Hope2 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Poprawcie pierwszy post-wpłata Hektora juz jest :) Quote
szyszunia557 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Hope2 napisał(a):Poprawcie pierwszy post-wpłata Hektora juz jest :) Aniu, napisz konkretnie, co zmienić, bo się pogubiłam :oops: Quote
Hope2 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 nescca napisał(a):Dziewczyny..... jeśli któras może prowadzić wyd, ba FB to poproszę. Ja mam zbyt wiele na łbie. Najważniejsze rozliczenia. Pogadam z Kasią Ś-Ł. Może Ona zgodzi się rozliczać tam finanse Frodzia.Póki co..... nie dosyłajcie TZ-towi brakujących 40 zł. Niech to będzie nasz datek dla maluszka. Powtarzam,bo pewnie umknęło Quote
yunona Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Powolutku kasy się dozbiera, oby mały już nie miał żadnych komplikacji , to najważniejsze. Zatem czekamy po 1 stycznia na link do allegro na kalendarze z Frodo :loveu::multi: Quote
Energy Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Miejmy nadzieję, że Frodzik wyczerpał limit "zdrowotnych niespodzianek" i już bedzię wszystko ok:) Quote
__Lara Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Energy napisał(a):Miejmy nadzieję, że Frodzik wyczerpał limit "zdrowotnych niespodzianek" i już bedzię wszystko ok:) A co z kamieniami? Będą usuwane operacyjnie? Quote
Energy Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 __Lara napisał(a):A co z kamieniami? Będą usuwane operacyjnie? Hope2 napisał(a):Przed 9 odkorkowałam cewnik-wypadł malutki kamyczek-i od tej pory mały sika cały czas-pod ciśnieniem i bez-czekam z podaniem leków-no niech się chłopak w końcu odsiusia:multi: Jak napisała Hope jeden "wyszedł był" i miejmy nadzieję, że drugi też, tylko niezauważony, oby:) Quote
rasowa2410 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Chłopie trzymaj się i bądź zdrowy! :thumbs::laugh2_2: Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 __Lara napisał(a):A co z kamieniami? Będą usuwane operacyjnie? Po badaniach-moczu i badaniu USG będę mogła powiedzieć cokolwiek na ten temat. Dzisiaj do weta nie dotarłam-niestety ja nie prowadzę auta,autobusy do mojej wsi nie docierają-a TZ nie ma już L-4:-( Rozmawiałam z wetem przez telefon-przełożyłam wizytę na poniedziałek-zrobimy wtedy oba badania(mały w niedzielę przyjmie ostatni antybiotyk) Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć,że Frodo ładnie się załatwia,pięknie śmiga,dzisiaj dzień sedalinu-więc przespał kilka godz w dzień-a przed chwilą próbował rozpruć fotel Quote
Isadora7 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Hope2 napisał(a):[...]przed chwilą próbował rozpruć fotel dobry objaw Quote
Energy Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Hope ten sedalin zdecydowanie mi się nie podoba...to nie jest obojętny lek a nijak powiązania z zapalenie pęcherz/kamicą nie ma:shake: No tak rozpruty fotel to fajna rzecz, wiem coś o tym:cool3: Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Energy napisał(a):Hope ten sedalin zdecydowanie mi się nie podoba...to nie jest obojętny lek a nijak powiązania z zapalenie pęcherz/kamicą nie ma:shake: No tak rozpruty fotel to fajna rzecz, wiem coś o tym:cool3: Tym razem nie udało się rozpruć-ale jakoś wątpię,żeby to niewiniątko z wielkimi oczkami zrezygnowało z swoich niecnych zamiarów:diabloti: Quote
yunona Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 (edited) Nie wiem jak na psiaki, ale piwko jest dobre na kamienie, po prostu je wypłukuje. Proszę się nie gorszyć , bo moje czasami latem dostawały piwo na parę mlaśnięć. Oprócz tego jednego niepożądanego składnika, zawiera wiele mikroelementów i vit itp.itd. Moja pierwsza jamnisia robiła awantury jak zobaczyła butelkę od piwa (darła się żeby jej dać). Nigdy nie upiłam psa , zawsze troszkę do polizania :diabloti: Co do sedalinu wszędzie na forach jest kategoryczne słowo NIE !. Bardzo złą opinię ma ten lek. Może lepiej nie podawać?:hmmmm: Edited December 28, 2012 by yunona Quote
__Lara Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 yunona napisał(a):Nie wiem jak na psiaki, ale piwko jest dobre na kamienie, po prostu je wypłukuje. Proszę się nie gorszyć , bo moje czasami latem dostawały piwo na parę mlaśnięć. Oprócz tego jednego niepożądanego składnika, zawiera wiele mikroelementów i vit itp.itd. Moja pierwsza jamnisia robiła awantury jak zobaczyła butelkę od piwa (darła się żeby jej dać). Nigdy nie upiłam psa , zawsze troszkę do polizania :diabloti: Co do sedalinu wszędzie na forach jest kategoryczne słowo NIE !. Bardzo złą opinię ma ten lek. Może lepiej nie podawać?:hmmmm: Z piwem lepiej nie testować :diabloti: Trzeba sprawdzić jak duże są te kamienie - dużych kamieni na pewno nie wysika. Mógł wysikać piasek. Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 yunona napisał(a):Nie wiem jak na psiaki, ale piwko jest dobre na kamienie, po prostu je wypłukuje. Proszę się nie gorszyć , bo moje czasami latem dostawały piwo na parę mlaśnięć. Oprócz tego jednego niepożądanego składnika, zawiera wiele mikroelementów i vit itp.itd. Moja pierwsza jamnisia robiła awantury jak zobaczyła butelkę od piwa (darła się żeby jej dać). Nigdy nie upiłam psa , zawsze troszkę do polizania :diabloti: Słyszałam o zbawiennym działaniu piwa-mam wujka chorego-po przeszczepie nerki...ale Frodo przyjmuje leki-w tym antybiotyk-a to w połaczeniu z alkoholem może być zabójcze Ps-w zeszłym roku przy walce o Tola(w święta-a jakże by inaczej) Co do sedalinu wszędzie na forach jest kategoryczne słowo NIE !. Bardzo złą opinię ma ten lek. Może lepiej nie podawać?:hmmmm:Słyszałam o zbawiennym działaniu piwa-mam wujka chorego-po przeszczepie nerki...ale Frodo przyjmuje leki-w tym antybiotyk-a to w połaczeniu z alkoholem może być zabójcze Ps-w zeszłym roku przy walce o Tola(w święta-a jakże by inaczej)-nacierałam szyjkę wódeczką-co by rozgrzewała:evil_lol: Sedolin-czekam na dok medyczna z Katowic-prześlę ją szybciutko do Grudziądza i od razu będę dzwonić do lekarki,która małego operowała Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 __Lara napisał(a):Z piwem lepiej nie testować :diabloti: Trzeba sprawdzić jak duże są te kamienie - dużych kamieni na pewno nie wysika. Mógł wysikać piasek. Podejrzenie kamieni było-że są w cewce moczowej...wet z Katowic nie potwierdził i nie zaprzeczył. Mówił za to o kryształkach Quote
Macia Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 A nikt nie sugerował karmy Urinary? U nas pomogła przy piasku. Quote
Energy Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Hope2 napisał(a):Podejrzenie kamieni było-że są w cewce moczowej...wet z Katowic nie potwierdził i nie zaprzeczył. Mówił za to o kryształkach Kamienie to "pozbijane" razem kryształki.;) A wet z Katowic to w ogóle zamierza przesłać dokumentację? Ciekawe co tam napisze... Yunona mojej koleżanki suczka jak usłyszy otwieranie piwa zaczyna koncert. Ma swój spodeczek i czeka...:evil_lol: Quote
Isadora7 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Macia napisał(a):A nikt nie sugerował karmy Urinary? U nas pomogła przy piasku. U Froda już widać poprawę, sądze ze nie ma takiej potrzeby (bez wyraźnej diagnozy tym bardziej) pakowac sie w karmę wet. Kurczaczki i będaca w drodze (zabilam dzisiaj dostawce telefonem) dobra karma bytowa. Póki co już jest lepiej. Co do piwa i kamieni.... Gdy byłam piekna i młoda miałam operacje na kamyczki. Po operacji lekarze zrobili mi wykład co mogę co nie mogę i zapytali czy mam pytania. Zapytałam czy mogę pić piwo (przyznaję w onym czasie bardzo lubiłam) gruchneli smiechem... i odpowiedzieli ze tak oczywiscie nie zalewajac sie w czambuł. Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Na dokumentację czekam ja-oraz wet z Grudziądza i z Kluczborka. Miała być zaraz po świętach-sprawdzam pocztę regularnie-jeszcze nie ma. Ktoś pytał czy mam nr tel do Katowic ? Mam-ale co z tego skoro wet nie odbiera? (dzisiaj nie dzwoniłam-może jutro spróbować z domowego?) Zmiana karmy-jeśli wet z Klu po badaniach zaleci-to kupię taką jaka będzie potrzebna. Isadora-Ty jesteś piękna i młoda!!! Quote
Isadora7 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Hope2 napisał(a):[...] Isadora-Ty jesteś piękna i młoda!!! Co widać w awatarku Quote
Hope2 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Isadora7 napisał(a):Co widać w awatarku awatarek fajny-ale ja widziałam Twoje zdjęcia:eviltong: Quote
Energy Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Hope2 napisał(a):awatarek fajny-ale ja widziałam Twoje zdjęcia:eviltong: Poleciałam na fb oglądać zdjęcie no i co? zdjęcia nie ma:obrazic: a głowe bym dała, że wcześniej widziałam:hmmmm: Quote
Isadora7 Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Hope2 napisał(a):awatarek fajny-ale ja widziałam Twoje zdjęcia:eviltong: ale to właśnie te jak byłam piękna i młoda :) Quote
Hope2 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Energy napisał(a):Poleciałam na fb oglądać zdjęcie no i co? zdjęcia nie ma:obrazic: a głowe bym dała, że wcześniej widziałam:hmmmm: bo na fb chyba nie ma...ale jest jeszcze jeden baaardzo popularny portal społecznościowy:eviltong: Quote
Recommended Posts