Jofka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Nesjanka napisał(a):Jofka - studia ??? :crazyeye: toż to pryszcz ja "normalnie:evil_lol:" 8-12 godzin dziennie pracuję, prowadzę hodowlę: obecnie mam 10 dorosłych psów (3 z nich są papilotowane) + 12 szczeniaków, męża, dom do obróbki, do tego 2 strony internetowe prowadzę a i tu czasem zaglądam :) i co ?? nigdy nie odkładaj marzeń na później - bo zwykle później nic z nich ie wychodzi :) Zapomniałam dodać,że Cię podziwiam:crazyeye::crazyeye: Quote
Jofka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='AmiX']No pewnie, że daje rede :oops::lol: już na 4roku jestem wiec można;) a oprócz Eti mam jeszcze Amstaffke z ADHD:evil_lol: i faceta czyli jak ja to mówie mam w domu "3 dzieci" :lol:….wiec duuuużo codziennej roboty w domu ,ogrodzie i jeszcze szkoła. W przyszłym roku dojdą mi wystaw:p Hodowli jeszcze nie mam ale już zastanawiam się nad nazwą wiec może w przyszłym roku się pochwale.;) Ja niestety dopiero na 1 roku:shake::shake: I jest taki zapierdziel,bo jakieś beznadziejne zapychacze nam dają na które muszę chodzić!!! I tak teraz jest lepiej,bo na poczatku to masakra była....do wszystkiego można się przyzwyczaić Quote
Ramona Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 AmiX no cóz jest miejsce na niezla gromadke tylko czy mój TZ sie na nia zgodzi oto jest pytanie.No ale z drugiej strony :cool1:chyba zadna z nas ma swoje sposoby na wlasnego Tz :evil_lol: Quote
AmiX Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='Jofka']Ja niestety dopiero na 1 roku:shake::shake: I jest taki zapierdziel,bo jakieś beznadziejne zapychacze nam dają na które muszę chodzić!!! I tak teraz jest lepiej,bo na poczatku to masakra była....do wszystkiego można się przyzwyczaić Jak dla mnie pierwszy był najłatwiejszy a za to bardzo ciężki był 2 i3 rok. Życzę powodzenia;) [quote name='Shahar']AmiX no cóz jest miejsce na niezla gromadke tylko czy mój TZ sie na nia zgodzi oto jest pytanie.No ale z drugiej strony :cool1:chyba zadna z nas ma swoje sposoby na wlasnego Tz :evil_lol: Te pieski rozkochają w sobie wszystkich mój Adam uwielbia Yorki mówi na Eti „księżniczka” albo „mała rozrabiaczka” wiec raczej jego nie musze przekonywać:lol: Quote
Jofka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='AmiX']Jak dla mnie pierwszy był najłatwiejszy a za to bardzo ciężki był 2 i3 rok. Życzę powodzenia;) Dzięki!! pierwszy rok prawa jakoś mi się nie uśmiecha Quote
tigrunia Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Szafir jedziesz jutro po swojego maluszka?? Quote
Szafir Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Za pół godziny wyjeżdzam do Warszawy po psiaka:multi: Quote
tigrunia Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 :multi: Ojej :multi: Jak fajnie .. dziś będzie nowy piesek na forum :multi: Quote
Jofka Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Szafir napisał(a):Za pół godziny wyjeżdzam do Warszawy po psiaka:multi: allleeeee fajnie!!!!!!! Czekamy na fotki!!! Quote
Szafir Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 I maluszek jest juz w domciu.Zdjęć dzisiaj nie bedzie bo psinka padła odrazu w swoim nowym kojcu i kocyku jak zabita.Nie będę juz jej męczył.Pewnie jutro porobie i wrzucę jak się Feniks oswoi troszkę.Powiem tyle że jest cudowny i zdjęcia tego nie odzwierciedlają.:multi::loveu::multi::loveu::multi: Quote
tigrunia Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 No na pewno jest cudowny :loveu: To wspaniale mieć takiego maluszka w domu :loveu: Szafir - cieszymy się razem z Tobą :multi: Quote
Ramona Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Moje gratulacje Szafirku i niech ci sie zdrowiutko chowa.Napewno jest cudny a przede wszystkim Twój :) Quote
Neptyda Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Chciałabym na wiosnę sprawić sobie szczeniaczka yorka. Chce żeby to był piesek z rodowodem. Jak mogę sprawdzić czy osoba sprzedająca mnie nie oszukuje? Dostane dokumenty potwierdzające pochodzenie zwierzaka? W domu u rodziców mieliśmy zwierzaki ze schroniska i bez rodowodu, nigdy nie było z nimi wielkich problemów, ale czułabym się lepiej mając pieska z dobrej hodowli (oczywiście ze względu na mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia chorób genetycznych zwłaszcza, że mieszkam sama i tylko ja będę za niego odpowiedzialna). Nie chciałabym zostać oszukana. Znalazłam mnóstwo str z hodowlami yoreczków, ale nie mam pojęcia, którą wybrać. Może ktoś mógłby polecić jakąś w pobliżu Szczecina? Jeżeli nie, moge jechać po niego do Warszawy czy Poznania byle by był od sprawdzonego hodowcy. Piesek nie będzie wystawiany ani rozmnażany, jest tylko dla mnie jako mój towarzysz :) żeby miała się do kogo odezwać jak wracam z pracy :loveu:planuje go dopiero na wiosnę, żebym miała czas na zdobycie wiedzy na temat wychowania, pielęgnacji itd., ale już nie mogę się doczekać. Po nocach mi się śni:P Nie wiem też czy zdecydować się na chłopca czy dziewczynkę. Pomóżcie prosze:) Quote
madziasto4 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Neptyda napisał(a):Chciałabym na wiosnę sprawić sobie szczeniaczka yorka. Chce żeby to był piesek z rodowodem. Jak mogę sprawdzić czy osoba sprzedająca mnie nie oszukuje? Dostane dokumenty potwierdzające pochodzenie zwierzaka? W domu u rodziców mieliśmy zwierzaki ze schroniska i bez rodowodu, nigdy nie było z nimi wielkich problemów, ale czułabym się lepiej mając pieska z dobrej hodowli (oczywiście ze względu na mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia chorób genetycznych zwłaszcza, że mieszkam sama i tylko ja będę za niego odpowiedzialna). Nie chciałabym zostać oszukana. Znalazłam mnóstwo str z hodowlami yoreczków, ale nie mam pojęcia, którą wybrać. Może ktoś mógłby polecić jakąś w pobliżu Szczecina? Jeżeli nie, moge jechać po niego do Warszawy czy Poznania byle by był od sprawdzonego hodowcy. Piesek nie będzie wystawiany ani rozmnażany, jest tylko dla mnie jako mój towarzysz :) żeby miała się do kogo odezwać jak wracam z pracy :loveu:planuje go dopiero na wiosnę, żebym miała czas na zdobycie wiedzy na temat wychowania, pielęgnacji itd., ale już nie mogę się doczekać. Po nocach mi się śni:P Nie wiem też czy zdecydować się na chłopca czy dziewczynkę. Pomóżcie prosze:) Ja co prawda w wyborze hodowli nie pomogę:oops:, ale podoba mi się podejście do sprawy i trzymam kciuki za znalezienie odpowiedniego szczeniaczka :thumbs: Quote
AmiX Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Witam :) Z wyborem hodowli jest bardzo ciężko tym bardziej w Szczecinie….sama szukałam rok temu hodowli. Najbliżej Szczecina mamy hodowle Koralowy Azyl (Świnoujście) po ich psie OSS 117 de la Pam'Pommeraie w Szczecinie w styczniu urodziły się szczeniaki-polecam , Cardea (Koszalin), Lazuryt (Bydgoszcz) Pozdeawiam Ania Quote
Recommended Posts