Becia66 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 (edited) Musimy napisać jakiś tekst adekwatny do jego sytuacji w przytulisku. Edited February 27, 2013 by Becia66 Quote
majuska Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 Ten tekst jest mocny, trzeba go przereorganizować jakoś, jakby co jestem gotowa do zrobienia wydarzenia, ale w związku z wagą tego przedsięwzięcia nie podejmę się sama pisania tekstu ... Quote
Agula99 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Dziaduś w kontenerku śpi jak król w bachach, aż żałuję, że nie mam aparatu nigdy ze sobą, bo zdjęcia byłby by cuudne :loveu:...taki kochaniutki i nikt tego nie widzi, szkodaaaaa...... Quote
majuska Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 Porządki w kontenerku, kocyki wyrzuciłam, żeby je potrzepać, wychodzę , patrzę, a tam w promieniach zimowego słoneczka leży nasz Medżik :D [IMG]http://img62.imageshack.us/img62/7518/dscf2862h.jpg[/IMG] Quote
Agula99 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Dziaduś wręcz uwielbia te kocyki!!! Aż nie mam sumienia przenosić go do tego lepszego kontenerka, bo on tak kocha ten stary :) Quote
majuska Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 ten tekst na FB się produkuje?? Quote
figa33 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 jejku , ja go nie nie robię ..:oops: ale zaraz przerobię tylko co majuska znaczy przeorganizować tekst Beci , znaczy skrócić np . ? Quote
figa33 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 przeczytałam kilka razy ten tekst myślę ,że jest bardzo dobry do ogłoszeń na pewno za długi , ale na wydarzenie FB jak znalazł nie mam doświadczenia z FB , jeśli chodzi o jego długość to go skrócę Quote
majuska Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 figuniu , ale ja nie mam żadnych pretensji , nie czerwień sie tak :) po prostu czas leci, dziadek czeka, a może nuż widelec ktos by sie dla niego znalazł :0 Tak sie zapytałam, prawde mówiąc to mysłałam, że Becia będzie go pisać, bo gdzies tam wcześniej o tym nadmieniała. Chodzi o to, żeby na FB mu zrobić wydarzenie, a ten tekst pare postów wyżej to z wydarzenia innego psiaka i głupio tak wkleić ten sam ( autor, mógłby rozpoznać pewnie ), wypadałoby go jakoś przerobić i w końcu zrobic Magikowi to wydarzenie na FB ... Quote
figa33 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 aaa to nie wiedziałam ,że tekst z FB pochodzi , no fakt nie wypada a szkoda bo fajny to pokombinuję cosik Quote
Becia66 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 (edited) [B][SIZE=3][SIZE=2]Majuska - skleciłam taki tekścik na FB dla Magika, popraw co tam chcesz ale uderz w ten ton, próba nie strzelba, a nuż się uda... [/SIZE][/SIZE][/B][COLOR=#000000][B][SIZE=3] [/SIZE][/B][/COLOR][B][COLOR=#ff0000][B][SIZE=4]Magik [/SIZE]- [/B][/COLOR][COLOR=black]dziadunio ma już naprawdę bardzo wiele lat i wyrok śmierci w przytulisku.[/COLOR][/B][COLOR=#000000][B][SIZE=3] [/SIZE][/B][/COLOR][B]Te słowa nie wynikają z braku serca do niego, lecz z tego, że takie psy często nie mają szans na adopcje i umierają w schroniskach. Taka prawda. Schronisko nie daje wielu szans, muszą walczyć o siebie jedząc jedzenie które często kaleczy dziąsła bo twarde a nie ma już zębów, uciekać przed silniejszymi i młodszymi psami bo gryzą, znosić ból starości bo guzy, stawy, skora nie kąpana od lat nieznośnie swędzi, ciężko się załatwić ... to wielka walka na codzień. I najgorsze ... ludzka obojętność. Ale o tym często się milczy bo to przykre i lepiej nie wiedzieć. Ja chce abyście wiedzieli. Dla mnie bezdomność jest wielkim problemem, jednak umieranie psów starych w schroniskach często dniami i miesiącami jest myślą wyjątkowo nieznośną i bolesną. [/B][B]Nie wiem czy uda się znaleźć dom, ale muszę spróbować bo nie wybaczę sobie jeśli nie dowiecie się chociaż że ktoś taki jak Magik tam jest. W tym momencie to największa bieda w Boguchwale. Kochają go wszyscy. Jest ujmujący, mądry i grzeczny. Ceni sobie spokój ale i dotyk ludzkiej ręki. Dośc sprawny fizycznie jak na swój wiek i chwilami towarzysko aktywny z innymi psiakami ale to tylko krótkie chwile bo siły nie te i możliwości ruchowe ograniczone. Magik naprawdę niewiele potrzebuje do szczęścia, ciepły kącik, ciepłe słowo i świadomośc że jest dla kogoś ważny, że komuś na nim zależy i że w tych ostatnich chwilach życia nie będzie sam...[/B] Edited February 24, 2013 by Becia66 Quote
from_wonderland Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Odwiedzam dziadziusia. Zdjęcie z nim na tym jego ukochanym kocyku chwyta za serce:loveu: śliczny jest. Quote
majuska Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 Które zdjęcie chcecie , bo można tylko wkleić jedno na główne zdjęcie wydarzenia ( dopiero pod tekstem wkleić moge link do jego galerii ) Quote
Becia66 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Może któreś z tych [IMG]http://images37.fotosik.pl/1923/e6ba44e277215412gen.jpg[/IMG] [IMG]http://img443.imageshack.us/img443/3555/dscf2528d.jpg[/IMG] [IMG]http://img62.imageshack.us/img62/7518/dscf2862h.jpg[/IMG] Quote
Becia66 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Becia66'][B][SIZE=3][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE][/B][B][COLOR=#ff0000][B][SIZE=4]Magik [/SIZE]- [/B][/COLOR][COLOR=black]dziadunio ma już naprawdę bardzo wiele lat i wyrok śmierci w przytulisku.[/COLOR][/B][COLOR=#000000][B][SIZE=3] [/SIZE][/B][/COLOR][B]Te słowa nie wynikają z braku serca do niego, lecz z tego, że takie psy często nie mają szans na adopcje i umierają w schroniskach. Taka prawda. Schronisko nie daje wielu szans, muszą walczyć o siebie jedząc jedzenie które często kaleczy dziąsła bo twarde a nie ma już zębów, uciekać przed silniejszymi i młodszymi psami bo gryzą, znosić ból starości bo guzy, stawy, skora nie kąpana od lat nieznośnie swędzi, ciężko się załatwić ... to wielka walka na codzień. I najgorsze ... ludzka obojętność. Ale o tym często się milczy bo to przykre i lepiej nie wiedzieć. Ja chce abyście wiedzieli. Dla mnie bezdomność jest wielkim problemem, jednak umieranie psów starych w schroniskach często dniami i miesiącami jest myślą wyjątkowo nieznośną i bolesną. [/B][B]Nie wiem czy uda się znaleźć dom, ale muszę spróbować bo nie wybaczę sobie jeśli nie dowiecie się chociaż że ktoś taki jak Magik tam jest. W tym momencie to największa bieda w Boguchwale. Kochają go wszyscy. Jest ujmujący, mądry i grzeczny. Ceni sobie spokój ale i dotyk ludzkiej ręki. Dośc sprawny fizycznie jak na swój wiek i chwilami towarzysko aktywny z innymi psiakami ale to tylko krótkie chwile bo siły nie te i możliwości ruchowe ograniczone. Magik naprawdę niewiele potrzebuje do szczęścia, ciepły kącik, ciepłe słowo i świadomośc że jest dla kogoś ważny, że komuś na nim zależy i że w tych ostatnich chwilach życia nie będzie sam...[/B][/QUOTE] to też można przerobić wg uznania. Na potrzeby Magika przerobilam ten tekst Kaśki sprzed wielu lat / z Orzechowców/, ale można jeszcze coś dodać, coś ująć, zmienić formę. Quote
figa33 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 a może to [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/2462/magikjqr.jpg[/IMG] Quote
majuska Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 Jeszcze łzawy tytuł......wymyślcie plisss Quote
figa33 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [B]Umrę tu cichutko , tak jak cichutko sobie żyję.[/B] [B]Wyrok śmierci w przytulisku - Magik .[/B] Quote
Becia66 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 (edited) [quote name='figa33'][B]Umrę tu cichutko , tak jak cichutko sobie żyję.[/B] [B]Wyrok śmierci w przytulisku - Magik .[/B][/QUOTE] Super Figuniu, piękne, o takie właśnie coś chodzi. To wszystko trzeba teraz do kupy złożyć, dacie radę ? :razz: Edited February 25, 2013 by Becia66 Quote
figa33 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 (edited) moje kosmetyczne poprawki [COLOR=#000000] [/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]Magik [/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=#000000][B]- dziadunio ma już naprawdę bardzo wiele lat i wyrok śmierci w przytulisku.Te słowa nie wynikają z braku serca do niego, lecz z tego, że takie psy często nie mają szans na adopcje i umierają w schroniskach. Smutna prawda. Schronisko praktycznie nie daje szans, staruszki muszą walczyć o siebie jedząc twarde jedzenie, które często kaleczy dziąsła ,bo przecież nie ma już zębów, trzeba uciekać przed silniejszymi i młodszymi psami bo gryzą, znosić ból starości ... to wielka walka na co dzień. I najgorsze ... ludzka obojętność. Ale o tym często się milczy, bo to przykre i lepiej nie wiedzieć. Ja chcę abyście wiedzieli. Dla mnie bezdomność jest wielkim problemem, jednak umieranie psów starych w schroniskach często dniami i miesiącami ,jest myślą wyjątkowo nieznośną i bolesną. Nie wiem czy uda się znaleźć mu dom, ale muszę spróbować, bo nie wybaczę sobie jeśli chociaż się nie dowiecie, że ktoś taki jak Magik tam jest. W tym momencie to największa bieda w Boguchwale. Kochają go wszyscy. Jest ujmujący, mądry i grzeczny. Ceni sobie spokój, ale i dotyk ludzkiej ręki. Dość sprawny fizycznie jak na swój wiek i chwilami towarzysko aktywny z innymi psiakami ,ale to tylko krótkie chwile, bo siły nie te i możliwości ruchowe ograniczone. Magik naprawdę niewiele potrzebuje do szczęścia, ciepły kącik, ciepłe słowo i świadomość, że jest dla kogoś ważny, że komuś na nim zależy i że w tych ostatnich chwilach życia nie będzie sam...[/B] [B]Nie pozwólmy aby Magik odszedł sam , na zimnym betonie , nigdy niekochany i nikomu niepotrzebny …Aby nie pozostał tylko numerem w schroniskowej kartotece...[/B][/COLOR] Edited February 26, 2013 by figa33 Quote
Agula99 Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Oj dziaduniu, nasz dziaduniu, co to z tobą będzie.... Quote
majuska Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Wydarzenie dla dziedeńka, proszę reklamujcie, to chyba jego jedyna szansa [url]http://www.facebook.com/events/388462767917911/#[/url] Quote
Becia66 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 on na tych zdjęciach na Picassie wygląda na dużo większego. To niedobrze bo łatwej byłoby go ,,sprzedać'' jako mniejszego psiaka, a takim własnie jest. Majuska wklej proszę to pierwsze zdjęcie na kocyczkach w kontenerze na jego wydarzenie. Quote
Recommended Posts