Matusz Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 sorry za offa, ale sytuacja awaryjna :-( Aukcja cegiełkowa Fionki - pomóż żyć umierającemu psu! [SIZE=3]http://www.allegro.pl/item212988147_...mu_ psu_.html Quote
Matusz Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 POMOC POTRZEBNA NA CITO http://www.dogomania.pl/forum/showth...61#post6573861 Quote
moka1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 cicho tu i nikt o zdrowie nie pyta.....A Megra wróciła właśnie z wakacji.... Quote
LALUNA Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Bo grzecznie czekamy na wiadomosci i nowe foty. :eviltong: Quote
moka1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 no to proszę uprzejmie.Sprawozdanie wakacyjne: Postanowiliśmy pomóc Megrze znieść łagodnie wyprawę nad morze i zgodnie z zaleceniem weta podaliśmy na 15 min.przed podróżą sedalin.Nigdy więcej tego nie zrobię!!!!postój przed Elblągiem był dla wszystkich ostra traumą.Megra splątana,półprzytomna,na rozjeżdżających się łapach...Nie potrzebnie. Po treningu wakacyjnych krótszych i dłuższych przejażdżek -nadal trochę się ślini,ale wskakuje do samochodu bez najmniejszych oporów. Zaliczyliśmy wspólnie wystawę w Sopocie,tygodniowy pobyt w sforze kilkunastu szalonych beardetów w różnym wieku i różnej płci( plus suczka bobteila)Zero konfliktów. Pole namiotowe,las,plaża,bary,smażalnie,jezioro,wędkowanie ,grzybobranie,strome schody-prawie drabina,ogniska i płonący w kominku ogień,cuda wianki....Sunia zsocjalizowana eksternistycznie.Rewelacyjny stworek!Niezastąpiona pod namiotem zwłaszcza w chłodniejsze noce.Istny termofor,całą noc spała przytulona. Woda morska nie wzbudziła entuzjazmu i kończyło się na brodzeniu, ale leniwie płynący Liwiec sprawdził sie jako pływalnia. Uwielbiamy tego psa! wszyscy mający z nią kontakt są pod wrażeniem.Jest prawdziwym ambasadorem idei adopcji.Kilkadziesiąt osób z całej Polski odesłałam do Ostródy ;) tak,ze stoickim spokojem znosiła "plażowanie "gdy hulał wiatr,kropił deszcz i ogólnie było listopadowo. Taki wiatr: Quote
LALUNA Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 wiecej fot. :mad: Dała jakies tłumoki owiniete recznikami i zdechl;ak dogorywajacy po sedalinie. A gdzie Megra????:cool3: Quote
moka1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 a tu wietrzenie podwozia i pełen luz i byczenie sie w namiocie, tu zaś "karno profilaktyczne ograniczenie wolności'w odpowiedzi na akcje wykradania konserwy turystycznej z sąsiedniego namiotu: Quote
moka1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 zara!moment!nienadanrzam z tymi zdjęciami:diabloti: Quote
moka1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 no to teraz romantycznie i mniłośnie(też tłumoczek na początek): Quote
moka1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 no i coś mi się popiórkowało:diabloti:.nie umiem sprawnie tych zdjęc wklejac i jeszcze podpisy....:diabloti: Quote
Matusz Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Widzę, że wakacje w pełni udane !! :multi::loveu::loveu::loveu: piękna Negra ;) a powie mi pani Moko, czemu pani nie powiedziała, że pani była w Sopocie na wystawie co ??:eviltong::eviltong::mad::mad::mad::diabloti::diabloti: Quote
LALUNA Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 LA Negra Megra jest poprostu śliczna :loveu: Quote
moka1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 ZAWSZE jestem w Sopocie panie Matusz:eviltong:.Powiem więcej:byłam także w Ostródzie!:eviltong: Quote
Matusz Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='moka1']ZAWSZE jestem w Sopocie panie Matusz:eviltong:.Powiem więcej:byłam także w Ostródzie!:eviltong: a skąd ja mogłem o tym wiedzieć, że pani jest zawsze w Sopocie???:diabloti::eviltong: a w Ostródzie, z tego co pamiętam to ostatnia wystawa była w 2003 r :evil_lol: Quote
moka1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 a kto powiedział ,że byłam w Ostródzie na wystawie?toż tylko tak,przejazdem!:eviltong: Quote
neverend Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 szkoda,że nie wiedzieliśmy... Ale Negra pięknie na tle morza wygląda....mmmm.... Quote
Matusz Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='moka1']a kto powiedział ,że byłam w Ostródzie na wystawie?toż tylko tak,przejazdem!:eviltong: eee tam, przejazdem :eviltong::eviltong::eviltong: co to za bycie :diabloti::diabloti: Quote
moka1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 ale baaaardzo wolno jechaliśmy:evil_lol:.I w dwie strony!:eviltong:No dobra.Koniec. Teraz tak poważnie: wiecie co? prawie wszyscy ludzie zaczepiający nas na temat Megry reagowali podobnie dowiadując się,że trafiła do nas ze schroniska.Robili wielce zdziwione miny,że to nie możliwe,że w schronisku taki pies....Niektórzy dziwili się ,że w Ostródzie jest schronisko,myśleli ,że tylko w tzw.dużych miastach są i ewentualnie u Wioletty:crazyeye:.A już prawie wszyscy byli zaskoczeni ,na granicy niedowierzania ,że rasowe także i to wcale nierzadko można tam znaleźć.Ile ja się nagadałam....moje dziecko przysiadało sobie smętnie jak wkraczałam na temat rasowy=rodowodowy,sterylizacja,odpowiedzialna decyzja,szkolenie konsekwentne ,racjonalny dobór karmy itd.Nie było tam odpowiedniej sali ,(na szczęście:evil_lol:)bo pewnie mąż zorganizował by mi jakąś prelekcję. ale miałam też chwilę triumfu i wzruszenia jak przypadkiem usłyszałam jak na zaczepkę pt"jaki miły piesek" reaguje moje dziecko.Otóż młody...wiernie mnie zacytował.Bez streszczeń.I odesłał państwa do Ostródy lub dowolnego schroniska położonego blisko ich domu.(ale najlepiej do Ostródy dodał jeszcze na koniec):lol: Dogomania ma jeszcze dużo pracy,orki na ugorze wręcz.Świadomość w narodzie wciąż mizerna. Quote
Matusz Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 masz rację moka, mizerna świadomość i w ogóle... a i dzięki za odsyłanie do Ostródy:loveu::loveu: Quote
neverend Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Ale jestem po wrażeniem...Zwłaszcza dzieciaczka, który odsyła ludzi i cytuje piękne i mądre słowa mamy...Po prostu brawo... I tak powinno być! Quote
moka1 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 wiesz co neverend? tak sobie myślę ,że skoro niewiele mogę zrobić w sensie materialnym,tzn nie stać mnie na kolejnego zwierzaka w domu,nie mogę regularnie wspierać schronisk finansowo itp. to chociaż tym swoim gadaniem nieustannym staram się jakoś podziałać.to taki ...moralny obowiązek dogomaniaka;). ryzykuję jedynie opinię stukniętej i lekko nawiedzonej.Ale co tam. Nie da się ukryć,że zadanie pt. edukacja społeczeństwa i szerzenie oświaty to trud ,znój i mozół ,ale i satysfakcja jest! Quote
neverend Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 moka1 napisał(a):wiesz co neverend? tak sobie myślę ,że skoro niewiele mogę zrobić w sensie materialnym,tzn nie stać mnie na kolejnego zwierzaka w domu,nie mogę regularnie wspierać schronisk finansowo itp. to chociaż tym swoim gadaniem nieustannym staram się jakoś podziałać.to taki ...moralny obowiązek dogomaniaka;). ryzykuję jedynie opinię stukniętej i lekko nawiedzonej.Ale co tam. Nie da się ukryć,że zadanie pt. edukacja społeczeństwa i szerzenie oświaty to trud ,znój i mozół ,ale i satysfakcja jest! jasne,czasem coś takiego bardziej skutkuje,zwłaszcza budzi w nieświadomym społeczeństwie pewien obowiązek wobec zwierząt...bo wiele od nich zależy...dzięki takiej metodzie postępowania rodzi się łańcuch- ludzie przekazują sobie informacje i działają w miarę możliwości... Quote
moka1 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 kiedyś ludzie zaczepiali mnie w sprawie Mopi,szeptali "patrz to ten z reklamy".Chciałam wówczas zrobić sobie koszulkę z napisem NIE! TO NIE JEST DULUX!!!!:diabloti: Teraz kiedy widzę uśmiechy na widok mojego dwupsiego zaprzęgu;) myślę ,że warto zainwestować w taką z napisem _TY TEŻ MOŻESZ TAKIE MIEĆ_ www.dogomania .pl ,czy coś w tym stylu. Tyle ,że sezon wymaga napisu na puchówce raczej niż na podkoszulce;) Quote
neverend Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='moka1']kiedyś ludzie zaczepiali mnie w sprawie Mopi,szeptali "patrz to ten z reklamy".Chciałam wówczas zrobić sobie koszulkę z napisem NIE! TO NIE JEST DULUX!!!!:diabloti: Teraz kiedy widzę uśmiechy na widok mojego dwupsiego zaprzęgu;) myślę ,że warto zainwestować w taką z napisem _TY TEŻ MOŻESZ TAKIE MIEĆ_ www.dogomania .pl ,czy coś w tym stylu. Tyle ,że sezon wymaga napisu na puchówce raczej niż na podkoszulce;) ciekawa reklama... Fajnie by pasowało z tyłu na kurtce - super! Quote
Recommended Posts