Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bari jest 4letnim białym pudelkiem. Ma 40cm w kłębie. Obecnie przebywa w bielskim schronisku dla zwierząt, jednak może uda się jednej z wolontariuszek zabrać go na tymczas do siebie. Pies nie jest agresywny, jest wrażliwy, a jedyną jego wadą jest to, że nie lubi dzieci(nikt go nigdy do nich nie przyzwyczajał, musi mieć jakieś złe wspomnienia). Wiele razy trafiał do nowych właścicieli, lecz za każdym razem wracał. Teraz, po 2 tygodniach pobytu w nowym domu, znów jest w schronisku, w zimnym boksie, pomiędzy innymi psami. Wrócił, bo rzekomo nie chciał nic jeść...

Na spacerach jest z niego żywy aniołek, grzecznie chodzi przy nodze, nie ciągnie na smyczy. Ma tylko skłonności dominacyjne, a przynajmniej próbował 'ustawiać' swojego młodszego spacerowego kolegę :)

Wymaga paru zabiegów pielęgnacyjnych(ah gdzie się podziała ta jego biel? :roll: ), ale naprawdę warto, bo to jest czysty skarb i przyjaciel na dobre i złe!

Nie pozwólmy Barremu znów zostać w schronisku :(

KONTAKT:

-do mnie (Justyna)

gg: 2277199
e-mail: jusiaa@go2.pl
kom.: 508957072

-do wolontariuszki Magdy, która zamierza zabrać psiaka na tymczas

gg: 1872775
e-mail: magda.gacek@vp.pl
kom.:
695522109

--------------------------------

DODANO 24.03.07r.

Bari trafił dzisiaj po 12:00 do swojego domku tymczasowego u Magdy :) Dostał swoją książeczkę zdrowia ( urodził się dokładnie 3 marca 2002r.[SIZE=2], jest zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i za 10 dni będzie odrobaczany ). W samochodzie zachowuje się wzorowo(tylko trochę popiskuje), toleruje koty i inne psy.

--------------------------------

Wszystkie informacje dot. psa przewijają się regularnie przez cały temat (wypowiedzi użytkowniczki M@dzia).

Spis zdjęć:

-str.1, post 1
-str.1, post 7
-najnowsze, str.7, post 63

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bari, ku naszej wielkiej uciesze powędrował dzisiaj do domu tymczasowego :) W samochodzie zachowywał się wzorowo, tylko trochę popiskiwał z niecierpliwości. Magda doniosła, że zaakceptował koty i ma apetyt. Szukamy nadal domu, ponieważ psiak nie może zostać u Magdy na zawsze. Dzisiaj czekają go podstawowe zabiegi pielęgnacyjne (zauważyłyśmy też zeschnięte rany na udzie i plecach) i na pewno zacznie pięknieć w oczach :)

Porusza się z gracją i wdziękiem, jakich zazdrościć by mu mógł największy szlachcic :) Jest przyjacielski i garnie do człowieka. Taki pies to cudeńko!

A to dzisiejsze zdjęcia:

Myślę, że gdy Magda tu zajrzy, sama podzieli się z nami wrażeniami, co do pobytu naszego małego kolegi w jej domu :)

Posted

Witam..Bari właśnie siedzi mi na kolanach przed komputerem:p jest juz umyty i wstepnie obciety...jest tylko maly problem..chwyta zebami jak obcina mu sie siersc na lapach...juz nie wspomne o sierci miedzy opuszkami..nie daje sobie obciac poniewaz strasznie go juz bola...:shake:
Bari jest kofany ale niestety nie umie informowac o swoich potrzebach..odrazu kiedy wszedl na moje luzko..hmm nie wytrzymal:razz: wszystko do prania.Dzisiaj mu daruje ale nastepnym razem :mad:

Posted

Magda i jak minęła noc?

Kamciu, ja również odpisałam. Dziękuję Ci za pomoc, nawet nie wiesz jak bardzo.

Goldenko, napisałam w pierwszym poście, że wrócił, ponieważ rzekomo nie chciał nic jeść. A tu się okazuje, że ma apetyt, tylko zaniedbany ogromnie jest. Ale Magda sobie poradzi :)

Mam nadzieję, że niedługo uda nam się zamieścić nowe zdjęcia 'odrestaurowanego' Bariego ;)

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Magda i jak minęła noc?

Kamciu, ja również odpisałam. Dziękuję Ci za pomoc, nawet nie wiesz jak bardzo.

Goldenko, napisałam w pierwszym poście, że wrócił, ponieważ rzekomo nie chciał nic jeść. A tu się okazuje, że ma apetyt, tylko zaniedbany ogromnie jest. Ale Magda sobie poradzi :)

Mam nadzieję, że niedługo uda nam się zamieścić nowe zdjęcia 'odrestaurowanego' Bariego ;)

To wiesz :) Jesteśmy już prawie umówione:)

Posted

Bari w nocy jest jak aniolek,oczywiscie nie dal sie namowic na spanie na swoim legowisku(zrobionym z mojej narzuty;) )bo dlaczego ma sie marnowac miejsce w luzku..:lol: Jutro zabieram sie z mama za dalsze obcinanie:-o ..heh mam nadzieje ze wyjdziemy z tego calo.Bari nie chce byc sam nawet na chwile i jak tylko znikam mu z pola widzenia piszczy i daje glosno o sobie znac..hmm wlasnie piszczy pod drzwiami..czeka na Fige:loveu: gdyby nie to nawet by zostal u mnie ale niestety milosc to narkotyk..matko jak on glosno wyje...

Posted

Ogłaszam wszem i wobec, że mamy jedną zainteresowaną losem Bariego - Karolinę(Goldenkę) - trzymajmy kciuki, aby Bari trafił akurat do niej :)

Magda i jak - udało Wam się obciąć Bariego? Super, że chce się bawić, ten pies po prostu wraca do życia :)

Posted

Hmm...mam nadzieje ze zainteresowana;) szybko sie zdecyduje.Mam teraz nie przewidziane problemy i jak tak dalej pojdzie to mozliwe ze bede musiala pudelka oddac.Pies wymaga stale czyjejs obecnosi..przez co ja nie moge byc w szkole na wszystkich lekcjach tylko sie zwalniac.Nie wiem co sie dzieje ale chyba moja mama porzadnie sie uczulila na sierc Bariego:-( i nie jest z nia dobrze.
Justyna i Karolina pospieszcie sie PROSZE :-(
A co do Briego to jest dalej jak prawie aniolek tylk jak zostaje sam na 5min to slychac go w calej okolicy..je normalnie,nad oczami pracuje,jeszcze go nie obcielam-nie mialam jak(potrzebna sa dwie osoby),na spacerach z Figa grzeczny,spanie tylko w luzku.

Posted

Bari dzisiaj pierwszy raz zostal sam...na trzy h..w domu nic nie zrobil ale po minach sasiadow mysle ze wyl dosyc glosno..:cool1: sprawuje sie dobrze,ma juz ladniejsza sierc a rany i oczy mu sie goja..tylko jedno,obsikal mi fotel:mad: i..no:shake: ale jak mozna mu nie wybaczyc:p
ps kupilam mu nowa obroze;)

Posted

Pozniej,znaczy nigdy..szkoda:razz: ja mam wielka nadzieje ze znajde kogos kto sie zaopiekuje Barim(mowie na nigo Barni jakos tak ladniej brzmi)bo osobiscie mam juz dosc..jest bardzo fajny..itp ale wymaga jak juz mowilam duzego nakladu pracy,cierpliwosci i stalej kontrolii..ufff zeby odpoczac chodze do szkoly <masakra:eviltong: >teraz na swieta rodzice jada do rodziny a ja musze siedziec z psem i go pilnowac...:angryy:

Posted

M@dzia napisał(a):
Pozniej,znaczy nigdy..szkoda:razz: ja mam wielka nadzieje ze znajde kogos kto sie zaopiekuje Barim(mowie na nigo Barni jakos tak ladniej brzmi)bo osobiscie mam juz dosc..jest bardzo fajny..itp ale wymaga jak juz mowilam duzego nakladu pracy,cierpliwosci i stalej kontrolii..ufff zeby odpoczac chodze do szkoly <masakra:eviltong: >teraz na swieta rodzice jada do rodziny a ja musze siedziec z psem i go pilnowac...:angryy:

Magda gratuluje Ci takich rodzicow,to musza byc wspaniali ludzie. Jednak Tobie proponuje trochę cierpliwosci i nawet jesli czasami pies wyprowadza Cie z rownowagi to pomysl o tym ze tak naprawde ty jestes dla niego jedynym wyjsciem aby nie musiał byc w schronie do czasu znalezienia mu domu. Ja tez wziełam ostanio 16 letniego kundelka i mimo tego ze mam kilka innych psow ktore nie sprawiaja kłopotow nigdy nie napisze " osobiscie mam juz dosc" A mam prawo miec bo mam domek a mimo wszystko stary dziadek nasika w domu , wyleje wode ( slepy jest) itd

Posted

Nie dzwonila drugi raz,ale ma zadzwonic.Mam jej wyslac fotki Bariego...
Do ruda76 Uwierz mam duzo cierpilwosci ale wszyscy pisza na forach same super latywy.. ja chce zeby ktos kto go zaadoptuje wiedzial ze to nie tylko mily,sympatyczny i latwy do nauczenia pies ale tez wielki obowiazek i wymagajacy duzo wyrzeczen.
Bari dzisiaj pierwszy raz spi sam tzn sam w luzku..zobaczymy czy mi da zasnac i oczywiscie Fidze:p ..Mam nadziej ze sie doczekam soboty(wracaja rodzice)

Posted

M@dzia napisał(a):

Bari dzisiaj pierwszy raz spi sam tzn sam w luzku.. rodzice)

Hehe, świetnie napisane :lol: Magda,czy będziesz miała wolny wtorek? Mogłabym podjechać do Ciebie, pomóc przy Barim jeśli masz coś do zrobienia, a czego nie możesz zrobić sama. Trzymajmy kciuki, bo chłopak coraz grzeczniejszy się robi :)

A jak stosunki z Figą?