Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 369
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na miejscu nie ma naprawde nikogo co pieskowi da DT?Az sie wierzyc nie chceMoze gdyby byl york,maltanczyk itd to by sie o niego wszyscy bili , a tak ?Rasizm jest straszy!Piesku dlaczego nie wygladasz na rasowopodobnego?

Posted

Wiesz pełno ludzi siedzi przed telewizorami, łazi po centrach handlowych- z nudów... Pieska nie wezmą bo "nie mogą", nie mają warunków, nie mają czasu.... a tak naprawdę "nie mają serca"......

Posted

Przerabiam ten temat non stop..............
U mnie w domu jest zawsze kilka zwierząt, pracuję,prowadzę dom, zapieprzam w ogrodzie, wożę psy po Polsce pociągami, działam aktywnie na dogo i jakoś dają radę.
Znam samotne Panie, które wyją z nudów, żyją serialami, strupieją ale psa nie wezmą bo: i tu następuje milion powodów......
Wygodni, zimni, skąpi, samolubni egocentrycy.....
Niech pies zginie pod płotem ale :"proszę o tym nie mówić bo my tacy WRAŻLIWI".......................
Delkitni nie mogą słuchać o psim losie bo im to zaszkodzi, no wiesz:" ludzie z sercem na dłoni...."

Posted

xxxx52 napisał(a):
Na miejscu nie ma naprawde nikogo co pieskowi da DT?Az sie wierzyc nie chceMoze gdyby byl york,maltanczyk itd to by sie o niego wszyscy bili , a tak ?Rasizm jest straszy!Piesku dlaczego nie wygladasz na rasowopodobnego?

Na naszym terenie ,tak w promieniu pewnie z 80 km BDT są u mnie i u p.doktor z Okonka.O żadnym płatnym Dt albo hoteliku nie słyszałam.
U p.doktor jest full (oprócz psów ma i koty i konie ).U mnie też po kokardkę,do tego jeden z tymczasów i jamnik mojego TZ są tak skonfliktowaniże musimy je izolować .Do tego niedawno ktoś nam wrzucił na podwórko kotkę z piątką kociąt a inny z tymczasów nie znosi kotów - i tu znowu problem
Stosunkowo niedaleko mieszka Martaipieski ale ona z kolei mieszka z rodzicami i z tego co wiem ma kilka onków,na więcej rodzie się nie zgodzą.Sylwiia_,która założyła wątek ma zgarniętą z ulicy bullterierkę,mieszka u mamy w ciasnym mieszkanku -nawet gdyby jej mama zgodziła ( z tego co się orientuję - można pomarzyć) to bullterierka zjadłaby małego na śniadanie
I to wszyscy
A co do yorków....niedawno do TOz zgłosiła się ciężko chora kobieta,która chciała znaleźć dom dla swoich 2 rasowych yorków - nie było chętnych,groziło im uśpienie,ale w końcu ubłagała koleżankę ,na szczęście.Mam nadzieję że dobrze trafiły

Nie umiem wstawiać dwóch cytatów w jednym poście,ale w 100% zgadzam się z ewu z postów powyżej

Posted

malagos napisał(a):
Ewu i mnie zaprosiła.
Malec sliczny! A ogłoszenia ma? Młody i niewielki, to moze się znajdzie dom?

Nie ma trzeba robić na cito.

Posted

asiuniab napisał(a):
kochani na teraz trzeba mu na cito kupić ludzką kamizelkę małą w lumpeksie i ubrać Go, żeby do czasu aż coś się wymyśli nie marznął;

Koniecznie...

Posted

ewu napisał(a):
Cioteczki rozsyłajcie wątek, sama nie dam rady:)

Odwaliłaś już kawał dobrej roboty,wykupiłabym dla niego ogłoszenia gdyby ktoś ułożył tekst.
Będę też rozsyłać zaproszenia

Posted (edited)

cancer43 napisał(a):
Odwaliłaś już kawał dobrej roboty,wykupiłabym dla niego ogłoszenia gdyby ktoś ułożył tekst.
Będę też rozsyłać zaproszenia

Dobra ułożę ale trzeba go nazwać....
Do ogłoszeń powinien mieć imię...

Edited by ewu
Posted

Panna Marple napisał(a):
Przybywam do Szczylka na zaproszenie ewu. Kolejny psi dzidziuś będący ofiarą dobrych, bogobojnych ludzi... Aż krew zalewa:diabloti:

Dziękuję,że jesteś.

Posted

Moja córka doradziła żeby go nazwać wytwornie. Wyczytała ,że dobre imię podnosi szanse adopcyjne a ludzie lubią pretensjonalne imiona bo to rasowo brzmi.
Więc nazwę go do ogłoszeń Asper i będzie brzmiało rodowodowo:)
Może faktycznie Grześ to bardzo infantylnie i nie przyciągnie...
Lubię proste, bezpretensjonalne imiona ale tu chodzi o dobrą reklamę:)