Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moka uściskaj mocno tatę to jest dla neigo straszna tragedia.
Byłam w zeszły weekend na pokazach w Lesznie. W niedziele jak tylko się pojawiłam kolo ringu honorowego uderzył mnie opwtorny ryk, warkot. Okazało się ze obok wystawiały sie kaukazy. Jeden w klatce wsciekle szczekał a drugiego Pan póbował uspokoić 5 metrów dalej. To trwało bardzo długo i było bardzo uciażliwe, tym bardziej ze tego w klatce nikt nie raczył uciszyc. Potem szczkanie i warczenie zaczeło dobiegać z drugiej strony. Za beiżnią ktoś przyczepił kaukaza do poreczy a 8 metrów dalej był przyczepiony jakiś myśliwski i tak do siebie sie piłowały. Gdyby kaukaz zerwał karabińczyk to nie wiem. Jedno i drugie było zostawione bez kagańca.:shake:
Ludzie są bezmyślni. Czesto kupują rasy nad którymi wogóle nie panuja.
BArdzo Wam współczuję, ale nie znikaj nam z dogo

• 3 weeks later...
Posted

Minęły dwa tygodnie.Okropnie zakręcone.Dużo złego i dużo dobrego się wydarzyło-jak to w życiu...nie zamieściłam zdjęć Megry po pierwszej wizycie u prawdziwego fryzjera...Trudno,musicie wybaczyć.kłaczki już odrastają bo trymowana była systemem "na raty",kolejne "szlifujące"zabiegi w połowie sierpnia.
Wytrwale trenujemy 3 do 4 razy w tygodniu(!!!!) postępy są wyraźne ,ale jeszcze ciągle nie zdecydowałam sie na odpięcie smyczy na spacerach.Walczę z 15 metrowa linka to "popuszczając "to zbierając jej pęta.Mogłabym się teraz przydać na jakimś jachcie;).
Megra każdego dnia okazuje nam swoje przywiązanie na tysiąc uroczych sposobów,uwielbia pozostałe zwierzaki,szczególna czułość okazuje maleńkiej Migotce-matkuje jej i wykazuje anielską cierpliwość bo to kociątko jest naprawdę elektryczne!fantastycznie przyjęła małego Fidelka ,który miał u nas wczoraj międzylądowanie w drodze do mojego taty.Tata zapytał czy nie mogłabym mu podesłać Megry na wakacje-poczułam się jakby pytał czy dam mu swoja nerkę! Co tam nerkę! nerkę dałabym tacie bez wahania!!!Megry nie dam NIKOMU!!!!

Posted

Tata zapytał czy nie mogłabym mu podesłać Megry na wakacje-poczułam się jakby pytał czy dam mu swoja nerkę! Co tam nerkę! nerkę dałabym tacie bez wahania!!!Megry nie dam NIKOMU!!!!

To moze byś sprawiłą tacie jakas mała Megre? :razz:
Mam Ci cos podesłac? :evil_lol:

Posted

No niestety,dziewczęta odpadają ze względu na Fidelka,wprawdzie cięcie dżonder nastąpi,ale nie natychmiast.Zresztą tatulo mają ostre kryteria,chyba za ostre-TYLKO sznau,mini,pieprz-sól,facecik .KONIECZNIE lekko szurnięty,ADHD pełnoobjawowe i ...cięty ogonek:angryy:No jak mi o tym ogonku powiedział to aż mi dech zaparło.Ale wybaczam bo szlachetnie zareagował na wieść ,ze małemu Mapetowi w Łodzi krzywda sie dzieje.Mapet tymczasem trafi do Malawaszki,ona go poobserwuje,ojciec poobserwuje Fidela....może coś z tego będzie.Ale nic na siłę.Już sie zdążyłam przekonać,że co ma się zdarzyć zdarzy sie na pewno.

Posted

Witajcie! Megra zadebiutowała na ...wystawie;) I to nic,że tylko jako "osoba towarzysząca" bo kumpela Mopi podzieliła sie bez mrugnięcia okiem trofeami!
I goście WYJĄTKOWI nas odwiedzili!;) I minę Kota w butach (tego ze szreka)było komu prezentować!!!
Kilka osób cmokało w zachwycie ,pytani o TĘ RASĘ:evil_lol: odsyłani byli do ...Ostródy:evil_lol:.A oto kilka "dokumentów":Najpierw z cyklu "taka bieeedna jestem,dajcie dobrzy ludzie choć skóreczkę suchego chleba:

A tu jak sie dobrze przyjrzeć medal dyndający można wypatrzeć;):

i pucharek :

a tu goście:

Posted

Kilka osób cmokało w zachwycie ,pytani o TĘ RASĘ:evil_lol:

Jakbys ją tak krótko nie ostrzygła :mad: to za briarda mogła uchodzić :eviltong:

Jak się zachowywała w takim zgromadzeniu psów i ludzi?

Posted

[quote name='moka1']Witajcie! Megra zadebiutowała na ...wystawie;) I to nic,że tylko jako "osoba towarzysząca" bo kumpela Mopi podzieliła sie bez mrugnięcia okiem trofeami!
I goście WYJĄTKOWI nas odwiedzili!;) I minę Kota w butach (tego ze szreka)było komu prezentować!!!
Kilka osób cmokało w zachwycie ,pytani o TĘ RASĘ:evil_lol: odsyłani byli do ...Ostródy:evil_lol:.A oto kilka "dokumentów":Najpierw z cyklu "taka bieeedna jestem,dajcie dobrzy ludzie choć skóreczkę suchego chleba:

A tu jak sie dobrze przyjrzeć medal dyndający można wypatrzeć;):

i pucharek :

a tu goście:

oo nawet i jak jestem na zdjęciu:eviltong::eviltong::eviltong:

Negrusia wyśliczniała jak nie wiem, kochana jest:loveu::loveu::loveu: no i sami widziecie, że juz pierwsze medale i puchary zdobyła:p:p

a Mopi też cudna jest, taka wylewna:loveu:

Posted

A ja się nie mogę napatrzeć na jej piękną lśniąca siersc i czarny nochal.
Cudo :loveu: A dziwne że nikt jej nie wypatrzył w schronie. Przecież ona jak rasowiec wygląda

Posted

LALUNA napisał(a):
A ja się nie mogę napatrzeć na jej piękną lśniąca siersc i czarny nochal.
Cudo :loveu: A dziwne że nikt jej nie wypatrzył w schronie. Przecież ona jak rasowiec wygląda

no pewnie ze jak rasowiec, dwie babki na wystawie podchodziły i słyszałem jak mówiły " a zobacz jaki ten piękny jest, i też ma krawat biały jak mój coś tam, ciekawe jaka to rasa?"

Posted

monita napisał(a):
Cudna :loveu: Jak zarośnięty sznaucer z białą krawatką :p

:mad: Ja Ci dam sznucerka :mad:
Była umowa ze to briard :cool3: W ostatecznosci zgodze sie na beardeta o nietypowym umaszczeniu :eviltong:

Posted

sorki za offa

hej:smile:
poszukuje psa na młodego prezentera w Sopocie
będzie to mój debiut w starszej grupie
najlepiej chciałbym zaprezentować setera ale nie koniecznie ,może to być każdy inny psiak który lubi sie wystawiać z obca osoba;-).Proszę o kontakt na PW

Posted

Oj! Laluna,Laluna-taki z Megry briard jak ze mnie baletnica:evil_lol:Toż to skrzyżowanie sznaucera z ..osiołkiem.szkolenie idzie jak po grudzie,upara jak diabli...pomału tracimy nadzieję...Wystawę zniosła świetnie,ani ludzie ani psy nie stanowiły większego problemu.Tylko dramatycznie głupim pomysłem okazało sie zamknięcie jej w klatce.raptem 5-7 minut,tylko na czas kiedy Maciek wystawiał Mopi a ja starałam się to nagrać.I po klatce.Megra po prostu chwyciła zębami kawałek i zrobiła prrrrruuuuttt i wylazła na zewnątrz.cały czas trzeba uparciola MOCNO (do zbielenia paluchów)trzymać bo chciałaby gdzieś pójść,nie wiadomo gdzie i na jak długo.No i podróż tym razem okazała się kłopotliwa,choć w drodze z Ostródy do domu było idealnie to tym razem zaliczyliśmy pełnoobjawową chorobę lokomocyjną.Nie miałam pojęcia ,że jeden pies może wyprodukować taką ilość śliny.
A teraz z innej beczki: Megra i jej "nowa zabawka" jak ktoś tu zasugerował;)

Posted

Megra pielęgnuje kociaka z zapałem godnym lepszej sprawy,wylizuje,"wygryza pchełki" itp.A kocina elektryczna jest i potrafi zaleźć za...futro:evil_lol: A to na ogonie się przewiezie przez całe mieszkanie(froterowanie!) a to potraktuje Megrę jak schodek i odbijając sie od niej wskoczy w wyższe rejony a to wreszcie ucapi czterema łapami za szyje i zębiska próbuje zatopić w nochalu:angryy::mad:.A Megra spokojnie to znosi,czasem otrząśnie sie jak od natrętnej muchy a czasem łapą pod siebie podgarnie i UTULI !!!! do snu.A czasem ...nie zauważy i ...przysiądzie zadkiem robiąc z kociny placek;)I tym sposobem są kwita.
Laluna link do Twoich wirtualnych osiągów wzruszający ! największe wrażenie robi Morgana.bez dwu zdań.

Posted

moka1 napisał(a):
Oj! Laluna,Laluna-taki z Megry briard jak ze mnie baletnica:evil_lol:Toż to skrzyżowanie sznaucera z ..osiołkiem.

Najważniejsze jest zdanie właściciela :p

Posted

Najważniejsze jest zdanie właściciela :p

No i do tego jestem skłonna sie przychylić.
Moka jakiej rasy była Megra na wystawie tak wiesz zaraz przed :razz: :evil_lol: