Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

shiba fajna, ostatnio się jedna rzuciła na moją. jeszcze się dowiedziałam, że to mój pies który jest na smyczy wywołał agresję. :evil_lol:
Ale nie znam żadnej innej, więc nie wiem jakie są tak na prawdę. Ohoho, shiba w agi to by było coś! :lol:

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moi Drodzy,
Rocky jest już z nami w domu - straszny smrodek :) 3 lata za kratkami, ale w domu zachowuje się wzorowo. Zmęczony emocjami położył się w wyznaczonym mu miejscu i śpi. Będzie trzeba jeszcze naszego nowego domownika wykąpać.

A Tora na agi dzisiaj zaszalała, pięknie się spisywała, jutro kolejny dzień ćwiczeń.

Jestem strasznie zmęczona. Jutro może porobię zdjęcia naszemu tymczasowiczowi, a teraz dam jakieś starsze zdjęcia Tory by umilić Wam wieczór ;)

Posted

[quote name='leónowa']Szybko porób te foty, z chęcią zobaczę nowego domownika:lol:
[quote name='Gezowa']I również czekam na foteczki tymczasowicza ;-)
specjalnie dla Was poranna fotka:

Co mogę o nim już napisać? Jest strasznie cierpliwy. Szczotkowanie znosi bardzo ładnie. Za kąpielą raczej nie przepada, ale i tak spisał się na medal. W domu, mimo 3 lat w schronisku, zachowuje czystość. Trzeba go dokarmić, ale gdy usiądzie i spojrzy głęboko w oczy to ma się wrażenie jakby chciał podziękować. Za cel wyznaczyłam sobie by zaczął się cieszyć. Dzisiaj rano, gdy wstałam i Rocky podszedł zobaczyłam dwa nieśmiałe machnięcia puchatym ogonkiem :loveu: Piękny poranek.

[quote name='Gezowa']No, fakt. Torka dzisiaj same pochwały zgarniała :D A Pańcia Ejdena była zmulona przez tabletki na chorobę lokomocyjną :lol: Ale i tak chyba lepiej mi szło niż w zeszłym tygodniu, gdzie bez tabletek w ogóle nie kontaktowałam i odpływałam :razz:
Ciekawe jak się Tora dzisiaj spisze - bo wczoraj ja też miałam lepszy dzień mimo bólu w kolanie.
Nie zazdroszczę Ci choroby lokomocyjnej

[quote name='Ty$ka']Hej, my tu po raz pierwszy :)

Bardzo mi się tu podoba, więc będę w wolnej chwili wpadać ;)
Zapraszamy serdecznie. Nie gryziemy, ptaki czasami dziobią, ale to tak przyjacielsko ;)

Posted

[quote name='Sonkowa']Twoja to jak patrze na te fotkę http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Szkodnik/1.jpg to ma coś z setera angielskiego :loveu:
[quote name='Bewarka']Eee tak? :lol: Ja bym pomyślała o jakiś gończych prędzej, ale żeby seter?
Gończy, beagle, corgi, jack russel... Z takimi określeniami się spotykałam, ale z seterem pierwszy raz :D Chociaż swego czasu marzyłam o seterze irlandzkim, haha

[quote name='Bewarka']Jaki fajny tymczasowicz, ciekawą ma urodę :loveu:
[quote name='Sonkowa']Jaki słodki ten twój domownik , czekamy na więcej fotek
Ja myślałam ,że mniejszego psiaka weźmiecie
Niestety ciekawa uroda jak widać nie jest wszystkim :( Musze go podtuczyć, jeszcze raz umyć i czesać, czesać, czesać...
A wzięłam go bo... Zasłużył na dom.

Z dalszych rozważań na temat Rocky'ego:
- pięknie chodzi na smyczy;
- nie ma lęku separacyjnego, w domu ładnie zostaje i śpi;
- nie przepada za większymi samcami, z sukami nie ma problemu;
- ma opory przed okazywaniem pozytywnych emocji, ale nad odbudowaniem zaufania do człowieka popracujemy;

Patrzeć jak merda coraz więcej ogonkiem - bezcenne :loveu:

A Tora dzisiaj znów szalała na agility. Miała niespożyte pokłady energii, które pozwoliły nam owocnie pracować. Kolejne zadanie otrzymałyśmy - ćwiczenie zostawania.

Posted

Dzień dobry!

Dzisiaj porcja nowych fotek Tory i Rocky'ego. Psy się ignorują całkowicie na spacerach, nie licząc momentu, gdy wracamy do domu i Szkodnik zaczepia starszego kolegę by ten się z nią pobawił.
Za chwilę będę umawiała tymczasowicza do fryzjera by się nim dobrze zajęto.

A teraz trochę Torki:

I porobiłam trochę zdjęć Rocky'ego. Tak się prezentuje mój ośmiolatek:

Posted

Illusion napisał(a):
Z pyszczka trochę jak owczarek szkocki collie :).

Masz rację. Muszę koniecznie znaleźć mu domek by mógł już zawsze wylegiwać się w ciepłym miejscu.

Posted

[quote name='Bewarka']Na tych ostatnich zdjęciach Tora jest troche podobna do mojej suńki z pyszczka ;)

http://desmond.imageshack.us/Himg214/scaled.php?server=214&filename=82729779.jpg&res=landing
Jesteś pewna, że nie mamy tego samego psa? :)

[quote name='Ty$ka']Jakaś urodziwa Twa suńka :loveu:

A Rocky to taki lisek :P
A lisek, lisek.

Dzisiaj byliśmy u fryzjera. Zrobił się puchaty, pachnący i zmęczony - godzinę go męczono w salonie, ale dostał pochwałę, że cierpliwie znosi wszystkie zabiegi. Takich klientów częściej sobie groomerka życzyła :)
Tak więc dzisiaj pożegnaliśmy Smrodka na zawsze.

Posted

No jest różnica, jest, pewnie nie tylko w wyglądzie, ale i w tym zapachu :razz:

Mordkę ma naprawdę sympatyczną, taką niewinną, tylko do zacałowania i tulenia :) No teraz to nie ma mowy, żeby domku nie znalazł, skoro facio taki wystrojony i wypachniony cały :cool3:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Nanashi']

ale przystojniak z chłopaka...niemożliwe by długo szukał domku,kto by go nie chciał?:cool3:

Posted

Witamy :D
Podglądam to Was już od jakiegoś czasu, to w końcu coś napiszę :lol:
Tora jest super... i te uszyska :lol: A Rockiego to ja kojarzę z ciapkowa ;)