Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wegielkowa']Rambolcowi szykuje się domek za Warszawą :)
A nie mógłby być przed??:oops::diabloti: Zawsze to trochę bliżej.:evil_lol:;)
Super:multi:,fajny psiak.:p

Posted

[quote name='Incia']1 pan nazwał mnie poj...ną babą, bo Rambo powąchał go przechodząc obok...

Znam ekstra odzywkę na takie zachowanie. Mój znajomy miał przemiłą boksię, która chodziła sobie luzem na spacerkach w parku i pewnego dnia podeszła do jakiegoś gościa, siedzącego na ławce. Facet się oburzył, zaczął się pienić na temat smyczy i kagańca... Pan Soni odwołał ją, grzecznie się ukłonił i faceta przeprosił, a facet nic - dalej się pluje. I tak parę razy. W końcu Pan Soni się wrócił, podszedł do dziada i mówi: "naprawdę najmocniej pana przepraszam, ale ta moja suka to już taka jest, że każde GÓWNO musi powąchać". Facet uciął swą tyradę w pół słowa :)

[quote name='wegielkowa']Rambo będzie mieszkał bliżej Malagosowej:) , w Chotomowie. Cudowna pani Irena, która wyprowadziła się z Warszawy na wieś.

O kurczaki - będzie prawie moim sąsiadem - będzie nas dzielić "tylko" Wisła ;) Super! Baaaaaardzo się cieszę!
Aha, i jadąc z Kielc do Chotomowa, niekoniecznie trzeba przez Warszawę - wtedy nie będzie "za", ale "przed" :)

Posted

[quote name='egradska']ale super wieści u pieska. :loveu: czy jest szansa, ze na świeta już będzie w domku?[/QUOTE]
Może nawet w tym tygodniu, ale jeśli chodzi o szczegóły to już zostawiam tą przyjemność wegielkowej.;)

Posted

Ja tylko dodam,że Rambulek podebrał domek naszemu beniowi Baremu, bo to o niego pani dzwoniła . Ale ponieważ Bary nie jest jeszcze sprawdzony na koty, a pani ma dwa, więc zdecydowałysmy,ze bedzie to dobre miejsce dla Rambo.
A dla benia też się na pewnością coś fajnego znajdzie , bo jest cudny.
To Bary :)

Posted (edited)

Jadę jutro do weta na zrobienie zdjęcia rtg i zbadanie krwi. Pobędzie kilka godzin w gabinecie.
Z Panią Irką umówiłam się w pół drogi tzn. w Radomiu na przerzut Rambo, prawdopodobnie w środę lub w czwartek rano.
TZ savahny , Savahna i ja pojedziemy do Radomia. Czy ktoś jeszcze jedzie na wycieczkę??

Edited by wegielkowa
Posted

Cudowne wieści :)

[quote name='Nutusia']Znam ekstra odzywkę na takie zachowanie. Mój znajomy miał przemiłą boksię, która chodziła sobie luzem na spacerkach w parku i pewnego dnia podeszła do jakiegoś gościa, siedzącego na ławce. Facet się oburzył, zaczął się pienić na temat smyczy i kagańca... Pan Soni odwołał ją, grzecznie się ukłonił i faceta przeprosił, a facet nic - dalej się pluje. I tak parę razy. W końcu Pan Soni się wrócił, podszedł do dziada i mówi: "naprawdę najmocniej pana przepraszam, ale ta moja suka to już taka jest, że każde GÓWNO musi powąchać". Facet uciął swą tyradę w pół słowa :)

Piękne :)

Posted

[quote name='wegielkowa']Rambo będzie mieszkał bliżej Malagosowej:) , w Chotomowie. Cudowna pani Irena, która wyprowadziła się z Warszawy na wieś.

Próbujemy dograć transport.[/QUOTE]

nasza Sówka wybiera się do W-wy na dt - to też pamiętaj czy 2 onki można upchać;)

Posted

[quote name='andzia69']nasza Sówka wybiera się do W-wy na dt - to też pamiętaj czy 2 onki można upchać;)[/QUOTE]
Niestety. Pani Irena sama przyjedzie po Rambolca do Radomia, więc nie da rady z dwoma bydlatkami.
Zapytaj Tz-a Roszpunki. Ja mogę zabrać Sówkę w wigilię do prawie Warszawy, czyli do Grodziska Maz.

Posted

A domek już macie dla Rambolka sprawdzony? Bo jak coś, to znam osoby z pobliża - wielokrotnie sprawdzone w "kontrolach" ;)

A tak na marginesie - wywietrzyła się już kurteczka? :)

Posted (edited)

Dopiero wróciłam. Savahna byłą ze mną po Rambolca-dzięki za pomoc.
Rambo pół dnia był w lecznicy, zdjęcia pod narkozą, badanie krwi, itd.
Dostał silny antybiotyk, ponieważ nadal skóra jest chora. Został ponownie ogolony, ale tylko w miejscach niezagojonych.
Jest lekka dysplazja w jednym biodrze, ale nie jest to sprawa poważna.
Wydałam 220zł ( w tym 100zł antybiotyk 10szt, dwa zdjęcia i badania) u weta i 50 zł na lekarstwa w aptece (wiesiołek, karoten i biotyna).
Wstawię paragony i opis od weta oraz zdjęcia Rambo z gabinetu, ale za chwilę.

A tu ogolone miejsce nad ogonem i nowe graffiti:

Rozmawiałam w tej chwili z nowym DS-em Rambolca czyli Panią Ireną, która jest już z nami na wątku.
Umówione jesteśmy wstępnie na przerzucenie Rambo z Kielc do Chotomowa ww najblizszy czwartek.
Pani Irenko, proszę się tu wpisać, prosimy:)

Edited by wegielkowa
Posted

Czekam z wielką niecierpliwością na Rambo. Trochę się niepokoję, jak go przyjmie moja "gadzina" - Dziunia jest straszna zazdrośnica, a ślepy Kajtuś wszystkiego się boi, no a koty... jedna wielka niewiadoma! Ale wierzę święcie, że będzie dobrze i już się cieszę na wspólne spacery (koty też z nami chodzą rano i wieczorem). Rambutek, do zobaczenia jutro!

Posted

[quote name='irenas']Czekam z wielką niecierpliwością na Rambo. Trochę się niepokoję, jak go przyjmie moja "gadzina" - Dziunia jest straszna zazdrośnica, a ślepy Kajtuś wszystkiego się boi, no a koty... jedna wielka niewiadoma! Ale wierzę święcie, że będzie dobrze i już się cieszę na wspólne spacery (koty też z nami chodzą rano i wieczorem). Rambutek, do zobaczenia jutro![/QUOTE]

BAAAAArdzo się cieszymy, że Rambuś będzie miał taki super dom:) Witamy na dogo p. Irenę i liczymy na relacje z życia stadka:)

Posted

Pani Irenko, dzięki wielkie za to, że zgodziła się Pani wziąć Rambolca, który wymaga leczenia i opieki.
Z gadziną będzie super, ponieważ on się odwraca od psa, który "ma coś do niego".
Janusz powiedział, że Rambo jest już psem stróżującym:). Dziś w nocy ktoś głośno wchodził po schodach i Rambol zrobił tubalnie; Łał, łał:)
Janusz powiedział: cisza! i pies zamilkł:)

PS Zapomniałam napisać, że za kilka dni będą jeszcze wyniki z "posiewu" wczorajszego.

Posted

[quote name='mariusz pp']I ja też sobie włażę.:lol:
Wegielkowa trzymajcie się może lepiej razem a nie w kupie:roll:[/QUOTE]
no i ja w tę kupę ciągle włażę..........