Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Joann napisał(a):
jaki odpicowany kawaler;]

Odpicowany, ale coś mu chyba niezbyt to posłużyło, bo na ogonie sobie wygryzł futro, więc robimy okłady by go tak nie bolało i trzymamy kciuki by to nic poważniejszego się nie okazało.

Sonkowa napisał(a):
hej :loveu:
I jak się dogadują Tora i Rocky ? :)

Tora zaczęła sobie dokazywać i powarkiwać na Rocky'ego, gdy ten po prostu stoi, będzie trzeba się porządnie zabrać za Szkodnika, by później nagle wielkich oczu nie zrobił jak shiba zacznie rządzić :diabloti:

maryg22 napisał(a):
Witamy :D
Podglądam to Was już od jakiegoś czasu, to w końcu coś napiszę :lol:
Tora jest super... i te uszyska :lol: A Rockiego to ja kojarzę z ciapkowa ;)

Witaj w naszych skromnych progach :) Wpadnę niebawem do galerii Twojej psiny

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nanashi napisał(a):
Odpicowany, ale coś mu chyba niezbyt to posłużyło, bo na ogonie sobie wygryzł futro, więc robimy okłady by go tak nie bolało i trzymamy kciuki by to nic poważniejszego się nie okazało.

Tora zaczęła sobie dokazywać i powarkiwać na Rocky'ego, gdy ten po prostu stoi, będzie trzeba się porządnie zabrać za Szkodnika, by później nagle wielkich oczu nie zrobił jak shiba zacznie rządzić :diabloti:

Witaj w naszych skromnych progach :) Wpadnę niebawem do galerii Twojej psiny

A od czego on sobie to tak wygryzł?
Tora musi pokazać kto tu rządzi :diabloti:
A zapraszamy, zapraszamy :)

Posted

maryg22 napisał(a):
A od czego on sobie to tak wygryzł?
Tora musi pokazać kto tu rządzi :diabloti:
A zapraszamy, zapraszamy :)

Obstawiam kilka wariantów:
- zmiana diety ze schroniskowej na bardziej wzbogaconą;
- podrażnienie skóry u groomera (na ogonie miał praktycznie same kołtuny i może coś tam miał pod nimi, jakieś starsze rany);
- uczulenie na coś - jeżeli będzie się nasilać wygryzanie to koniecznie będę musiała się z nim udać do weterynarza;
- coś na podłożu psychicznym, aczkolwiek to wykluczam patrząc na całokształt psa i jego zachowanie (a jestem z nim niemal 24h na dobę).

Mam nadzieję jednak, że to tylko przejściowe i wszystko będzie dobrze. Martwię się też o jego łapę, na której ma zgrubienie - wygląda jak źle zrośnięte złamanie, bądź jakaś narośl, więc pewnie nie obejdzie się bez wizyty u veta.

A teraz wróciliśmy ze spaceru. Tora jak zawsze szalała i wywąchiwała nowe szlaki, a Rocky statecznym krokiem podążał obok mnie. Pogoda nam sprzyja, nie ma kałuż - nic tylko spacerować.

Posted

Ana :) napisał(a):
a jak tam idzie szukanie DS dla Rockiego ? :), a może zostanie z Wami na zawsze :):)

Głucha cisza jeżeli idzie o nowy dom, a chciałabym by na święta był już ze swoja rodziną, ale jak to wyjdzie - nie wiadomo.
Niestety Rocky jest trochę za duży na moje warunki mieszkaniowe i później byłoby po prostu nam ciasno, zwłaszcza ze szczeniakiem z którym będę jeździła na treningi, wystawy.
Czas zweryfikuje wszystko :)

Posted

Nanashi napisał(a):
Głucha cisza jeżeli idzie o nowy dom, a chciałabym by na święta był już ze swoja rodziną, ale jak to wyjdzie - nie wiadomo.
Niestety Rocky jest trochę za duży na moje warunki mieszkaniowe i później byłoby po prostu nam ciasno, zwłaszcza ze szczeniakiem z którym będę jeździła na treningi, wystawy.
Czas zweryfikuje wszystko :)

w takim razie ja trzymam kciuk, żeby Rocki święta spędził już ze swoją nową rodzinę :)
a ma jakieś ogłoszenia ? w jaki sposób szukasz mu domku ? :)

Posted

Ana :) napisał(a):
a ma jakieś ogłoszenia ? w jaki sposób szukasz mu domku ? :)

Ma ogłoszenia porobione na portalach ogłoszeniowych, niebawem napisze do schroniska by na swoim fb udostępnili informację o nim, lokalnie też umieszczę, bo już mam wydrukowane. Chciałam go trochę podtuczyć, co już widzę, że mi się udalo, więc teraz może szukac domku na całego :)

Posted

Nanashi napisał(a):
Ma ogłoszenia porobione na portalach ogłoszeniowych, niebawem napisze do schroniska by na swoim fb udostępnili informację o nim, lokalnie też umieszczę, bo już mam wydrukowane. Chciałam go trochę podtuczyć, co już widzę, że mi się udalo, więc teraz może szukac domku na całego :)

no to super ;) mam nadzieje, że szybko znajdzie rodzine :P

Posted

Gezowa napisał(a):
Zwiałaś mi gdzieś po treningu, a Ania mówiła mi, że jedziesz kupować saszetki. Wzięłabyś mi też? O ile się nie spóźniłam :diabloti:

Jasne, kupię :) Wezmę w takim razie 3 sztuki. około 16zł wyjdzie już z przesyłką, chyba, że będzie mi się chciało tam przejść, wtedy 3zł taniej.

Ale gapa ze mnie, nie odpisałabym Wam na pytania:
u nas dobrze, dzisiaj było treningowo, a Rocky przytył ładnie! Jestem już zadowolona z jego wagi, a ogon się ładnie goi.

Posted

Nanashi napisał(a):
Jasne, kupię :) Wezmę w takim razie 3 sztuki. około 16zł wyjdzie już z przesyłką, chyba, że będzie mi się chciało tam przejść, wtedy 3zł taniej.

Ale gapa ze mnie, nie odpisałabym Wam na pytania:
u nas dobrze, dzisiaj było treningowo, a Rocky przytył ładnie! Jestem już zadowolona z jego wagi, a ogon się ładnie goi.

To super :)
A jak z szukaniem domu dla niego? ;) Może by jekieś ogłoszenia porobić...

Posted

maryg22 napisał(a):
To super :)
A jak z szukaniem domu dla niego? ;) Może by jekieś ogłoszenia porobić...

Mam podrukowanych trochę, muszę je porozwieszać w "mądrych" miejscach. I w końcu napisać do Ciapkowa by na fb udostępnili informacje o nim.

Posted

Nanashi napisał(a):
Mam podrukowanych trochę, muszę je porozwieszać w "mądrych" miejscach. I w końcu napisać do Ciapkowa by na fb udostępnili informacje o nim.

Napisz do nich koniacznie :D
A jak chcesz to możesz mi przesłać na maila to ogłoszenie to ja mogę gdzieś u nas powywieszać (jestem z Gdyni więc myślę że chętnie mogę w tym pomóc :D)

Posted

maryg22 napisał(a):
Napisz do nich koniacznie :D
A jak chcesz to możesz mi przesłać na maila to ogłoszenie to ja mogę gdzieś u nas powywieszać (jestem z Gdyni więc myślę że chętnie mogę w tym pomóc :D)

Napisz mi go na PW jeżeli możesz to z chęcią wyślę, każda pomoc mile widziana! Już teraz dziękuję.

Dzisiaj trochę poprószył śnieg, ale ciągle go jest za mało na zimowe szaleństwa. Rocky się wyleguje w ciepłym - chyba nawet nie zdaje sobie sprawy, co go właśnie mija, a pomyśleć, że mógłby teraz marznąć w schroniskowej budzie... Szczęściarz!
Weekend nam minął na treningu i pozwolę sobie wkleić link na yotuba, gdzie można zobaczyć prawie całą, wesołą gromadkę kursantów - Tora też się załapała :)
http://www.youtube.com/watch?v=i12f7FVlWks&feature=youtu.be

Miłego dnia :)

Posted

Widziałam to już w nocy, bo ok. 2 Ula wysłała mi maila, a że zasnąć nie mogłam to sobie siedziałam... No i kurcze nabijam się z naszych min w 35 sekundzie:evil_lol: Obie stoją i ":crazyeye:".
Torki trochę mało wcisnęli, może później zrobią drugi i będzie jej więcej. Szczególnie tunel w jej wykonaniu mogliby uchwycić :diabloti:

Będziecie w sobotę na tych klubowych zawodach? :D Młodego chcę za renifera przebrać :diabloti: Tylko gdzie ja znajdę takie małe różki... :razz:

Posted

Gezowa napisał(a):
Widziałam to już w nocy, bo ok. 2 Ula wysłała mi maila, a że zasnąć nie mogłam to sobie siedziałam... No i kurcze nabijam się z naszych min w 35 sekundzie:evil_lol: Obie stoją i ":crazyeye:".
Torki trochę mało wcisnęli, może później zrobią drugi i będzie jej więcej. Szczególnie tunel w jej wykonaniu mogliby uchwycić :diabloti:

Będziecie w sobotę na tych klubowych zawodach? :D Młodego chcę za renifera przebrać :diabloti: Tylko gdzie ja znajdę takie małe różki... :razz:

Fakt, też zwróciłam uwagę na te Wasze miny, nie dało się ich nie zauważyć :D
Torki mało, bo my na ostatnią turę przychodzimy, jak operatorka sprzętu już się praktycznie pakowała, pewnie dlatego.
I tunel... Tak, jestem z niej dumna, zwłaszcza, ze już zakręcony zaczynamy robić!

Ja zrobię Torce obroże z kokardy z poprzyczepianymi małymi bombeczkami :) więc będę, pośmiejemy się z tych naszych psów.

Posted

Wysłałam już PW :)
Też chciałam trenować z Joy agi, ale niestety mała ma problemy z rzepkami i nie może... A filmik super :)
Może jakieś zdjęcia psiaków? :cool3:

Posted

maryg22 napisał(a):
Wysłałam już PW :)
Też chciałam trenować z Joy agi, ale niestety mała ma problemy z rzepkami i nie może... A filmik super :)
Może jakieś zdjęcia psiaków? :cool3:

A nie widać zdjęcia Torki z piłą? :D Wiem, wiem, dam zdjecia jak porobię na spacerku.