Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wieści z domu tymczasowego Alfa
"Hej,przesyłam fotki, chciałam go uchwycić en face, ale padł mi aparat. Poza tym do robienia mu zdjęć przydałyby mi się ze dwie dodatkowe ręce - to niełatwe strzelić mu fotę z aparatem w jednej a smyczą w drugiej, podczas gdy on się roi. Nie ucieszył się za bardzo ze śniegu, bo przykryło mu miejsca strategiczne :smile: co prawda, i tak za bardzo nie ma jak z nich korzystać, bo jednak uczę się tak samo szybko jak on i oboje dobrze pamiętamy że tu kość leżała a tam chleb dla ptaków. No ale potruchtał sobie równie chętnie co zawsze, wywąchał nowe zapachy na śniegu, pozaznaczał, że odtąd dotąd to on Alf tutaj chodzi, wiedzcie o tym wszyscy (teraz to również znaki wizualne, nie tylko zapachowe :smile: Łapki wytarte bez problemu - co prawda kręci się niecierpliwie, no bo skoro już jest w domu to trzeba wszystko zbadać, czy miski stoją i czy duży pokój nie zniknął. W ogóle Alfik daje sobie wszystko zrobić, w uszka zajrzeć, przemyć wokół oczek. Nie jest zbyt zadowolony, ale cierpliwie i spokojnie czeka aż skończę. Z lekami też nie ma najmniejszych problemów, z odrobiną jedzenia wszystko przyjmuje i to łapczywie :smile:Przeczytałam sobie dzisiaj raz jeszcze jego historię od momentu gdy został znaleziony i naprawdę ciężko w to uwierzyć, że w tak krótkim czasie stanął na nogi. Wciąż jest zabiedzony i bardzo dużo odpoczywa, ale jak pisałam, jest spokojny, lubi towarzystwo, ma apetyt za trzech, i myślę, że w domu czuje się raczej bezpiecznie i u siebie.Ja się nastawiłam, że będzie bardzo lękliwy i że trzeba będzie naprawdę intensywnie się nim opiekować i powoli go przekonywać do siebie - a okazało się, że niewiele więcej przy nim zachodu niż przy jakimkolwiek innym zdrowym psie.
Ściskam mocno
Asia"

Posted

Cantadorra napisał(a):
Jak elegancko wygląda w swojej kamizelce. Ma świetne DT, jest zadbany i w końcu bezpieczny.

Tak, tak! :) I oby zdrówko szybko wracało!:)

Posted

Zdjęcie Alfa ze spaceru, dzisiaj był nieco smutny, ale jest bacznie obserwowany przez swoją opiekunkę, także może miał dzisiaj po prostu gorszy dzień.

[IMG]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/155926_430758330323031_1793118396_n.jpg[/IMG]

Posted

Jeśli chodzi o adopcję Alfa, to została podjęta decyzja o szukaniu mu innego domu.
Wieści z dt:
"Hej, niestety ostatnio Alfik miał dołek, czym mnie mocno zmartwił. Przedwczoraj po południu i wieczorem nie chciał jeść, na szczęście wczoraj już zaczął, a dzisiaj już chętnie zagląda do misek. Je troszkę mniej niż na początku ale znów ma apetyt. Przez owo popołudnie mało co go interesowało i nie chciał specjalnie spacerować, sam do domu ciągnął. Na szczęście niedługo to trwało i już wczoraj chęci i apetyt zaczęły mu powoli wracać. No ale nie powiem, siedziałam jak na szpilkach, i szykując się do kliniki, jeżeli ten stan miałby trwać dłużej albo się pogorszyć.Ale dzisiaj rano na spacerze znów włączył odkurzacz :) , oglądał się za ludźmi i znowu chwilami potruchtywał, w swoim szykownym żółto-różowym kubraczku, który mu Ola wczoraj przywiozła z Fundacji :) Dużo to lepsze i cieplejsze niż prowizoryczna podkoszulka, no i cały jest przykryty od szyjki w golfiku po ogonek. Super sprawa zwłaszcza, że pogoda jest jaka jest, a on obecnie musi dość często wychodzić. (Chociaż to ja bardziej pilnuję spacerów, bo on to lubi ciepełko :) )Wygląda więc na to, że to był tylko chwilowy dołek, ale cały czas do niego zaglądam i mam na niego oko.Jak już pewnie pisałam kilka razy - Alf naprawdę jest bardzo grzeczny. Po raz kolejny się o tym przekonałam - temperaturę mogę mu mierzyć bez problemu - a stresowałam się, no bo przyjemne to dla niego chyba nie jest (temperatura w normie!). Kubraczek to w ogóle lubi wkładać, mimo że z golfem - pewnie bo ciepły i misiem podszyty więc miękki. Sierść mu też już powoli odrasta, już mu się takie "wirki" robią na pyszczku i na kłębie. Wciąż jeszcze słabiaczek, zresztą od początku kiedy u mnie jest, większość czasu przesypia, ale znów zaczyna się kręcić po domu, zagląda, ustawia się do głaskania - głównie gdy wróci ze spaceru, bo wtedy jest bardziej ożywiony. Aaaa, wiecie co się właśnie stało? Alf pierwszy raz szczeknął! Co prawda przez sen, więc trochę przytłumione i niezbyt głośne, ale były to trzy wyraźne szczeknięcia :DŚciskam mocno, dziękuję wszystkim za dobre słowa i wsparcie oraz za wieeeelki wór karmy, który wczoraj tutaj przyjechał :) Trzymajcie kciuki, żeby Alfina szybko doszedł do siebie!
Asia"
[h=5][/h]

Posted

[quote name='Jasza']Eee, to będzie dobrze.
Pan w średnim wieku,a nie staruszek :-)
Możecie napisać dlaczego inny DS?[/QUOTE]
Mnie też zainteresowała decyzja o zmianie DS.

Posted

Alf ma dzisiaj wizyte kontrolną.Mam prośbę czy ktoś z Was jest w stanie przesłać pare groszy na dojazdy taxówką do kliniki? Niestety my nie mamy jak tego rozliczyć a np. dzisiaj DT jest zmuszony jakoś poradzić sobie z transportem.