Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na pewno przyszły właściciel powinien poświęcić mu dość dużo czasu na początek tak żeby szybko się przywiązał. Największym problemem jest jego agresja w stosunku do innych psów ale tylko tych które go zaczepiają, inne omija nie szukając zaczepki. Można sobie z tym poradzić bez większych problemów bo Cezar jest dość karnym psem, mnie wystarczy głośniej na niego krzyknąć. Liczę że szybko znajdzie domek bo z dnia na dzień coraz bardziej się do mnie przywiązuje a ja do niego bo jest psem którego sie nie da nie lubić i będzie ciężko mi się z nim rozstać tak jak i z Pele.

Posted

czyli najlepiej domek z ogrodem gdzie Cezar mógłby strzec swojego domostwa i byłby ograniczony wpływ innych psów?
choć z agresją do innych psiaków można sobie z łatwością poradzić uważnie obserwując swojego pupila i ograniczając sytuacje, w których mogłoby dojść do ew. zgrzytów

Posted

la_pegaza napisał(a):
Co wy z tymi domami z ogrodami? :cool3: Pewnie by połowa z nas psów wówczas nie miała ;)

Tu chodziło o brak sytuacji wnerwiających dla fafluna :eviltong:

Posted

No właśnie tego nie wiem, mój Hippies z psem sąsiada zza płotu to ... :mad: , wychodziliśmy na zmianę albo na smyczy :diabloti: z Maksem jest z resztą identycznie :diabloti: jakieś fluidy tam fruwają czy co ? Jest jednak wyjście :eviltong: podwójny płot :eviltong: tak w pewnym momecie zrobił mój tato, ponieważ dość miał zakrwawionego nosa Hippiesa, oraz podeptanych choinek ;) .

Posted

Czujemy się w obowiązku poinformować że Cezar miał dzisiaj wizytę u weterynarza, ponieważ spuchła mu prawa tylna łapa i dostał wysokiej temperatury. Nie zostało to spowodowane urazem tylko prawdopodobnie ugryzieniem przez owada lub tym podobnym, lekarz też nie jest pewien. Opuchlizna powstała w ciągu doby, wcześniej nie kulał. Cezar dostał antybiotyk, środek przeciwgorączkowy oraz przeciwzapalny. Koszt wizyty to 45 zł. Musieliśmy skorzystać z pomocy innego weterynarza ponieważ nie mogliśmy się skontaktować z naszym znajomym weterynarzem. Dalsze leczenie będzie bezpłatne. Musze też pochwalić Cezara bo pomimo choroby zachował się w czasie podróży i wizyty u weterynarza bardzo dzielnie. Pozwolił się zbadać oraz przyjąć zastrzyki bez żadnych sprzeciwów, co świadczy że jest bardzo zrównoważonym psem. W czasie badania Cezar dokładnie umył moją twarz swoim wielgaśnym jęzorem :laugh2_2: