Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cantadorra napisał(a):
Ewa1980, a jak Twój osobisty psiak reaguje na Frajdę? Nie jest zazdrosny? To młode, silne, wielkie stworzenie nie złości się, że jest księżniczka?

moje osobiste stworzonko boi sie suczki na 3 łapach jak tylko ona startuje do niego to ucieka wyglada to komicznie jak taki byk ucieka przed takim chucherkiem

• Replies 701
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DONnka napisał(a):
Ja też poproszę :)

A Frajdolina na posłaniu wygląda cudnie :multi:
Chyba się jednak do niego przekonała, bo wydaje się taka odprężona i zrelaksowana :razz:
I zapytam jeszcze za Cantadorrą - jak relacje rezydenta i Frajdy ?
Czy nadal jest od niej izolowany ?

Rozumiem, że druga paczka z owczarek.pl jeszcze nie dotarła :roll:

nie są izolowani moj sie tak jej boi że nawet do domu nie chce wejsc ale spotykaja sie na spacerkach jak wychodzę z Frajdą na siusiu, co do paczki jeszcze nie dotarła do mnie jak tylko bedzie to dam znac

Posted

skoro chcecie wieści o drugiej suni to będę pisać, jak tylko się coś zmieni...na razie sunia je, ale nie widać jeszcze, by przytyła:(

opowiem wam pewną historię...historię Sówki - suni w typie donka. Trafila do nas po tym, jak ją porzucono w kwietniu br. (ludzie się wyprowadzili, a pies pozostał na ulicy...) Los chciał, że ją ktoś zechciał...ponad 40 km od Kielc, zostala wyadoptowana chyba ponad miesiąc temu, na drugi dzień uciekła:-( Wczoraj Pasja chodzila po Herbach, ul. Sowia...i wiecie kogo spotkała? Sówkę!!!! która tak bardzo kochala to miejsce, że zwiała z domu i przyszła do Kielc...Nikt by tego nie przewidział....biedna sunia:-(:-( ale jej już nie chcą...a ona była pod płotem posesji, gdzie miala swojego psiego kolegę...ech, życie:-(

sunia jest znowu w schronisku, razem z psiakiem, którego lubiła u nas....Dante jest zwykłym kundelkiem, nie ma oczka, ale jej to nie przeszkadza...

Posted

andzia69 napisał(a):
Ewa prosiła o to, by z pieniążków zebranych na Frajdolinę zakupić klatkę kennelową i coś na stawy, bo się kończy;) EwaB - zamowisz? podam linki;)

klatka:

a klatka dla Frajdy?....... by ograniczyć ruch?

Posted

[quote name='andzia69']skoro chcecie wieści o drugiej suni to będę pisać, jak tylko się coś zmieni...na razie sunia je, ale nie widać jeszcze, by przytyła:(

opowiem wam pewną historię...historię Sówki - suni w typie donka. Trafila do nas po tym, jak ją porzucono w kwietniu br. (ludzie się wyprowadzili, a pies pozostał na ulicy...) Los chciał, że ją ktoś zechciał...ponad 40 km od Kielc, zostala wyadoptowana chyba ponad miesiąc temu, na drugi dzień uciekła:-( Wczoraj Pasja chodzila po Herbach, ul. Sowia...i wiecie kogo spotkała? Sówkę!!!! która tak bardzo kochala to miejsce, że zwiała z domu i przyszła do Kielc...Nikt by tego nie przewidział....biedna sunia:-(:-( ale jej już nie chcą...a ona była pod płotem posesji, gdzie miala swojego psiego kolegę...ech, życie:-(

sunia jest znowu w schronisku, razem z psiakiem, którego lubiła u nas....Dante jest zwykłym kundelkiem, nie ma oczka, ale jej to nie przeszkadza...

ojej jaka smutna historia:(

Posted

klatka nie jest po to by ograniczyc jej ruch tylko zeby sobie krzywdy nie zrobila mam duzo schodow w domu i bardzo bym nie chciala zeby w przyplywie nudow latala po nich bo moze sobie kuku zrobić

Posted

Andzia, historia z Sówką bardzo poruszająca. Tak smutno mi się zrobiło :( Czy będziecie szukać domu Sówce, czy wraca do tamtego domu z którego uciekła? Bo nie zrozumiałam, kto jej nie chce.

Posted

Cantadorra napisał(a):
Andzia, historia z Sówką bardzo poruszająca. Tak smutno mi się zrobiło :( Czy będziecie szukać domu Sówce, czy wraca do tamtego domu z którego uciekła? Bo nie zrozumiałam, kto jej nie chce.

nikt jej nie chce - ani ten dom, który jej adoptował, ani właścicielka psiaka-kumpla...bo byli "właściciele" ją po prostu zostawili na ulicy i się wyprowadzili:(
domu szukamy...ale wiecie jak to jest ze starszymi psiakami:( Kojak donek też czeka...

Posted

ewa1980o napisał(a):
klatka nie jest po to by ograniczyc jej ruch tylko zeby sobie krzywdy nie zrobila mam duzo schodow w domu i bardzo bym nie chciala zeby w przyplywie nudow latala po nich bo moze sobie kuku zrobić

Dokladnie;) Ewcia - wyslałaś drugiej Ewci swój adres do wysylki?

Posted

andzia69 napisał(a):
Dokladnie;) Ewcia - wyslałaś drugiej Ewci swój adres do wysylki?

tak wysłałam a co do Sówki to strasznie smutne :( ludzie chyba mozgi calkiem potracili a dlaczego dom ktory ja adoptował jej nie chce już???

Posted

__Lara napisał(a):
A Sówka ma swój wątek? :(

Sówka nie ma swojego wątku. Mamy tyle bid, że nie dajemy rady zakładać każdemu:(.

Kennel zamówiony. Czy glukozamina musi być konkretnie ta? Obawiam się czy dostanę fakturę, a niestety inaczej nie mogę kupić.

Posted

ewab napisał(a):
Sówka nie ma swojego wątku. Mamy tyle bid, że nie dajemy rady zakładać każdemu:(.

Kennel zamówiony. Czy glukozamina musi być konkretnie ta? Obawiam się czy dostanę fakturę, a niestety inaczej nie mogę kupić.

co do glukozaminy to nie koniecznie ta która byla w linku jaka kupisz ewab taka bedzie ja z góry dziękuje w imieniu Frajdy

Posted

Tak... psiaki kochają bezwarunkowo, nie jest ważny wygląd a czasem nawet charakter :shake:
To prawdziwi przyjaciele do grobowej deski :loveu:
Nie rozumiem, że w czasach, w których tak trudno o prawdziwe uczucia i wartości ludzie nie pragną mieć takich przyjaciół :roll:
Sówko, oby Cię ktoś wypatrzył :loveu: :loveu: :loveu:

A Frajdolina to prawdziwa szczęściara ;)
Przypominam, że w grudniu ma dostać preparat na stawy od ciotki z owczarka :multi:

Posted

ewab napisał(a):
Mam odwołać zamówienie?

Nie, nie :)
Będzie miała na zapas, bo dużo tego schodzi :roll:
Poza tym chyba księżniczka potrzebuje go na cito, a mamy jeszcze listopad
W dodatku ta ciotka z owczarka jest z Niemiec, więc zanim zamówi, zanim dojdzie ... ;)

Posted

DONnka napisał(a):
Nie, nie :)
Będzie miała na zapas, bo dużo tego schodzi :roll:
Poza tym chyba księżniczka potrzebuje go na cito, a mamy jeszcze listopad
W dodatku ta ciotka z owczarka jest z Niemiec, więc zanim zamówi, zanim dojdzie ... ;)

Oki.... zamawiam.