Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki, dzięki! Mama się na pewno ucieszy, chociaż na ogół waha się między dumą ze swojego wieku a irytacją, że zdradza się innym, ile ma lat. Zależy na jaki nastrój się trafi. Ot, życie! Jak o trafianie chodzi, znowu zaatakowały nas dziki. Tym razem Misio niezwykle karnie wrócił do mnie, trochę gorzej było z Dziunią, a Kajtuś ślepotek z trudem się oderwał od tego upojnego zapachu - one go na szczęście całkowicie zignorowały. Byliśmy na wieczornym spacerze ze znaną Wam już Susie (tą od szczekania pod drzewem, na którym schronił się Szymek) oraz Demonem - huskim, który wyraźnie woli być u Susie niż u siebie w domu (kiedyś zamieszkał tam na 2 tygodnie - pani Susie już umawiała się, żeby go wykastrować, myśląc, że jest bezpański, gdy pojawiła się jego właścicielka. Zwróciła 10 zł za zajmowanie się psem (!!!!) i zabrała go do domu. Ale od tamtej pory Demon ciągle do Susie ucieka, a jego państwo nie zawsze pamiętają o odebraniu go. Co byście zrobiły w takiej sytuacji?). W każdym razie suczka i husky zrobiły sobie corridę z dzikami, ganiały się z nimi po polu, raz one za dzikami, raz dziki za nimi - cud, że nic się żadnemu z nich nie stało. Chyba zaczynam mieć dość takich emocji. W poniedziałek zadzwonię do gminy, chociaż boję się, że przyślą myśliwych, a zabijać to ja nikogo nie chcę.

Posted

Te haszczaki to jakieś dziwne są...U nas dziewczyna po wielu perypetiach zabrały koczujacego przez 2 lata na cmentarzu haskiego.Oczywiście uciekł i wrócił na cmentarz a potem jeszcze wiele razy uciekał odwiedzając po drodze zaprzyjaźniona behawiorystkę, która w końcu stała się dla niego dt.
Pierwotna rasa kombinująca po swojemu.

Faktycznie kłopot z dzikami, do bani takie spacery, gdy trzeba mieć oczy doookoła głowy.

Posted

Irenas ja też przyłączam się do życzeń dla Mamy.

Dawno mnie tu nie było. Prawdę mówiąc gdybym spotkała Misia na ulicy to bym go nie poznała. Przystojniak się niego zrobił:).

Posted

Piłeczka gdzieś się zgubiła w śniegu i biedny pies musi się teraz bawić takimi gadżetami! (Bo dwie nowe piłeczki przeżuł i wypluł, prawdę mówiąc.)

Posted

Misiolku, jeśli się prognozy sprawdzą (bo te złe to się zawsze sprawdzają - gorzej z tym dobrymi) - w przyszłym tygodniu śnieg stopnieje i piłeczka się znajdzie, więc się za bardzo nie frasuj ;) :)

Posted

Donoszę, że smoczek się znalazł! (Po prostu był w ogródku.) Szczęście Misia nie ma granic. Ale jako że jest mądrala, na spacer sam z własnej woli wychodzi bez piłeczki, wyraźnie dotarło do niego, że to niebezpieczne chodzić z ukochanym przedmiotem w pysku. Zamieściłabym zdjęcie Misia z odnalezionym skarbem, ale jest identyczne z tym, które już widziałyście, nie ma więc sensu. Dziś na spacerze spotkał kolejną kobietę swojego życia (tym razem na szczęście była za płotem), ale jakoś dał się odciągnąć. Czekam z utęsknieniem na 26 marca, bo wyraźnie zaczyna się sezon cieczkowy.

Posted

No wreszcie....super.Misio to chyba trochę przytył czy mi się zdaje?? Bo takiego szkieletorka Ci raczej podrzucilismy....A tu kawał psa.:loveu:
Fajne połączenie kolorów w kuchni.:lol:

Posted

Chyba został zapędzony do robienia obiadu . Wydaje mi się że wałkuje ciasto na pierogi .
A ta bruneta w futrze czepia sie że nie taki przepis .

Posted

jaanka napisał(a):
Chyba został zapędzony do robienia obiadu . Wydaje mi się że wałkuje ciasto na pierogi .
A ta bruneta w futrze czepia sie że nie taki przepis .
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Kolejna kobieta naszego życia! Co dziwne wysterylizowana. Ale jej uroda tak nas poraziła, że nie chcieliśmy wracać do domu. Ta psica jest naręczna, bo jej właścicielka wszystkiego się boi. A ma to po tatusiu, który twierdził, że mój Baca zagraża jego życiu i nasyłał na mnie policję. Teraz podobno zrezygnował z wyjazdu na narty, bo nie znalazł hotelu, do którego można zabrać psa, a on... bez psa nie zaśnie! (Przepraszam za nieostrość zdjęcia).