moka1 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 No wygląda rasowo bo ...jest przecież "rasowa".Ta rasa to Łakomiec Warmińsko Mazurski. Występuje lokalnie w okolicach Ostródy i niektórych miast posiadających schroniska i azyle(wówczas nazwa ulega drobnej modyfikacji-ale to w kynologii normalne ,przecież samych owczarków jest od groma i ciut ciut). Wiem,że rasowy = rodowodowy,ale można przecież założyć księgę:evil_lol: wstępną itd. Quote
lidka_park Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 moka1 napisał(a):No wygląda rasowo bo ...jest przecież "rasowa".Ta rasa to Łakomiec Warmińsko Mazurski. Występuje lokalnie w okolicach Ostródy i niektórych miast posiadających schroniska i azyle(wówczas nazwa ulega drobnej modyfikacji-ale to w kynologii normalne ,przecież samych owczarków jest od groma i ciut ciut). nic dodać, nic ująć... idealnie to określiłas cioteczko ;) Quote
moka1 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 na wypadek gdyby ktoś wreszcie pomyślał sercem i zaczął organizować wystawy dla WSZYSTKICH psów zaczynamy przygotowywać Megrę. i są oczywiście pierwsze sukcesy: Quote
Matusz Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 brawo !! :multi::multi::multi::diabloti: rozumiem, że te puchary są na NSwR taK?:loveu: Quote
weszka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Pięknie się Negra prezentuje w ringu! Zwierz wystawowy :D Quote
moka1 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 eeee....co to znaczy NSwR? czyżby najlepsza suka w rasie? Ależ skąd! to puchary za NS n Ś czyli Najkochańsza Suńka na Świecie:lol::multi::evil_lol:. To było arcy wzruszające ,Maciek przebiegł się z Megrą po ringu,wystawił ją ot tak po prostu żeby i ona wiedziała po co cała ta szopka z wstawaniem o świcie,pudrami i innymi bajerami a ludzie spontanicznie wstawali i ustawiali pucharki swoich zwycięzców.WSZYSCY ją kochają! Nie da sie inaczej! To skarb prawdziwy!!!! Quote
moka1 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Sympatyków Megry (mimo ciszy w wątku wierzę ,że tacy są)zapraszam do mojego wątku na miau.Może wspólnymi siłami.... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=66805&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
moka1 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Halo! jest tu kto? http://images25.fotosik.pl/99/c8fe95f459651dd6.jpg Quote
monita Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Ha ale się Megra zadomowiła :multi: Śliczna mordka ( weszka, jak u sznauca ) :razz: Quote
LALUNA Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 moka1 napisał(a):Halo! jest tu kto? http://images25.fotosik.pl/99/c8fe95f459651dd6.jpg Owszem jestesmy, jestesmy i widzimy piękne oczka Megry w trochę za duzej fotce :eviltong: Quote
moka1 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Fotka była duża bo Megra BARDZO zapraszała na miau:mad: Quote
LALUNA Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 moka1 napisał(a):Fotka była duża bo Megra BARDZO zapraszała na miau:mad: NA miau nie ma fotek Megry Quote
moka1 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Megra też się tam zaplątała na pewno,trzeba tylko dobrze poszukać:eviltong:.Zapraszała nie celem podziwiania tylko POMAGANIA. Potrzebuje pomocy dla kociaków. Ale jak nie to nie:eviltong: Quote
LALUNA Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 moka1 napisał(a):Megra też się tam zaplątała na pewno,trzeba tylko dobrze poszukać:eviltong:.Zapraszała nie celem podziwiania tylko POMAGANIA. Potrzebuje pomocy dla kociaków. Ale jak nie to nie:eviltong: Cwana bestia. Kociaki piekne ale ja tam wole szczekajace kociaki, moi znajomi to jakos tacy dziwni ze oni same pieski. Jeszcze jakbys miala jakiegoś rudego to kiedys kolega coś mówił ale nie wiem czy mu nie przeszło. Bo w sumie to on ma tez ON Quote
moka1 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Dziś Światowy Dzień Kundelka! Kto pamięta? Quote
LALUNA Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Dziś Światowy Dzień Kundelka! Kto TA to ma dobrze. Obchodzi dzień rasowca i wystawia się na wystawach a za moment dzień kundelka. :cool3: Quote
moka1 Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Bo to rasowy kundelek jest! I w "nagrodę " funduję jej sterylkę w najbliższy poniedziałek:roll:. Quote
Matusz Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 3mamy kciuki z udany zabieg ;) p.s Moka będziesz w Poznaniu? 10-11? Quote
moka1 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 przepraszam uprzejmie,czy mogę liczyć na jakieś wskazówki dotyczące opieki,pielęgnacji posterylkowej?wet na pewno "wszystko" mi powie,ale zależy mi na info z cyklu."na własnej skórze".Może ktoś wie gdzie znaleźć wzór(wykrój)kaftana? tremę mam:roll:.Co tam tremę,STRASZNIE sie martwię:-( Quote
Aga_Mazury Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 La Negra będzie ciachnięta?.... ja niestety nie mam zbyt dobrych wspomnień jeśli chodzi o opiekę posterylkową więc wypowiadać się nie będę bo tylko bym nastraszyła a nie jest to moim zamiarem... Napewno wszystko będzie dobrze....dużo miłości i cierpliwości.... wiem, że dobre są śpiochy albo rampersy....robi się odpowiednie otwory i już....ale qrde Negra to jakby taka trochę większa była ;)..... Quote
neverend Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 więc duże pampersy, takie dla dorosłych, albo podkłady... Quote
LALUNA Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 moka1 napisał(a):przepraszam uprzejmie,czy mogę liczyć na jakieś wskazówki dotyczące opieki,pielęgnacji posterylkowej?wet na pewno "wszystko" mi powie,ale zależy mi na info z cyklu."na własnej skórze".Może ktoś wie gdzie znaleźć wzór(wykrój)kaftana? tremę mam:roll:.Co tam tremę,STRASZNIE sie martwię:-( Ja tam wziełam długi podkoszulek i zawiazałam z tyłu. Ale bardzo gustowne można kupic fartuszki u weta, kolezanka kupiła moro. Moja dosc szybko sie pozbierała i wieczorem jeszcze miesko sobie wtryniła. Przez kolejne dni dostawała lekkie posiłki, miesko z ryzem. No pilnowac aby nie lizała, Bo jak nie lize to potem szybciej sie goi i sladu nie ma. Bedzie dobrze;) Quote
moka1 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 już po.wszystko ok.kubraczek nabyłam "państwowy" bo poddałam się przy próbie właściwego umiejscowienia i konstrukcji otworów na łapy w zaadaptowanej podkoszulce(4sztuki poooszłyyyy:oops:)oraz przy doszywaniu troczków do kaftanopodobnego czegoś co próbowałam uczynić z zasłonki:oops:. Że takie gotowce u weta są to wiedziałam tylko chciałam hm...koszta nieco obniżyć (bo ukryć się nie da ,ale taka akcja trochę trzepie po kieszeni).Teraz Megra wygląda jak....chirurg.Do twarzy (pyska?) jej w zielonym;) Quote
Recommended Posts