Jump to content
Dogomania

Pies w typie Rottweilera - potrzebne zezwolenie???

Recommended Posts

Posted

Cześć.. od jakiegoś czasu mamy szczeniaka (2,5 miesiąca). W typie Rottweilera - kupiony na bazarze za 200 zł mojej babci na urodziny ;) ale to tylko szczegół..trafił do nas awaryjnie.. a więc piszę już prosto. Czytałam trochę wątków z 2004 r i nie wiem jak to ma się teraz, bo będąc u Weterynarza po tabletkę na odrobaczenie mój ukochany po zapytaniu co to za pies odpowiedział - Rottweiler. To po prostu kundel, pies w typie. Jak to jest z zezwoleniem? Weterynarz puścił wodzę wyobraźni.. :roll: No troszkę przesadził, ale teraz to już sama się zastanawiam... Jak to jest?

Posted

tak samo jak udasz się do urzędu, mówiąc, ze masz psa z listy to zażądają udokumentowania pochodzenia;)
inna sprawa jest taka, że w niektórych gminach przepisy dotyczące obowiązku chodzenia psa w kagańcu są rozszerzone i na psy w typie rasy.

Posted

[quote name='Beatrx']tak samo jak udasz się do urzędu, mówiąc, ze masz psa z listy to zażądają udokumentowania pochodzenia;)
inna sprawa jest taka, że w niektórych gminach przepisy dotyczące obowiązku chodzenia psa w kagańcu są rozszerzone i na psy w typie rasy.[/QUOTE]
Dziękuję, no nasz szkrab już jest przyzwyczajany do kaganka :)