Kad Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Wezmę od zaraz, dam dom z rodziną, ogrodem, labkowatą "siostrę" i kota jako poduszkę;). Propozycja bardzo :Dog_run:serio. Quote
Mapet Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='kasiaprodex']lepiej teraz niz gdybym odmówila komuś wziecie suni bo niby znalazła dom. to szukamy dalej domku dla suni lub tymczasu[/QUOTE] nie NIBY - gdybys sie odezwala na moja deklarację to bym ja wzięła. ale rozumiem, że jeszcze nie ma decyzji o przekazaniu więc moja decyzja jest jak jest. Quote
Basia Z. Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 No ja się ciągle waham. Waha sie też moja koleżanka, która jakiś czas temu adoptowała pudla Mambo - u niej też sunia miałaby super. Dzisiaj zagadałam do rodziców i o dziwo nie zaczęłi wrzeszczeć a nawet okazali troche zainteresowania o zabarwieniu lekko życzliwym to już coś ale to jeszcze nie jest zgoda ... Kad czy jesteś świadoma jak kosztowna i pracochłonna jest pielęgnacja takiego psa ? Nie byłoby fajnie gdyby sunia trafiła do kogoś kto później powie "bo ona nie lubi się czesać" Quote
martasekret Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 sunia piękna! cieszę się, że udało się ją uratować i jednocześnie żałuję, że taka kolejka chętnych nie ustawia się po kundle...świat byłby piękny ;) Quote
Iwax Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Basia Z.']No ja się ciągle waham. Waha sie też moja koleżanka, która jakiś czas temu adoptowała pudla Mambo - u niej też sunia miałaby super. Dzisiaj zagadałam do rodziców i o dziwo nie zaczęłi wrzeszczeć a nawet okazali troche zainteresowania o zabarwieniu lekko życzliwym to już coś ale to jeszcze nie jest zgoda ... Kad czy jesteś świadoma jak kosztowna i pracochłonna jest pielęgnacja takiego psa ? Nie byłoby fajnie gdyby sunia trafiła do kogoś kto później powie "bo ona nie lubi się czesać"[/QUOTE] MAMBO?? Chyba chodzi o tego samego z tatużem w uchu na literke K ???: ANZELMO Nontiscordardime od "Pomocnej Łapy "?? Jeśli to ten , to cieszę się,że ma dobrze aczkolwiek nieco w dziwnych okolicznościach -jak dla mnie , jako hodowcy-odbyła się ta zmiana włśsciciela Załozyłam pudlicy album na FB -poszło wśswiat . Zapraszam na moje konto : Iwona Guz Nontiscordardime , UDOSTĘPNIAJCIE !!! moze gdzieś jest właściciel, albo nieświadomy niczego hodowca tej suki. Czesi maja 5 cyfrowe tatuaże. Quote
mshume Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Iwax']MAMBO?? Chyba chodzi o tego samego z tatużem w uchu na literke K ???: ANZELMO Nontiscordardime od "Pomocnej Łapy "?? Jeśli to ten , to cieszę się,że ma dobrze aczkolwiek nieco w dziwnych okolicznościach -jak dla mnie , jako hodowcy-odbyła się ta zmiana włśsciciela Załozyłam pudlicy album na FB -poszło wśswiat . Zapraszam na moje konto : Iwona Guz Nontiscordardime , UDOSTĘPNIAJCIE !!! moze gdzieś jest właściciel, albo nieświadomy niczego hodowca tej suki. Czesi maja 5 cyfrowe tatuaże.[/QUOTE] Czesi mają CZTEROCYFROWE tatuaże, wiem bo sama mam Czecha :) Quote
Energy Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Iwax'] Załozyłam pudlicy album na FB -poszło wśswiat . Zapraszam na moje konto : Iwona Guz Nontiscordardime , UDOSTĘPNIAJCIE !!! moze gdzieś jest właściciel, albo nieświadomy niczego hodowca tej suki. Czesi maja 5 cyfrowe tatuaże.[/QUOTE] Iwonka bardzo Ci dziękuję:loveu: Quote
Iwax Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='mshume']Czesi mają CZTEROCYFROWE tatuaże, wiem bo sama mam Czecha :)[/QUOTE] sorki, w takim razie Czech mnie źle poinformowała, ale on niedawno wrócił do kraju po wieloletnim pobycie w Australii więc mógł sie pomylic. No to mamy punkt zaczepienia. Czekamy az się ktoś odezwie. Energy nie dziekuj mi, stoimy po tej samej stronie i szukamy właściciela lub hodowcy, bo tatuaz dowodzi, że takowy gdzieś jednak istnieje. Quote
Psi Salonik Piękności Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 czy jest możliwy jakiś transport do Poznania???marzę o dużym pudlu :) Quote
kasiaprodex Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 [quote name='Mapet']nie NIBY - gdybys sie odezwala na moja deklarację to bym ja wzięła. ale rozumiem, że jeszcze nie ma decyzji o przekazaniu więc moja decyzja jest jak jest.[/QUOTE] wzięcie psa na dt czy ds to nie kupno ziemniaków i jeśli ktoś obraża sie w ciagu paru chwil że sie ktos nie odezwał to wybacz . Dla mnie jest to ktoś mało poważny. Nie będe deklarowała od razu że zgadzam sie na adopcje jak o kimś nic nie wiem . Nie ukrywam iz pytałam sie kilku osób o Twoja osobe ale odpowiedz sama dałaś. Quote
kasiaprodex Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 [quote name='Mapet']przespałam sie z tematem i mam wyrzuty sumiena.... myślę ze Duża znajdzie dobry dom (choc zawsze chciałam miec pudla dużego) i beze mnie, a ja w ten sposób będę mogła przyjąc jakąs biedę nieadopcyjną. przepraszam za zamieszanie[/QUOTE] Mapet A jak sie ma ta wypowiedz do Twojego postu o tym, iz nie dałam Ci odpowiedzi - deklarowałas ds w dniu 13.11 a rezygnacja juz 14.11. Quote
malagos Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Kad']Wezmę od zaraz, dam dom z rodziną, ogrodem, labkowatą "siostrę" i kota jako poduszkę;). Propozycja bardzo :Dog_run:serio.[/QUOTE] Aleź tu się dzieje! Quote
mshume Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Czy możliwe jest, aby najpierw przejsc pozytywnie wizytę przedadopcyjną a następnie przyjechać po psa do Wwy?[quote name='Psi Salonik Piękności']czy jest możliwy jakiś transport do Poznania???marzę o dużym pudlu :)[/QUOTE] Quote
Iwax Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 jeszcze jedno: pomyslałam, że może ktoś moze sprawdzić zgryz, policzyc zęby, czy nie ma jakichs braków-, czasmai jest cos w zębach charakterystycznego Quote
Yessie Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Rozmawiałam dziś z Kasia właśnie o zębach- z nich jest wnioskowany wiek. Dobra myśl, niech policzy.Zmierzy tez i zważy jutro sunie. Jeśli będzie trzeba , to mam dla niej domek tymczasowy, ale może od razu trafi do stałego, co będzie dla niej najlepsze. Quote
Kad Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Miałam parę pokoleń czarnych, pokręconych;) pudlic. Strzygłam zawodowo, praktykowałam w chodowlach, wystarczy? Wiem, że np. przed wystawą "zrobienie" dużego pudla na bóstwo to ok.6h pracy. W odróżnieniu od innych ras, praca z pudlem to przyjemność:lol:. Rodzina jest za, czekamy na czarne szczęście. [quote name='Basia Z.']No ja się ciągle waham. Waha sie też moja koleżanka, która jakiś czas temu adoptowała pudla Mambo - u niej też sunia miałaby super. Dzisiaj zagadałam do rodziców i o dziwo nie zaczęłi wrzeszczeć a nawet okazali troche zainteresowania o zabarwieniu lekko życzliwym to już coś ale to jeszcze nie jest zgoda ... Kad czy jesteś świadoma jak kosztowna i pracochłonna jest pielęgnacja takiego psa ? Nie byłoby fajnie gdyby sunia trafiła do kogoś kto później powie "bo ona nie lubi się czesać"[/QUOTE] Quote
mshume Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 (edited) ....................................... Edited December 3, 2012 by mshume Quote
Energy Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 (edited) Mam nadzieję, że sunia będzie miała super dom. Edited December 3, 2012 by Energy Quote
farmerka63 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Mshume - nie bądź taka - napisz nam COŚ, bo my tu z wywieszonymi jęzorami czekamy :D Quote
Basia Z. Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Oj dzieje się tu dzieje :) To teraz wszyscy co chcieli dużego czarnego pudla proszeni są o zgłoszenie się do Iwax ;) Quote
mshume Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 (edited) ................................................... Edited December 3, 2012 by mshume Quote
jaanna019 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Ależ historia. Sunia piękna i mnie drgnęło serce na jej widok choć możliwości nie ma. Mam nadzieję, że poznamy jej historię i pochodzenie w dogodnej chwili. Quote
beka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='mshume']Moja znajoma odnalazla tozsamosc suczki. Ja mam watpliwości, czy zaginęła :( Na razie,ze względu na dobro sprawy nic nie mogę napisać. Sunia ma piękne, dostojne imię :)[/QUOTE] mam nadzieje że podejmiecie właściwą decyzję.. Quote
Ewanka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Czekamy z niecierpliwością na wieści, ale najważniejsze, by suczka szybko wróciła do swojego lub znalazła nowy dom. Quote
Recommended Posts