Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możemy się "cieszyć w 50%" :multi: żeby nie zapeszać.

Cezar nie okazuje żadnych oznak agresji - zwiał z boksu ojcu p.Kamili po czym dał się spokojnie złapać i zaprowadzić do boksu (pan ma koło 70ki :cool1:). Do ludzi ok, cieszy się, do psów nie bardzo, ale to dojrzewający samiec, więc to normalne. Za kiełbaski chętnie ćwiczy. Jest dzikusem i tu mogą być problemy - ciągnie, nie wraca zawsze na zawołanie - nowy właściciel będzie musiał z nim pracować pod tym względem. Jest trochę mało kontaktowy, ale to kwestia czasu - po tylu adopcjach nic dziwnego, że jest mało ufny.

Pani Kamila zakłada, że po 2 tygodniach obserwacji można będzie mu spokojnie szukać domku :p

Posted

...super wieści!!!!!:multi: ...on już będzie grzeczny, bo jak jechalismy to zawarliśmy bilateralną umowę: "jak on być grzeczny to miec nowy domek"...zrozumiał chłopak....:lol:

Posted

Słuchajcie ja się nie znam, ale wydaje mi się, że to jest normalne, że ciągnie na smyczy i nie wraca do kogoś kto go woła, przecież nie wiemy jak był wychowany. Może on poprostu nigdy nie chodził na smyczy i dlatego jest taki efekt. Mój Maks chyba był przyzwyczajony do smyczy a i tak ciągnie, a do tego jak go puszczam luzem to jest różnie raz przyjdzie raz nie to zależy od jego humoru, ale jakby zobaczył gdzieś psa to ... :diabloti: olałby mnie napewno :-( . Najważniejsze jest żeby nie był agresywny, bo tamto to mi wygląda na normalność u bokserów, tzn humory. I z upływem czasu i kochanym właścicielem nauczy się jak powinno być.

Posted

Jakaś jestem niecierpliwa :oops: chciałabym już wiedzieć co tam się dzieje :oops: .
Najważniejsze jest że szukamy domku dla szanownego Cezara :diabloti: - my słudzy uniżeni :cool3:

Posted

I jeszcze zapomniałam o kosztach Cezara :placz:
Już jest po nas...

Mamy 12 091,07 zł na AFN

A teraz smutne fakty, kolejne faktury czekają na opłacenie:

Sggw - ok 5000 zł
śląskie kliniki - ok 3000 zł
wrocław - hotel - ok 1500 zł

To takie grubsze sprawy, nie wymieniam tu faktur ponizej 300 zł a takich mam w tej chwili na kwotę ok 1200 zł

Zostaje nam ok 1500 zł

Wszystkie kolejne akcje wstrzymujemy do odwołania!
Kolejne boksie muszą czekać w schroniskach, klatkach, mordowniach!
Nie możemy pomóc w tej chwili następnym, póki te co są nie znajdą domów, nie wyzdrowieją... Czeka mała Mi na operacje, to bedzie spory koszt.
Szukamy pomocy!!! Ogłaszajcie stronę gdzie sie da, mówcie o pomaganiu wszystkim w koło.
Wiem, że wołam: dajcie kase, ale bez kasy nie pomożemy - tragiczna rzeczywistość....

W tej chwili mamy burze mózgów jak zdobyć kaskę na zabiegi i operacje tych boksi, które są w klinikach.

Wklejam z prośbą o pomoc!