Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nane']

czasami mam wrażenie, że ludzie którzy mają yorki bez udokumentowanego pochodzenia
tak naprawdę są zakompleksieni :diabloti:
i zazdroszczą osobie
którą stać stać na psa z rodowodem :cool3:

chyba sie nie orientujesz w różnicy cenowej...albo tak wysoko mierzysz :shake: teraz kupić psa z rodowodem to pikuś,wystarczy wejść do każdego banku i wziąźć kredyt,nie rób się milionerką,sama mam dwa psy z rodowodem i jakoś nie czuje się od nikogo lepsza,poza tym jeden z nich kosztował tyle co inna rasa bez papierka ;)

[quote name='Nane']
JA WIDZIAŁAM NA WŁASNE OCZY YORKSHIRE TERRIERA KIEDY WY NAWET NIE WIEDZIELIŚCIE, ŻE TAKA RASA ISTNIEJE !!!

masz rację,część osó na forum jest bardzo młoda i wybacz ale trudno im było 20 lat temu widzieć yorki...kobieto weź sie zastanów co ty wypisujesz...:cool1:

[quote name='Nane']
CÓŻ MIAŁAM WIĘCEJ SZCZĘŚCIA NIŻ ROZUMU
BO NIE WYCHOWYWAŁAM SIĘ W POLSCE

może i na psach się znasz,ale kultury Ci brakuje i to sporo,zresztą sama napisałaś czego masz więcej ;)

[quote name='Nane']
DLA WAS LICZY SIĘ JEDNO
MAM YORKA = JESTEM MODNY
I JESTEM PODOBNA DO P.BEATY TYSZKIEWICZ :razz:

normlanie niewierzyłam co czytam...cała Twoja wypowiedź jest ironiczna,i po mojemu jest ochrona danych osobowych ,dlaczego używasz czyjegoś nazwiska żeby "jakoś zakończyć" ? może powinnaś do siebie porównać ;)

Szafir mi zostało dwa tygodnie do odbioru psa ;)

• Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cynia']chyba sie nie orientujesz w różnicy cenowej...albo tak wysoko mierzysz :shake: teraz kupić psa z rodowodem to pikuś,wystarczy wejść do każdego banku i wziąźć kredyt,nie rób się milionerką,sama mam dwa psy z rodowodem i jakoś nie czuje się od nikogo lepsza,poza tym jeden z nich kosztował tyle co inna rasa bez papierka ;) cytat mi nie wyszedł

Wcale nie czuje się zakompleksiona poprostu nie lubie kłutni, a z mojej małej jestem dumna i nie zamieniłabym jej na żadnego psa z papierami:eviltong:

Posted

[quote name='Joasia&Fibi']My,właściciele psów w typie rasy,szanujemy wiedzę Was hodowców i jej nie kwestionujemy ale to nie znaczy,ze mozecie nas piętnowac.Stancie pod schroniskiem w kazdemu kto wychodzi z kundelkiem wyrzuccie skrzynke zgniłych jaj na głowe.Myślałam,ze Dogo to portal dla miłośników psów a nie ich papierów i bez względu na to czy masz psa z metryką czy bez łączy nas miłość do tych zwierzczków.A "rzucają" sie Ci,którzy mają pojęcie,nane,przeszła samą siebie....I co z tego,ze mają wiedze kynologiczną jak nie potrafię kulturalnie obejść się z człowiekiem ...Macie kiepskie metryki....
Akurat takie postępowanie- branie psiaków ze schronisk- jest bardzo pożądane.

Posted

Noooo na przykład ja jestem młoda....mała....jakieś 20 lat (dokładnie) nie słyszałam o yorkach,bo wtedy przewracałam się w brzuchu:razz::p:p:p
Cynia,co do kultury osobistej zgadzam się z Tobą ....i nie tylko:cool3::lol:
Wiecie ta walka trwa od zawsze i to nie tylko na tym forum także nie obwiniaj się ladyyork

Posted

Proszę o skończenie tematu psów nierodowodowych bo naprawde posypią się ostrzeżenia, jeśli chcecie poszukajcie wątku w którym na ten temat jest mówione i tam się wypowiadajcie.

Posted

Nesjanko, bardzo ładne pieski masz w hodowli. Pegula ma piękny włos :loveu:
W ogóle wszystkie są super :loveu::loveu::loveu:
Ecru (choć golasek) też sama słodycz :loveu:

Tylko szkoda że tak daleko :placz:
Mnie interesuje Wrocław zresztą całe dolnośląskie biorę pod uwagę, może jeszcze województwo opolskie-te okolice :oops:

Posted

We Wrocławiu jest kilka hodowli, ale ja nie znam sytuacji w nich ,,na żywo''.Wiem tylko,że w jednej z nich (od samej zresztą hodowczyni) psiaki praktycznie na dwór nie wychodzą:,,bo przecież powycierają sobie piękny włos''-więc siedzą te nieszczęśliwe zwierzęta w pampersach i papilotach.Dla mnie to koszmar!
Rozumiem chęć wygrywania na wystawach,ale chyba w tej jak dla mnie niezdrowej rywalizacji umkneło dobro zwierząt.Tym bardziej,że york to -TERIER czyli ;żywiołowy,ruchliwy,lubiący hasać piesek.
Ja jechałam po swoje sunie kilkaset kilometrów,starałam się wybrać hodowle gdzie ludzie podchodzą do swoich zwierząt z miłością i zrozumieniem ich potrzeb.Nie są izolowane w osobnych pomieszczeniach tylko biorą udział w życiu całej rodziny.
Nie sugeruj się tylko wyglądem,ale przede wszystkim charakterem.Pamiętaj,że kariera wystawowa wcześniej czy pozniej ale napewno przeminie.Życzę przemyślanego wyboru:)

Posted

[quote name='madziasto4']Mika- drugi yorczek się szykuje? :)

No bardzo bym chciała ale nic na "hura", chciałabym pojeździć, popytać się, pooglądać pieski a poza tym planujemy zakup pieska na naszą 3-cią rocznicę koło lutego więc jest jeszcze sporo czasu choć ja i tak nie mogę się już doczekać :mdrmed:
Przede wszystkim chciałabym zobaczyć radość Suzuni jak zobaczy nowego lokatora :cool3::p Ona uwielbia wszystko co się rusza:mdrmed:

Nesjanko, strona super- jest w czym wybierać naprawdę :happy1: dziękuję za link. Dużo ciekawych hodowli i ślicznych yorczków.

Oj tak mi się bardzo zachciało jeszcze jedną mieć pociechę przy boku :p
No bo, kochani- co jest lepsze od 2 kilogramów słodkości? 4kilo! :loveu:
Buziuchny!

Posted

tigrunia napisał(a):
4 kilo samego szczęścia :loveu: Ahh... też nie mogę sie doczekac jak ja sobie kupię drugiego .. nie wiem tylko czy kupić Jessi koleżankę czy może kolegę .. ?

Trudny wybór:shake:....Ja chyba bym skusiła się na parkę i kupiła chłopca:lol::loveu:
Ale przykład Masterka i Toro...również kuszący:loveu:

Posted

tigrunia napisał(a):
Ale wam zazdroszczę Jofka!! No Jak już może być u mnie coś ale Kapryśka i Fionka a nie Master i Toruś ;)

Ciekawe jak to będzie,yorkuś i owczarek niemiecki??:cool3::cool3:
Już zapomniałam jak to jest z dużymi szczeniaczkami!!! Jakieś 8 lat temu mieliśmy szczeniaczki u owczarka!!!!:roll::roll:

Posted

tigrunia napisał(a):
Ja miałam ostatnio dużego szczeniaka 9 lat temu .. to była moja bokserka Sara
  • ale i tak jak ją kupiłam była już dość spora bo 3 m-ce miała !

• On będzie miał gdzieś tak 8,9 miesięcy:loveu:

Posted

tigrunia napisał(a):
    łeee... to żaden szczeniak tylko dorosły kawaler!!

Pani od której go kupujemy powiedziała,że to optymalny czas odebrania jego od matki, to my się słuchamy:razz::razz:
    Moja mama już go widziała, powiedziała,że taka mała kluseczka( 2 razy większa od Tolka) i ledwo jeszcze chodzi, tak pod koniec listopada będzie u nas!!:multi::multi: