Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam wrazenie,ze Wy,hodowcy-rozmnazacze psów z rodowodem macie straszny ból jak ktos kupuje psa bez metryki,no bo różnica jest rzeczywiscie kolosalna,ja kupiłam taką sunie,za 1300 zł,oczywiscie brałam pod uwage zakup pieska z metryką ale jak usłyszałam cenę 2000 za suczkę,która jest niedopuszczona do hodowli bo ma jakies wady to postukałam sie w czoło i pomyslałam,zapłace 1300 za takiego samego pieska,karmię ją Eukanubą,dbam o nią jak o dziecko,jest pod opieką dobrego weterynarza,który ma tez yorki,pozatym jest psim położnikiem w razie "WU".Na czym polega problem???My tez kochamy psy ale nie za to jaką mają metrykę!!!

• Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

masz racje, jednak gdyby ceny hodowców były rozsądniejsze ludzie kupowali by psy z rodowodem ,jestem tego zwolennikiem by pies miał papiery. Jednak ceny są przesadne!!!
Joasiu& Fibi dzięki za zdięcie jak chcesz pogadać masz moje gg10351016

Posted

Chyba zapomnieliście jaki to jest temat postu.
To jest temat o pomocy w kupowaniu a nie rozmnażaniu.

Powiem tylko jedno,że z tymi papierami do końca racji nie macie.Bo jeśli ja mojemu psu z rodowodem(pięknym rodowodem),nie zrobię uprawnień hodowlanych a dopuszczę go do suki też z rodowodowej ale nie hodowlanej (oczywiście dwa psy były by tzw. wystawowe bez wad) to co szczeniaku już sa beeeee????:crazyeye: Wcale nie,napewno będą w pełni zdrowe tylko tańsze bo już bez rodowodu.Tylko mało jest takich skojarzeń.
Ja swojego psa nie wiem czy będę wystawiał-możliwe że tak,ale jesli nie to nieznaczy że jak hodowlanki nie ma to już jest beee.Poprostu jak wystaw nie będzie miał to już sobie ma nie bzyknąć???.Wszystko można ale z głową,najgorzej jak się tzw PETY paruje.
To tyle i zmieńcie temat pisania postów na taki jak w temacie.

Posted

[quote name='ladyyork']Po piersze szczeniaki będą mialy chip.Po drógie podpisuje umowe w której jest powiedziane że jak ktoś chce się psa pozbyć to mam możliwość pierwokupu - ludzie sa tacy że zamiast wyżucić zgłośi sie narpiew do mnie czy mu nie oddam pieniędzy. Mam zamiar utrzymywać kontakty z osobami kupującymi. Nie zamieżam dopuścic juz mojej małej, więc nie powinno być z tym kłopotu. Cena też jest w pewnym sensie zabezpieczeniem przyszłosci szczeniaka:p
Gdybym chciała zarobić na nich nie zamknełabym zakładu na 2 tygodnie , mam sklep zoo i jestem gromerem - nieźle mnie to szarpnie po kieszeni. Jednak to nieważne, ważne by poszły małe w dobre ręce.Już pisałam dlaczego ją dopuściłam.
Chciałbym to wszystko zobaczyć jak ładujesz sie w koszty :lol:
odrobaczenie min 5 Pln X 2
Szczepienie po 45 od duszyczki
I chip no 65 zł :cool3:
Ale się tego nazbierało hmmmm
Nie wliczam pozostałych kosztów :diabloti:
Jakie są przy okazji
I zamierzasz piolnować maluchy tylko dwa tygodnie przecież zaczynają pełzać SKąD BęDZIESZ WIEDZIEć CZY NAPEWNO RóWNO JEDZą
w TRZECIM SIE JUż DOKARMIA KTO TO BęDZIE ROBIć DUCH śWIęTY SKORO MASZ SKLEP CZYNNY OD 10 - 18 A JAK PRZYJDZIE PETENT ZA 5 I BEDZIE ROBIć ZAKUPY JAKIEś Pół GODZINY WYBIERAć ZABAWKę LUB KILKA RODZAI KARM :lol:
mUSISZ SFISKALIZOWAć KASę I TAKIE TAM
pOSPRZąTAć ITP.ITD...
BęDZIESZ W DOMU PO 19 I CO WTEDY
pRZEZ 10 GODZIM MAMUSIA SAMA WSKOCZY NA STół DA IM JEść
pOSPRZąTA KUPKI I SUIśKI

[quote name='Joasia&Fibi']Mam wrazenie,ze Wy,hodowcy-rozmnazacze psów z rodowodem macie straszny ból jak ktos kupuje psa bez metryki,no bo różnica jest rzeczywiscie kolosalna,ja kupiłam taką sunie,za 1300 zł,oczywiscie brałam pod uwage zakup pieska z metryką ale jak usłyszałam cenę 2000 za suczkę,która jest niedopuszczona do hodowli bo ma jakies wady to postukałam sie w czoło i pomyslałam,zapłace 1300 za takiego samego pieska,karmię ją Eukanubą,dbam o nią jak o dziecko,jest pod opieką dobrego weterynarza,który ma tez yorki,pozatym jest psim położnikiem w razie "WU".Na czym polega problem???My tez kochamy psy ale nie za to jaką mają metrykę!!!

MI TO LOTO
Generalnie jest grupa ludzi w społeczeństwie
Która nie chce psów bez metryki za żadne skarby świata
Po drugie psy z Dobrej hodowli częsta trafiają albo w Polsce na ringi , albo są sprzedawane za granicę
A prawdziwy pasjonat rasy
Woli albo zostawić sobie taki egzemplarz albo odstąpić komuś innemu w jakiejś tam formie rozliczenia niekoniecznie pieniężnej

[quote name='ladyyork']masz racje, jednak gdyby ceny hodowców były rozsądniejsze ludzie kupowali by psy z rodowodem ,jestem tego zwolennikiem by pies miał papiery. Jednak ceny są przesadne!!!
Joasiu& Fibi dzięki za zdięcie jak chcesz pogadać masz moje gg10351016

Cena jest zawsze adekwatna do wartości szczenięcia :cool3:
Popatrz na środowisko właścicieli kotów (tych należących do związku )oni również maja swoje ceny
Jeśli chcesz dobrego Konia to też za porządny egzemplarz musisz sporo wybulić
[quote name='Szafir']Chyba zapomnieliście jaki to jest temat postu.
To jest temat o pomocy w kupowaniu a nie rozmnażaniu.

Powiem tylko jedno,że z tymi papierami do końca racji nie macie.Bo jeśli ja mojemu psu z rodowodem(pięknym rodowodem),nie zrobię uprawnień hodowlanych a dopuszczę go do suki też z rodowodowej ale nie hodowlanej (oczywiście dwa psy były by tzw. wystawowe bez wad) to co szczeniaku już sa beeeee????:crazyeye: Wcale nie,napewno będą w pełni zdrowe tylko tańsze bo już bez rodowodu.Tylko mało jest takich skojarzeń.
Ja swojego psa nie wiem czy będę wystawiał-możliwe że tak,ale jesli nie to nieznaczy że jak hodowlanki nie ma to już jest beee.Poprostu jak wystaw nie będzie miał to już sobie ma nie bzyknąć???.Wszystko można ale z głową,najgorzej jak się tzw PETY paruje.
To tyle i zmieńcie temat pisania postów na taki jak w temacie.

Pet to jest taki pies , który nigdy nie spełni warunków hodowlanych ....
Skąd możesz wiedzieć czy masz wyjątkowy egzemplarz skoro nigdy nie udałaś sie z nim na wystawę :cool3:
To jest po pierwsze a po drugie jest pewne ale
Jeśli nie spełni hodowlanki tzn, że albo jest fatalny psychicznie np. tchórz
Albo fatalny eksterierowo
Dlaczego tak zwracacie uwagę jeśli jakiś przystojny facet ma brzydką żonę? :diabloti:
Dlaczego ludzie z upośledzeniem umysłowym nie powinni sie rozmnażać ?

Dlaczego ludzie chorzy na różne ciężkie choroby genetyczne nie ulegają prokreacji?

Dlaczego neguje się ludzi w naszym społeczeństwie, którzy są biedni i w zasadzie ciężko im wychować kolejne dziecko ?

To działa we wszystkie strony świata
To my ludzie jesteśmy odpowiedzialni za zwierzęta
Dlaczego myśliwi w lesie zawsze mają za obowiązek odstrzelać osobniki słabe, chore, właśnie po to, aby się nie rozmnażały między sobą .....

Wystawy jak się czuje to się jeździ i nie tylko w Polsce
A w Polsce mamy niestety Ciemnogród jeśli chodzi o tematykę zwierzęcą
Może to te zabory tak wpłynęły albo wojny i słabo wyedukowane społeczeństwo co z tego, że ktoś zdobędzie w jakiś Chiński sposób wiedzę skoro pochodzi tak naprawdę ze słabej warstwy społecznej
To się ciągnie przez całe życie FUJ ....

Dlaczego UE wykonuje dopłaty do zwierząt danej tam rasy owiec, kóz a nie mieszańcom ras pomiędzy hmm

Są takie rzeczy, które wydają się błahe ale są zasady, które się powinno przestrzegać
właśnie jest przygotowywana nowa petycja , która po stworzeniu odpowiedniej ustawy wprowadzi spore zamieszanie ale tylko i wyłącznie w szczytnym celu

P.S.
Do wszystkich
którzy aktywnie biorą udział w temacie
Zawsze jest bariera i będzie pomiędzy zwierzętami z rodowodem i bez
Nie robicie nic dobrego dla rasy :shake:
Nie propagujecie jej w żaden pozytywny sposób
I Nie jesteście w stanie w stanie zrozumieć o co tak naprawdę chodzi w HODOWLI Bo to co jest u większości wykonywane można nazwać tylko pomnażaniem
Jeśli kogoś nie stać na kupno psa z rodowodem wcale nie musi kupować takiego bez rodowodu
Są rożne możliwości posiadania takiego psa wystarczy odrobina dobrej woli
Cena wcale nie jest zabezpieczeniem , tego, aby pies miał dobrze

Posted

widzę, że temat się rozwinął :cool1:
dla waszej informacji
ja nie posiadam hodowli :lol:
jestem tylko handlerem i groomerem :cool3:
po prostu wychowałam się w domu kynologów :razz: i z Yorkami
dla mnie każda osoba która rozmnaża psy/psa i nie robi tego dla dobra rasy tzn. nie poprawia w znaczący sposób eksterieru czy też charakteru itp. jest pseudohodowcą :angryy:
i nic tego nie zmieni !!!

dla waszej informacji świnkę morską też mam z rodowodem :diabloti:
i nie będę jej rozmnażać
tylko dlatego, że nabyłam ją jako samiczkę niehodowlaną :cool1:

Posted

Cardea,napewno masz racje,ale my poprostu chcemy miec w domu zwierzątko i bedziemy je kochac bez względu na to czy spelnia warunki czy nie,bez względu na to czy jest tchórzliwy czy jest małym lwem....Nie posiadam wiedzy kynologicznej ale przyjmuje Twoje argumenty za słuszne absolutnie...Tylko jest taka różnica,kupiłam psa bez rodowodu,bo nie zamierzam otwierac hodowli i szczerze mówiąc mam w nosie wszystkie warunki,które musi spełniac pies,bede kochala moją sunie taką jaką jest i dołoze wszelkich staran aby była szczesliwa i zdrowa!!!Traktujemy ją w domu jak członka rodziny a nie jak psa na którym mamy zbic majątek,pozatym czuję się pietnowana przez Was,właścicieli psów z metryką i mam wrazenie,ze lepiej by było gdybym udała sie do schroniska po psa w typie ras wielu....

Posted

Wkurza mnie ta nazwa PET! choc wiem z angi elksiego co znaczy! wkurza mnie ta ciagla debata na temat rozmnazania psow z papierami czy bez... Osoby broniace psy rodowodowe sama miaalm mam teraz
w tym jeden rodowodowy wnetr. po kastracji. i jeden york!Nastepnego yorka kupuja po rodowodowych rodzicach z uprawieniami hodowlanymi ale moj pies bedzie bez a dlaczego dlatego ze to moj wybor. moje pieniadze i moja decyzja. Za kazdego mojego poprzedniego psa placilam slono. Od lat obserwuje co sie dzieje w WILKIM SWIECIE HODOWCOW i przstancie wkoncu obrazac ludzi tylko dlatego ze ktos rozmnozyl swoja sunie a do jasnej cholery kto komu zabroni??? Czy ktos karmi moje psy> czy hodowca zwrocil mi koszty leczenia psa operacji?? wypila sie na mnie!! Inny moj pierwszy york umarl rodowodowy... po mieoisach wlozulam tyle pieniedzy ze kupilam bym poltora rodowodowego psa i co i nic! ZK nie zareagowalo zglaszalam skargi pisałam i co nic .jakie bylo moje wielkie zdziwenie jak zobaczylam go na wsytwie jakgdyby nigdy nic!!
Czy zbrodnia jest ze ktos tak jak ladyyork ma maluszki?? Dla was tak a wiecie dlaczego , bo wam kasa ucieka bo sprzeda psa za pol ceny bo nie ma metryki.. a ta metryka czasme mozna sobie tylek wytrzec........ i po jaka cholere mi ona???? Zajmijcie sie lepiej rozmazalniami psow tych wspanialych hodowli gdzie psy trzymane sa w klatakch chcecie fotki?? pokaze Wam chcecie?? Wspanali ludzie wspaniali hodowcy trzymajacy psy jak ptaki w klatkch.... i dajcie spokoj... sobie ztakimi nagonkami na normalnych ludzi ... kochajacych swoje psy .. dbajacych o nie... nie wszystkie pys laduja w schroniskach a juz napewno nie yorki.. pokaz mi yorka w schronisku... zaraz kolejka.... mowie yorka nie yorkopodobnego psa!!! . Teaz od lat widze i obsewuje caly ten bajzel.. dlaczego nikt nie eaguje na to jak wudzi ze znana hodola rozmnaza psy co cieczke...a przepisy zabraniaja..... Zareagujcie madrale prosze bardzo tylko pytam co wam to da??????????? Nic!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Nane,dla Was,ludzi,którzy zajmują się zwierzaczkami zawodowo moze mają znaczenie jakies typy i inne ale dla nas ludzi,którzy chcą poprostu miec w domu czworonożnego przyjaciela naprawde nie liczą sie statusy,my kochamy psy bez w zględu na metrykę i rodowód!!!!I bedziemy ponosic wszelkie konsekwencje naszych decyzji.A Wasze krzyki niczego nie zmienią!

Posted

[quote name='bascha.p'] nie wszystkie pys laduja w schroniskach a juz napewno nie yorki.. pokaz mi yorka w schronisku... zaraz kolejka.... mowie yorka nie yorkopodobnego psa!!! .

chciałaś to masz

http://www.celestynow.toz.pl/?w=adopcja

naprawdę nie chce mi się z wami gadać bo nic do was nie dociera
i wiecie co ???
czasami mam wrażenie, że ludzie którzy mają yorki bez udokumentowanego pochodzenia
tak naprawdę są zakompleksieni :diabloti:
i zazdroszczą osobie
którą stać stać na psa z rodowodem :cool3:

tyle mojego !!!

a teraz zastanówcie się dlaczego na tym forum udziela się mało kto, kto posiada hodowlę Yorkshire Terrierów z rodowodem ???
jest grupa ludzi pologowanych i w pewnym momencie zrezygnowali
bo doradzali początkującym właścicielom Yorków a to zostało wykorzystane przeciwko nim
stworzyli sobie nowe fora na których są pologowani i pologowani są przede wszystkim HODOWCY RAS PSÓW Z RODOWODEM,
PASJONACI RASY KTÓRZY NIGDY NIE BĘDĄ MIELI SZCZENIĄT

DUŻA GRUPA OSÓB SOBIE ODPUŚCIŁA BO TO JEST JAK LANIE WODY NA MŁYN
I ja chyba również sobie odpuszczę
a wiecie dlaczego???
Dlatego, że większość z was nie potrafi NAWET napisać dziękuję BO NIE PRZECHODZI WAM TO PRZEZ GARDłŁO :shake:

jestem zalogowana na forum rasowych świnek morskich - tam osoby które mają świnkę bez rodowodu potrafią powiedzieć, że mają "świnkę kundelkę" :crazyeye:

a wy???
NIGDY SIĘ DO TEGO NIE PRZYZNACIE !!! :diabloti:
BO TO RÓWNIEŻ NIE PRZECHODZI WAM PRZEZ GARDŁO
WIĘKSZOŚĆ Z WAS POSIADA YORKA OD MOMENTU GDY STAŁY SIĘ ONE W POLSCE MODNĄ RASĄ
KIEDY TO LUDZIE Z POLSKIEGO SHOW BIZNESU KUPOWALI YORKI
DLA SWOICH ŻON CZY KOCHANEK
TYLKO, ŻE ONI KUPUJĄ YORKI Z RODOWODEM I TYLKO Z NIEKTÓRYCH HODOWLI
JA WIDZIAŁAM NA WŁASNE OCZY YORKSHIRE TERRIERA KIEDY WY NAWET NIE WIEDZIELIŚCIE, ŻE TAKA RASA ISTNIEJE !!!
I ZAKOCHAŁAM SIĘ PRZEDE WSZYSTKIM W JEGO CHARAKTERZE :loveu:
CÓŻ MIAŁAM WIĘCEJ SZCZĘŚCIA NIŻ ROZUMU
BO NIE WYCHOWYWAŁAM SIĘ W POLSCE
GDZIE DLA LUDZI LICZY SIĘ PRZEDE WSZYSTKIM ZASPOKOJENIE JAKIŚ SWOICH CHORYCH AMBICJI Z DZIECIŃSTWA
I UPODOBNIANIE DO POLSKICH CZY ZAGRANICZNYCH GWIAZD :cool1:
DLA WAS LICZY SIĘ JEDNO
MAM YORKA = JESTEM MODNY
I JESTEM PODOBNA DO P.BEATY TYSZKIEWICZ :razz:

Posted

Troche tego nie rozumiem...uważacie,że yorki bez rodowodu to kundelki....i co nie można dopuszczać suni kundelki?? Już nie chodzi mi o to,że ludzie chcą zarabiać,ale o to,że to niby psuje rase!!!!! Przecież to kundelki,prawda?? chyba więc nie psują Wam rasy!!!!:lol::lol::eviltong::eviltong:
Nie dajmy się zwariować, najważniejsze jest to aby piesek był kochany i miał dobrze!!! Czasami czytając posty właścicieli piesków z rodowodami(niektórych oczywiście) mam wrażenie,że nie najważniejszy jest piesek,a jego "papierek" i że można się nim pochwalić!!!

Posted

No właśnie o tym pisałam...."zazdroszczą tym co mają papiery"...a ja myślałam,że najważniejszy jest piesek....sama ma jednego pieska z rodowodem,a jednego bez...jak dla mnie różnicy nie ma, nie interesują mnie wystawy,chwalenie się,lub rozmowa na innych forach la vipów z papierami....ja kocham po prostu moje pieski...:loveu::loveu:

Posted

HEeeeeee śmiechu warte....!!! Bardzo żałuje,że wychowałam się w Polsce,bo tutaj ludzie kupują sobie pieski za 3000zł żeby się pochwalić i być podobnym do Britney Spears!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::-o:-o:-o...Uważam,że ludzie,którzy mają takie pieniądze reprezentują jakiś poziom i nie są tacy głupi jak piszesz,bo takie pieniądze nie zarobi się zbierając puszki!!! Takie pieniądze zarabia się ruszając głową!!!

Posted

chciałaś to masz

naprawdę nie chce mi się z wami gadać bo nic do was nie dociera
i wiecie co ???
czasami mam wrażenie, że ludzie którzy mają yorki bez udokumentowanego pochodzenia
tak naprawdę są zakompleksieni :diabloti:
i zazdroszczą osobie
którą stać stać na psa z rodowodem :cool3:

tyle mojego !!!

a teraz zastanówcie się dlaczego na tym forum udziela się mało kto, kto posiada hodowlę Yorkshire Terrierów z rodowodem ???
jest grupa ludzi pologowanych i w pewnym momencie zrezygnowali
bo doradzali początkującym właścicielom Yorków a to zostało wykorzystane przeciwko nim
stworzyli sobie nowe fora na których są pologowani i pologowani są przede wszystkim HODOWCY RAS PSÓW Z RODOWODEM,
PASJONACI RASY KTÓRZY NIGDY NIE BĘDĄ MIELI SZCZENIĄT

DUŻA GRUPA OSÓB SOBIE ODPUŚCIŁA BO TO JEST JAK LANIE WODY NA MŁYN
I ja chyba również sobie odpuszczę
a wiecie dlaczego???
Dlatego, że większość z was nie potrafi NAWET napisać dziękuję BO NIE PRZECHODZI WAM TO PRZEZ GARDłŁO :shake:

jestem zalogowana na forum rasowych świnek morskich - tam osoby które mają świnkę bez rodowodu potrafią powiedzieć, że mają "świnkę kundelkę" :crazyeye:

a wy???
NIGDY SIĘ DO TEGO NIE PRZYZNACIE !!! :diabloti:
BO TO RÓWNIEŻ NIE PRZECHODZI WAM PRZEZ GARDŁO
WIĘKSZOŚĆ Z WAS POSIADA YORKA OD MOMENTU GDY STAŁY SIĘ ONE W POLSCE MODNĄ RASĄ
KIEDY TO LUDZIE Z POLSKIEGO SHOW BIZNESU KUPOWALI YORKI
DLA SWOICH ŻON CZY KOCHANEK
TYLKO, ŻE ONI KUPUJĄ YORKI Z RODOWODEM I TYLKO Z NIEKTÓRYCH HODOWLI
JA WIDZIAŁAM NA WŁASNE OCZY YORKSHIRE TERRIERA KIEDY WY NAWET NIE WIEDZIELIŚCIE, ŻE TAKA RASA ISTNIEJE !!!
I ZAKOCHAŁAM SIĘ PRZEDE WSZYSTKIM W JEGO CHARAKTERZE :loveu:
CÓŻ MIAŁAM WIĘCEJ SZCZĘŚCIA NIŻ ROZUMU
BO NIE WYCHOWYWAŁAM SIĘ W POLSCE
GDZIE DLA LUDZI LICZY SIĘ PRZEDE WSZYSTKIM ZASPOKOJENIE JAKIŚ SWOICH CHORYCH AMBICJI Z DZIECIŃSTWA
I UPODOBNIANIE DO POLSKICH CZY ZAGRANICZNYCH GWIAZD :cool1:
DLA WAS LICZY SIĘ JEDNO
MAM YORKA = JESTEM MODNY
I JESTEM PODOBNA DO P.BEATY TYSZKIEWICZ :razz:

Jestes tak zarozumiala,ze to nam sie nie chce z Tobą pisac!Dlaczego mierzysz wszystkich jedną miarą?Własnie przez takich ludzi jak Ty kundelki trafiają do schroniska,ciekawe co bys zrobila gdyby Twoja suczka "skundliła się"?Uśpiłabys szczeniaki i sukę a moze utopiła w rzece?Wielka gwiazda,ojojoj!Pomyslałby kto!Nas przynajmniej stac na kundelki za 1500 zł,płacimy za nie tyle bo przynajmniej Ci "pseudohodowcy" zapewniają kundlom godne zycie za tą kasę.I to nie jest kwestia tego,ze nas nie stac na psa z metryką,tylko Wy "znawcy"jestescie takimi zarozumialymi gwiazdami i nie potraficie przedstawic w normalny sposób argumentów opowiadającymi sie "za",dla nas to bełkot,który znaczy tyle tylko-nie dajcie zarobic domowym hodowlom!
Jak macie taką potrzebę udoskonalenia rasy to róbcie to ale odczepcie od nas Włascicieli skundlonych Yorków.

Posted

I wszystko jasne!My kochamy psiaki za to jakie są a nie za to jaką mają metrykę.A właściciele rasowych piesków kochają je za to,ze mają wspaniale metryki i często nie mówią o piesku,o tym co lubi jak sie bawi,jak smiesznie skoczył czy fiknął fikołka tylko o tym co ma w metryce!I szlag ich trafia,ze nasze kundelki niczym sie nie różnią od ich rasowców z metryką,poza tym,ze nie mają świstka i są o połowe tańsze!!!!!

Posted

Joasia&Fibi napisał(a):
I bredzą,ze psujemy rase!Jaką rasę skoro to psy nierasowe tylko w typie rasy?

Tylko siedząc u weta w kolejce nie powiesz do innych właścicieli psów, że to CUNDELKA tylko Yorczek :lol:
Taka jest prawda
P.S>
Do jakiegoś tam posta
Tak siedzą na forach dla VIPÓW
I rozmawiają sobie między sobą o rzeczach, których nie wszyscy łapą :diabloti:

Posted

No!!! Oczywiście i są wspaniali właściciele piesków z metryką,mamy ich tu kilka na forum!!!(Dziewczyny wiecie,że to o Was),ale widać nie wszyscy!!! Ich chyba wkurza to,że dali taaaak dużo kasy za nic nie różniące się pieski!!!! znaczy tych pare wyjątków!!! Wiadomo,że dobrze jak jest metryka,ale jak jej nie ma a suczka była np kryta nie przez vipa (hehe) to co mamy szczeniaczki utopić czy utopić naszą suczkę??? Nie rozumiem niektórych ludzi!!! Są tu na forum włąścicielki piesków z matrykami,ale jeszcze ani razu nie widziałąm aby tak obcesowo się tym chwaliły, zapominają o tym,bo najważniejsza jest dla nich miłość do ich piesków!!!!!!!:angryy::loveu::angryy::loveu:
Pozdrowienia dla CUDOWNYCH DZIEWCZYN,KTóRE WIEDZą,żE TO O NICH!!!

Posted

Ja nie mam rasowego psa, mam w typie i mam go tylko przez przydadek, gdyby nie trafił do mnie wylądował by w schronisku!!! I jestem całkowitą przeciwniczką rozmnażania psów bez introducer(bez hodowlanki) tych w typie rasy tak jak i tych całkowitych mieszńców. I nigdy nie obrażam się kiedyś ktoś mi powie że mam psa w typie, kundelka czymieszńca ponieważ mój pies nie jest czysto rasowy, i nie zamierzam sobie tego wmawiać
Nie mówcie że ludzie którzy posiadają psy z rodowodami nie interesują się kundelkami bo właśnie jest przeciwnie... Nawet tu na forum jest sporo osób Mających rodowodowe yorki a pomagającym kundelkom ze schronisk

Yorki w schroniskach też lądują nawet u nas w Zabrzu był piesek i suczka też kiedyś z tatuażem, pewno rodowodowa

I na koniec mam jeszcze jedno pytanie jeśli ktoś psa nierodowodowego rozmnaża ale nie dla pieniędzy to po co?? Waszqa suczka wam powiedziała że będzie szczęśliwa mając młode:shake:?? Ja znam suczki które nigdy nie miały młodych(większość mi znanych nigdy nie miała) i są szczęśliwe tak samo znam suczki które rodziły a szczeniaki je później wykańczały, suczki same od nich uciekały, chciały odpocząć i wy też nie wiecie na jaką suczkę traficie..

A teraz bardzo proszę zakończyć tę ostrą wymianę zdań i wrócić do tematu!!!

KONIEC TEMATU

Posted

Wiecie mam tego serdecznie dosyć, zwruciłam się o pomoc , a napadliście na mnie. Zamiast tak się zachowywać powinniście zrobić strone która by umożliwiała tym niby psełdochodowcom (nazwałam ich po waszemu:angryy:) sprzedanie psa w jak najlepsze ręce i pod jak najlepszymi warunkami (zabezpieczeniami dla hodowcy) , a jeśli chodzi o chip to wyobraż sobie że tak wszczepie:eviltong: każdemu szczeniakowi na adres, imie i nazwisko przyszłego właściciela, zaszczepie i odrobacze oraz dam im jeszcze wyprawke w postaci miski ,szeleczek, karmy royal mini junior i kocyka -dostaną porade na kartce co do pielęgnacji i żywienia szczeniaka. Wierz lub nie mają lepiej niż u niejednego hodowcy.Jeszcze jedno ja powiedziałam ze wziełam zamknełam interes na dwa tygonie ,ale nie powiedziałam że będą same w domu to jest różnica
Jak ktoś będzie chciał i tak będzie rozmnażał powinniście przynajmniej dążyć do tego by te pieski bez papierów były chipowane i sprzedawane za podpisaniem umowy( wierzcie lub nie to by dużo dało} Przyszły już do mnie dwie osoby i chciały szczeniaka ale bez chipa i bez podpisania umowy ale ja powiedziałam że nie, to jedna osoba stwierdziła że dobrze niech już będzie ta umowa i chip. Wiecie co jej powiedziałam (że jest osobą nieodpowiedzialną ,a szczeniaka jej nie sprzedam) OBRAZIŁA SIĘ NA MNIE:angryy:

KONIEC TEMATU

Posted

Laydyyork...ja rozmnażanie "kundelków" nie uważam za nic złego!!!:lol::loveu::loveu:
Wiesz tylko jak dla mnie do zbyt duża odpowiedzialność,tak jak pisałaś,bałabym się oddać maluśkiego w nieodpowiednie ręce!!! Dlatego moje psy to faceci,a babcia ma kundelka to nie "rozmnaża",bo po co??