stój" przed przejściem dla pieszych Matę jej na noc rozłożyłam, ale była na spacerze ok. 23 i ładnie przespała całą noc ;) Quote
gosia2313 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 misiadg napisał(a):i co słychać u laleczki :loveu:? napiszę jak wrócimy ze spaceru bo mi się posika :> Quote
gosia2313 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Mini była na swoim pierwszym wypasie :P Puściłam ją na 10 m linkę, żeby pobiegała, ale ona ciągle łaziła za mną bo wiedziała, że mam żarcie w kieszeni :eviltong: Chwilkę dosłownie sekundy pobawiła się szarpakiem, raz tak złapała w paszczę że szok, trochę pobawiła się patykiem. Oto efekty Mini z patykiem :lol: Z Pokisią Quote
gosia2313 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Jej pozycje czajenia się na Pokera i jego zabawkę, którą mała zołza chciała mu ukraść A w czwartek Mini jedzie do schronu na szczepienia i jedzie do DS :multi::multi: Quote
gosia2313 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Pindzia z szarpakiem a w tle dopinguje ją Poker http://www.youtube.com/watch?v=mvhUBAhJzV8&feature=player_detailpage Quote
misiadg Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 gosia2313 napisał(a): A w czwartek Mini jedzie do schronu na szczepienia i jedzie do DS :multi::multi: No to super :D Mała chudzinka, a tyle siły :lol: I ten charakterek :cool3: Quote
Recommended Posts