anushka Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='nane'] czasami mam wrażenie, że ludzie którzy mają yorki bez udokumentowanego pochodzenia tak naprawdę są zakompleksieni :diabloti: i zazdroszczą osobie którą stać stać na psa z rodowodem :cool3: chyba sie nie orientujesz w różnicy cenowej...albo tak wysoko mierzysz :shake: teraz kupić psa z rodowodem to pikuś,wystarczy wejść do każdego banku i wziąźć kredyt,nie rób się milionerką,sama mam dwa psy z rodowodem i jakoś nie czuje się od nikogo lepsza,poza tym jeden z nich kosztował tyle co inna rasa bez papierka ;) [quote name='Nane'] JA WIDZIAŁAM NA WŁASNE OCZY YORKSHIRE TERRIERA KIEDY WY NAWET NIE WIEDZIELIŚCIE, ŻE TAKA RASA ISTNIEJE !!! masz rację,część osó na forum jest bardzo młoda i wybacz ale trudno im było 20 lat temu widzieć yorki...kobieto weź sie zastanów co ty wypisujesz...:cool1: [quote name='Nane'] CÓŻ MIAŁAM WIĘCEJ SZCZĘŚCIA NIŻ ROZUMU BO NIE WYCHOWYWAŁAM SIĘ W POLSCE może i na psach się znasz,ale kultury Ci brakuje i to sporo,zresztą sama napisałaś czego masz więcej ;) [quote name='Nane'] DLA WAS LICZY SIĘ JEDNO MAM YORKA = JESTEM MODNY I JESTEM PODOBNA DO P.BEATY TYSZKIEWICZ :razz: normlanie niewierzyłam co czytam...cała Twoja wypowiedź jest ironiczna,i po mojemu jest ochrona danych osobowych ,dlaczego używasz czyjegoś nazwiska żeby "jakoś zakończyć" ? może powinnaś do siebie porównać ;) Szafir mi zostało dwa tygodnie do odbioru psa ;) Quote
Joasia&Fibi Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Cynia:)Bardzo ładnie to wszystko ujęłaś i przedewszystkim z klasą!!!Pozdrawiam:)) Quote
ladyyork Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='Cynia']chyba sie nie orientujesz w różnicy cenowej...albo tak wysoko mierzysz :shake: teraz kupić psa z rodowodem to pikuś,wystarczy wejść do każdego banku i wziąźć kredyt,nie rób się milionerką,sama mam dwa psy z rodowodem i jakoś nie czuje się od nikogo lepsza,poza tym jeden z nich kosztował tyle co inna rasa bez papierka ;) cytat mi nie wyszedł Wcale nie czuje się zakompleksiona poprostu nie lubie kłutni, a z mojej małej jestem dumna i nie zamieniłabym jej na żadnego psa z papierami:eviltong: Quote
madziasto4 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='Joasia&Fibi']My,właściciele psów w typie rasy,szanujemy wiedzę Was hodowców i jej nie kwestionujemy ale to nie znaczy,ze mozecie nas piętnowac.Stancie pod schroniskiem w kazdemu kto wychodzi z kundelkiem wyrzuccie skrzynke zgniłych jaj na głowe.Myślałam,ze Dogo to portal dla miłośników psów a nie ich papierów i bez względu na to czy masz psa z metryką czy bez łączy nas miłość do tych zwierzczków.A "rzucają" sie Ci,którzy mają pojęcie,nane,przeszła samą siebie....I co z tego,ze mają wiedze kynologiczną jak nie potrafię kulturalnie obejść się z człowiekiem ...Macie kiepskie metryki.... Akurat takie postępowanie- branie psiaków ze schronisk- jest bardzo pożądane. Quote
Jofka Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Noooo na przykład ja jestem młoda....mała....jakieś 20 lat (dokładnie) nie słyszałam o yorkach,bo wtedy przewracałam się w brzuchu:razz::p:p:p Cynia,co do kultury osobistej zgadzam się z Tobą ....i nie tylko:cool3::lol: Wiecie ta walka trwa od zawsze i to nie tylko na tym forum także nie obwiniaj się ladyyork Quote
Patikujek Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Proszę o skończenie tematu psów nierodowodowych bo naprawde posypią się ostrzeżenia, jeśli chcecie poszukajcie wątku w którym na ten temat jest mówione i tam się wypowiadajcie. Quote
margherita87 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Cynia napisał(a): może i na psach się znasz,ale kultury Ci brakuje i to sporo,zresztą sama napisałaś czego masz więcej ;) :happy1::klacz::klacz::klacz::klacz: Quote
margherita87 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 A tak do tematu- możecie mi polecić jakąś dobrą hodowlę- Wrocław i okolice?:grins: Quote
Nesjanna Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 ja mało skromnie polecam swoją - choć nie z Wrocławia :loveu: Quote
margherita87 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Nesjanko, bardzo ładne pieski masz w hodowli. Pegula ma piękny włos :loveu: W ogóle wszystkie są super :loveu::loveu::loveu: Ecru (choć golasek) też sama słodycz :loveu: Tylko szkoda że tak daleko :placz: Mnie interesuje Wrocław zresztą całe dolnośląskie biorę pod uwagę, może jeszcze województwo opolskie-te okolice :oops: Quote
Nesjanna Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 bardzo dziękuję :loveu::loveu::lol: jeżeli tak bardzo ci daleko - to zapraszam na www.yorkland.pl jest tam zbiór hodowli z podziałem na województwa Quote
tigrunia Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Mika na Yorklandzie są wypisane hodowle... Ja szukałam poprostu w googlach i duzo udało mi się znaleźć! Quote
anushka Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Mika również na stronie swojego ZKWP napewno znajdziesz coś co cie interesuje ;) a dziewczyny napewno chętnie doradzą :p Quote
agasc Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 We Wrocławiu jest kilka hodowli, ale ja nie znam sytuacji w nich ,,na żywo''.Wiem tylko,że w jednej z nich (od samej zresztą hodowczyni) psiaki praktycznie na dwór nie wychodzą:,,bo przecież powycierają sobie piękny włos''-więc siedzą te nieszczęśliwe zwierzęta w pampersach i papilotach.Dla mnie to koszmar! Rozumiem chęć wygrywania na wystawach,ale chyba w tej jak dla mnie niezdrowej rywalizacji umkneło dobro zwierząt.Tym bardziej,że york to -TERIER czyli ;żywiołowy,ruchliwy,lubiący hasać piesek. Ja jechałam po swoje sunie kilkaset kilometrów,starałam się wybrać hodowle gdzie ludzie podchodzą do swoich zwierząt z miłością i zrozumieniem ich potrzeb.Nie są izolowane w osobnych pomieszczeniach tylko biorą udział w życiu całej rodziny. Nie sugeruj się tylko wyglądem,ale przede wszystkim charakterem.Pamiętaj,że kariera wystawowa wcześniej czy pozniej ale napewno przeminie.Życzę przemyślanego wyboru:) Quote
margherita87 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 [quote name='madziasto4']Mika- drugi yorczek się szykuje? :) No bardzo bym chciała ale nic na "hura", chciałabym pojeździć, popytać się, pooglądać pieski a poza tym planujemy zakup pieska na naszą 3-cią rocznicę koło lutego więc jest jeszcze sporo czasu choć ja i tak nie mogę się już doczekać :mdrmed: Przede wszystkim chciałabym zobaczyć radość Suzuni jak zobaczy nowego lokatora :cool3::p Ona uwielbia wszystko co się rusza:mdrmed: Nesjanko, strona super- jest w czym wybierać naprawdę :happy1: dziękuję za link. Dużo ciekawych hodowli i ślicznych yorczków. Oj tak mi się bardzo zachciało jeszcze jedną mieć pociechę przy boku :p No bo, kochani- co jest lepsze od 2 kilogramów słodkości? 4kilo! :loveu: Buziuchny! Quote
tigrunia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 4 kilo samego szczęścia :loveu: Ahh... też nie mogę sie doczekac jak ja sobie kupię drugiego .. nie wiem tylko czy kupić Jessi koleżankę czy może kolegę .. ? Quote
Jofka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 tigrunia napisał(a):4 kilo samego szczęścia :loveu: Ahh... też nie mogę sie doczekac jak ja sobie kupię drugiego .. nie wiem tylko czy kupić Jessi koleżankę czy może kolegę .. ? Trudny wybór:shake:....Ja chyba bym skusiła się na parkę i kupiła chłopca:lol::loveu: Ale przykład Masterka i Toro...również kuszący:loveu: Quote
Jofka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 A zapomniałam, Toluś już za 3 tyg. będzie miał kolegę!!!!!! Troszkę większego,ale do zabawy dobry!!!:loveu::loveu: Quote
tigrunia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Ale wam zazdroszczę Jofka!! No Jak już może być u mnie coś ale Kapryśka i Fionka a nie Master i Toruś ;) Quote
Jofka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 tigrunia napisał(a):Ale wam zazdroszczę Jofka!! No Jak już może być u mnie coś ale Kapryśka i Fionka a nie Master i Toruś ;) Ciekawe jak to będzie,yorkuś i owczarek niemiecki??:cool3::cool3: Już zapomniałam jak to jest z dużymi szczeniaczkami!!! Jakieś 8 lat temu mieliśmy szczeniaczki u owczarka!!!!:roll::roll: Quote
tigrunia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Ja miałam ostatnio dużego szczeniaka 9 lat temu .. to była moja bokserka Sara [*] ale i tak jak ją kupiłam była już dość spora bo 3 m-ce miała ! Quote
Jofka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 tigrunia napisał(a):Ja miałam ostatnio dużego szczeniaka 9 lat temu .. to była moja bokserka Sara ale i tak jak ją kupiłam była już dość spora bo 3 m-ce miała ! On będzie miał gdzieś tak 8,9 miesięcy:loveu: Quote
tigrunia Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 łeee... to żaden szczeniak tylko dorosły kawaler!! Quote
Jofka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 tigrunia napisał(a):łeee... to żaden szczeniak tylko dorosły kawaler!! Pani od której go kupujemy powiedziała,że to optymalny czas odebrania jego od matki, to my się słuchamy:razz::razz: Moja mama już go widziała, powiedziała,że taka mała kluseczka( 2 razy większa od Tolka) i ledwo jeszcze chodzi, tak pod koniec listopada będzie u nas!!:multi::multi: Quote
Recommended Posts