LALUNA Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 nie mówiłam jej nic bo nie chciałam, żeby "bibę" pożegnalną robiła...na boksie bo na kacu jechac autem to średnio miłe ;-)... No co Ty Aga, Moka chyba nie jest tak nieodpowiedzialna, aby dac La Negrze prowadzic autko na kacu :eviltong: :diabloti: ale tak serio...napewno będzie tęsknić za koleżankami bo uwielbia się z nimi bawić i jak ma do wyboru człowieka za siatką albo zabawę np. z Julką to wybierze to drugie ;-) No to będzie miała u Moki też do zabawy kudłacza. Ale i tak Moka bedzie musiała ją trochę przestawić, aby bardziej chciała sie bawic z Moką i dzieciakami ;) Quote
moka1 Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 No toż ja nie siebie się pytam po co mi taki pies,jeno ludzie okoliczni mnie o to pytają bo oczywiście chlapię jęzorem na lewo i prawo i oznajmiam JADĘ W SOBOTĘ PO PSA z taką dumą jakbym informowała :kochani będę miała dziecko.No i sie zaczyna....a po co,dlaczego?czyś ty zwariowała? A dla...ŚMEGO!:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:Może i zwariowałam....I dobrze mi z tym:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:. a forum d z i a ł a c o r a z w o l n i e e e e j:angryy::angryy::angryy: Quote
LALUNA Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 oznajmiam JADĘ W SOBOTĘ PO PSA A to sie wyjasniło. Powinaś mówic ze jedziesz po sunię :evil_lol: A wogóle niech gadają i tak nie zrozumią po co bierzesz.;) Quote
LALUNA Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 Nikt nie odlicza a tu zostały tylko dwa dni. Weszka proszona jesteś na wątek Iskierki, post masz tam do Ciebie kierowany :diabloti: Robimy nabór na ochotnika :evil_lol: Quote
weszka Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Melduję się :) Ja odliczam i bardzo się cieszę :) A na wątek Iskierki zaraz gnam choć nie wiem co tam się kroi :evil_lol: Quote
Matusz Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 ja też liczę D:D :D :evil_lol: jeszcze tylko 2 dni :D ;) :multi::multi: Quote
otka123 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Buuuuuuu, przed 5 rano będę musiała wstać!!!!!!!!! Ale to i tak nic takiego. Moją sunię odbieraliśmy od hodowcy, który przyjechał z Czech na wystawę w Katowicach. Byliśmy w drodze od 2 w nocy ! Quote
LALUNA Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 Buuuuuuu, przed 5 rano będę musiała wstać!!!!!!!!! Też nie lubie wstawac w środku nocy :evil_lol: Ale czego sie nie robi dla psów. Weźcie smyczki i obroze dla suń Quote
LALUNA Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 moka1 napisał(a):To DOPIERO pojutrze:sad: No spójrz na to inaczej. :evil_lol: Za 70 minut możesz śmiało wykrzyczec: TO JUZ JUTRO :multi: Quote
moka1 Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 to już JUTRO!!!!!:multi:dobrze ,ze czas płynie szybciej niż otwierają się stronki na dogo.Nie mam cierpliwości i czasu przede wszystkim,żeby tu zaglądać.co sie dzieje z tym serwerem?:angryy::mad:chciałabym popytać o różne sprawy ,trochę "zagadać"stres związany z tym co mnie czeka w najbliższych dniach,zaglądać do wątków innych ostródzkich psin,ale po prostu szlag jasny mnie trafia tyle to trwa:angryy::mad:.Nie odpiszę np. na post ostatni z wątku Morgany,(ten o ludziach zmieniających zdanie)a bardzo bym chciała.Tyle,że przejście do konkretnej strony zajmie mi znowu całe wieki:angryy:. Quote
LALUNA Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 moka1 napisał(a):to już JUTRO!!!!!:multi:dobrze ,ze czas płynie szybciej niż otwierają się stronki na dogo.Nie mam cierpliwości i czasu przede wszystkim,żeby tu zaglądać.co sie dzieje z tym serwerem?:angryy::mad:chciałabym popytać o różne sprawy ,trochę "zagadać"stres związany z tym co mnie czeka w najbliższych dniach,zaglądać do wątków innych ostródzkich psin,ale po prostu szlag jasny mnie trafia tyle to trwa:angryy::mad:.Nie odpiszę np. na post ostatni z wątku Morgany,(ten o ludziach zmieniających zdanie)a bardzo bym chciała.Tyle,że przejście do konkretnej strony zajmie mi znowu całe wieki:angryy:. Pospieszyłaś się, jeszcze miałąś jedna minute do jutra. No ale dzisiaj mimo iż dogo się tak ślimaczy możesz śmiało mówić ze to juz jutro, a własciwie za niecałe jutro :diabloti: To własciei było o ludziach którzy nie wiedza ze pies moze tyle kosztować, nawet ten zwykły ani mix. A wczoraj znowu we Wrocławiu wyrzucli psa z auta. To już drugi przypadek który odnotowali moi znajomi. Psy szukaja domku, ale pewnie tafią do schronu. A no i jeszcze jeden, babka przyszła do lecznicy ze zdjeciem suni która widać ze miała szczeniaczki spytać się czy uśpią, bo ona nie odda do schronu suki, bo by się meczyła. A suka zdaje się sika w domu. Ostatnio córka kolezanki znalazła szczeniaka owczarkowatego, bidak tez wylądował w schronie. Ludzie zaczynaja wyrzucac psy, wiosna idzie:shake: Quote
Matusz Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 no moka !! jeszcze tylko paręnaście godzin :multi::multi::multi: a o której planujecie być w Ostródzie ?? My jesteśmy w schronisku od 8.30 do 12 , ale zawsze to jest do po 12 :p Quote
moka1 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Matusz! odpowiem słowami pieśni żołnierskiej(na dowód,żem zwarta i gotowa): Rano,rano,raniusieńko, Ranoooooo , Po rosieeee........ ;) Quote
moka1 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 A i jeszcze coś----kto tam będzie? Czy dyrekcja jakaś wie ,że przyjedziemy na pewno?Jedyna osoba z która rozmawiałam czyli Aga chora z tego co czytam....angina ja powaliła.Nie chciałybyśmy wracać z pustymi rękami:-(Do Agi dzwonię,ale sie tymczasem nie dodzwaniam:-( Quote
Matusz Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 moka1 napisał(a):A i jeszcze coś----kto tam będzie? Czy dyrekcja jakaś wie ,że przyjedziemy na pewno?Jedyna osoba z która rozmawiałam czyli Aga chora z tego co czytam....angina ja powaliła.Nie chciałybyśmy wracać z pustymi rękami:-(Do Agi dzwonię,ale sie tymczasem nie dodzwaniam:-( moka, myslę, że Aga powiadomiła kierowniczkę, że przyjeżdżasz ;) Quote
otka123 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Uprzejmie informuję, że La Negra Muchacha jest już w swoim domu. Samochodem jechała przepięknie. Większość podróży przespała wyciągnięta na całą długość. Zapoznanie z sunią Moniki Mopcią bez problemów. Odważniejszy z kotów obwąchany i nie zjedzony. Oby tak dalej! Więcej napisze sama Moka jak skończy wycinanie dredów, kąpiele i inne zabiegi pielęgnacyjne - czyli nieprędko!. Quote
moka1 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 kochani! dziękuje wszystkim dzieki którym MOJA La Negra trafiła wreszcie do SWOJEGO domu.Jest juz po kąpieli,obiedzie i spacerku(efektywnym!;))i zachowuje sie tak jakby mieszkała z nami od zawsze!Pełen luz,ufność i spokój.Koty? kocham koty!sunia rezydentka?super bedzie sie z kim bawić!(tylko niech tak nie obszczekuje bo dam jej łupnia!)ośmiolatek?kapitalnie niech sie ze mna pobawi! to wszystko w ciągu pierwszej godziny pobytu w nowym miejscu!!!!Część dredów juz wycięta,smrodek zmyty(3 razy szampon i odżywka zdziałały cuda). To niesamowity pies!!!!Prosi o wyjście na siusiu!!!!potem na chasło do domu ciągnie na smyczy bezbłędnie wybierając piętro i drzwi!!!Wszystkich radośnie wita!!!Dupka wiruje!!!I pana powitać i panią i psice rezydentkę i kota kazdego osobno!!!No szok po prostu!!! podróż minęła bez najmniejszego problemu!!!!!jechała tak jakby robiła to codziennie!!!!OTKA DZIĘKUJĘ!!!! Aga,Cytrynka,Mateusz i wszyscy z Ostródy tak miło było Was poznać:loveu: Quote
Matusz Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 La Negra bardzo szczęśliwa była, że w końcu opuściła schronisko :) Bardzo mądra z niej sunia ;) Mam trochę zdjęć pożegnalnych:p potem wstawię. No La Negra, życzę Ci kochana powodzenia w nowym domku i sprawuj się tam jak najlepiej, i pokaż tam wszystkim że jesteś dziewczyna z Mazur:diabloti: moka, otka miło Was było poznać ;) Quote
moka1 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 sunia śpi rozciągnięta na kanapie,głowa wtulona w Magdę.Wcześniej zajęła bez wahania posłanie Mopi,Mopi zaś wypróbowała jej i wszystko OK. Wrócił mój syn którego widziała przez pięć minut tuz po przyjęździe,unosła jedna powiekę i merdnęła ogonem-potem sie z Tobą przywitam. Spi jak zabita a dzieci wpatruja się w jej chrapanie(pierwotnie napisałam ,ze wslu***ą ale mi wypipało!0 Mnie troche niepokoi sposób chodzenia suni(cos z biodrami?) i masa łysych placków które ujawniły sie po kąpieli.W poniedziałek wet wiec sie wszystko wyjaśni. Quote
LALUNA Posted April 28, 2007 Author Posted April 28, 2007 kochani! dziękuje wszystkim dzieki którym MOJA La Negra trafiła wreszcie do SWOJEGO domu.Jest juz po kąpieli,obiedzie i spacerku(efektywnym!;-))i zachowuje sie tak jakby mieszkała z nami od zawsze!Pełen luz,ufność i spokój.Koty? kocham koty!sunia rezydentka?super bedzie sie z kim bawić!(tylko niech tak nie obszczekuje bo dam jej łupnia!)ośmiolatek?kapitalnie niech sie ze mna pobawi! to wszystko w ciągu pierwszej godziny pobytu w nowym miejscu!!!!Część dredów juz wycięta,smrodek zmyty(3 razy szampon i odżywka zdziałały cuda). To niesamowity pies!!!!Prosi o wyjście na siusiu!!!!potem na chasło do domu ciągnie na smyczy bezbłędnie wybierając piętro i drzwi!!!Wszystkich radośnie wita!!!Dupka wiruje!!!I pana powitać i panią i psice rezydentkę i kota kazdego osobno!!!No szok po prostu!!! Idealny pies :loveu: A odemnie ja pomiziałaś ? :razz: Czy nawet nie powiedziałaś jej ze istnieje?:cool3: A gdzie ZDJECIA? :mad: Dawać zdjecia, Matusz co to za ociagnie, nie dosyć ze Moka mi nie oznajmiła radosnie smsm ze sunia cudna i wraca z nimi, to jeszcze zdjec nie ma, Moka gdzie zdjecia wykompanem LA Negry? Sącej LA NEgry? Obwą****acej kota, Bawiącej sie z beardetką? GDZIE SA ZDJECIA? JA CHCE CHOCIAŻ ZDJĘCIA:placz: A jak chodzi? W klatce normalnie chodziła. Tak troche po briardziemu i chętnie kłusowała. Czy kuleje? Sztywno chodzi? Co do gołych placków. Kup szampon Nizoral i wykąp z nim LA Negre. Tylko kup ze dway bo ona duża a to by trzeba kikla razy powtórzyć. Mozesz tylko namydlać te łyse placki. W saszetkach nie kupuj bo drogo wychodzi, butelka taniej chociaż uprzedzam do tanich nie nalezy. Ale jak mi border zaczął lysiec na łapie, to ten szampon pomógł. Namydłałam tylko łape. I zróbcie zdjecia. No moze być tez i filmik. Co tam, dajcie zdjęcia i filmik:p Quote
Matusz Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 no wstawiam zdjęcia :D a ty cioteczko Laluno tak nie marudź:eviltong::eviltong::eviltong: bo nie będzie wcale zdjęć:diabloti:, ja nie mogę 24 na h siedzieć na dogo, mam tez inne obowiązki :D i ostanie zdjęcie z samochodu ;) Dla mnie to La Negra jest stworzona do agillity:loveu::loveu: albo tak jak moka wspomniała do tańca:diabloti: Quote
AniaB Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 no to sie la negrze udało!!:loveu: cudnie, cudnie!! moka:loveu: jaka to słodka psiula... Quote
moka1 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Laluna!zdjecia będą,cierpliwości.poszło moje dziecko średnie gdzies w plenerek i aparat zabrało .jak wróci to go posadze i powkleja.albo powrzuca do komp. bo nie wiem czy umie tutaj.my z Otka nie miałysmy aparatu,a zreszta nie było czasu na foty w ostródzie bo wszyscy lokatorzy w kojcu La Negry od rana czekali na czczo i chciałam jak najszybciej Negrę(juz Megrę)zabrać.Tak więc zdjecia domowe -sukcesywnie.o sms-ach z drogi nie było mowy bo wprawdzie sunia pełen luzik ,ale za to ja walczyłam z choroba lokomocyjną.a potem w domu to już pełne skupienie na zwierzakach i tak jakoś czas poleciał...wybacz!:oops: Pamietaj,ze to moja pierwsza w życiu wizyta w schronisku,pierwsza adopcja...lekko oszołomiona jestem.daj ochłonąć;) Sunia ,rzeczywiście chodzi na sztywno nieco,myslałam ,ze dredy w pachwinach,ale nie.tam akurat nie ma wiekszych problemów.Może po prostu ten typ tak ma.za to merda całym psem!!!tyłek tańczy od samych łopatek!!! Quote
LALUNA Posted April 28, 2007 Author Posted April 28, 2007 Moja piękna La Negra niech Ci się wiedzie, teraz juz musi byc dobrze:loveu: Moka dzięki:buzi: Quote
Recommended Posts