wegielkowa Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Rambolcowi szykuje się domek za Warszawą :) Quote
savahna Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='wegielkowa']Rambolcowi szykuje się domek za Warszawą :) A nie mógłby być przed??:oops::diabloti: Zawsze to trochę bliżej.:evil_lol:;) Super:multi:,fajny psiak.:p Quote
wegielkowa Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 Rambo będzie mieszkał bliżej Malagosowej:) , w Chotomowie. Cudowna pani Irena, która wyprowadziła się z Warszawy na wieś. Próbujemy dograć transport. Quote
Nutusia Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='Incia']1 pan nazwał mnie poj...ną babą, bo Rambo powąchał go przechodząc obok... Znam ekstra odzywkę na takie zachowanie. Mój znajomy miał przemiłą boksię, która chodziła sobie luzem na spacerkach w parku i pewnego dnia podeszła do jakiegoś gościa, siedzącego na ławce. Facet się oburzył, zaczął się pienić na temat smyczy i kagańca... Pan Soni odwołał ją, grzecznie się ukłonił i faceta przeprosił, a facet nic - dalej się pluje. I tak parę razy. W końcu Pan Soni się wrócił, podszedł do dziada i mówi: "naprawdę najmocniej pana przepraszam, ale ta moja suka to już taka jest, że każde GÓWNO musi powąchać". Facet uciął swą tyradę w pół słowa :) [quote name='wegielkowa']Rambo będzie mieszkał bliżej Malagosowej:) , w Chotomowie. Cudowna pani Irena, która wyprowadziła się z Warszawy na wieś. O kurczaki - będzie prawie moim sąsiadem - będzie nas dzielić "tylko" Wisła ;) Super! Baaaaaardzo się cieszę! Aha, i jadąc z Kielc do Chotomowa, niekoniecznie trzeba przez Warszawę - wtedy nie będzie "za", ale "przed" :) Quote
egradska Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 ale super wieści u pieska. :loveu: czy jest szansa, ze na świeta już będzie w domku? Quote
savahna Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='egradska']ale super wieści u pieska. :loveu: czy jest szansa, ze na świeta już będzie w domku?[/QUOTE] Może nawet w tym tygodniu, ale jeśli chodzi o szczegóły to już zostawiam tą przyjemność wegielkowej.;) Quote
erka Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Ja tylko dodam,że Rambulek podebrał domek naszemu beniowi Baremu, bo to o niego pani dzwoniła . Ale ponieważ Bary nie jest jeszcze sprawdzony na koty, a pani ma dwa, więc zdecydowałysmy,ze bedzie to dobre miejsce dla Rambo. A dla benia też się na pewnością coś fajnego znajdzie , bo jest cudny. To Bary :) Quote
wegielkowa Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 (edited) Jadę jutro do weta na zrobienie zdjęcia rtg i zbadanie krwi. Pobędzie kilka godzin w gabinecie. Z Panią Irką umówiłam się w pół drogi tzn. w Radomiu na przerzut Rambo, prawdopodobnie w środę lub w czwartek rano. TZ savahny , Savahna i ja pojedziemy do Radomia. Czy ktoś jeszcze jedzie na wycieczkę?? Edited December 10, 2012 by wegielkowa Quote
Rudzia-Bianca Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Cudowne wieści :) [quote name='Nutusia']Znam ekstra odzywkę na takie zachowanie. Mój znajomy miał przemiłą boksię, która chodziła sobie luzem na spacerkach w parku i pewnego dnia podeszła do jakiegoś gościa, siedzącego na ławce. Facet się oburzył, zaczął się pienić na temat smyczy i kagańca... Pan Soni odwołał ją, grzecznie się ukłonił i faceta przeprosił, a facet nic - dalej się pluje. I tak parę razy. W końcu Pan Soni się wrócił, podszedł do dziada i mówi: "naprawdę najmocniej pana przepraszam, ale ta moja suka to już taka jest, że każde GÓWNO musi powąchać". Facet uciął swą tyradę w pół słowa :) Piękne :) Quote
andzia69 Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='wegielkowa']Rambo będzie mieszkał bliżej Malagosowej:) , w Chotomowie. Cudowna pani Irena, która wyprowadziła się z Warszawy na wieś. Próbujemy dograć transport.[/QUOTE] nasza Sówka wybiera się do W-wy na dt - to też pamiętaj czy 2 onki można upchać;) Quote
wegielkowa Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 [quote name='andzia69']nasza Sówka wybiera się do W-wy na dt - to też pamiętaj czy 2 onki można upchać;)[/QUOTE] Niestety. Pani Irena sama przyjedzie po Rambolca do Radomia, więc nie da rady z dwoma bydlatkami. Zapytaj Tz-a Roszpunki. Ja mogę zabrać Sówkę w wigilię do prawie Warszawy, czyli do Grodziska Maz. Quote
Nutusia Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 A domek już macie dla Rambolka sprawdzony? Bo jak coś, to znam osoby z pobliża - wielokrotnie sprawdzone w "kontrolach" ;) A tak na marginesie - wywietrzyła się już kurteczka? :) Quote
wegielkowa Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Wywietrzyła:) tylko leżałam po bańkach i ze wszystkim jestem w tyle. Quote
Nutusia Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Dobra, dobra - tak tylko pytam "kontrolnie" ;) Mmmm - banieczki... dobra rzecz! :) Ale wyleżeć trzeba obowiązkowo!!! Quote
wegielkowa Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 (edited) Dopiero wróciłam. Savahna byłą ze mną po Rambolca-dzięki za pomoc. Rambo pół dnia był w lecznicy, zdjęcia pod narkozą, badanie krwi, itd. Dostał silny antybiotyk, ponieważ nadal skóra jest chora. Został ponownie ogolony, ale tylko w miejscach niezagojonych. Jest lekka dysplazja w jednym biodrze, ale nie jest to sprawa poważna. Wydałam 220zł ( w tym 100zł antybiotyk 10szt, dwa zdjęcia i badania) u weta i 50 zł na lekarstwa w aptece (wiesiołek, karoten i biotyna). Wstawię paragony i opis od weta oraz zdjęcia Rambo z gabinetu, ale za chwilę. A tu ogolone miejsce nad ogonem i nowe graffiti: Rozmawiałam w tej chwili z nowym DS-em Rambolca czyli Panią Ireną, która jest już z nami na wątku. Umówione jesteśmy wstępnie na przerzucenie Rambo z Kielc do Chotomowa ww najblizszy czwartek. Pani Irenko, proszę się tu wpisać, prosimy:) Edited December 11, 2012 by wegielkowa Quote
irenas Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Czekam z wielką niecierpliwością na Rambo. Trochę się niepokoję, jak go przyjmie moja "gadzina" - Dziunia jest straszna zazdrośnica, a ślepy Kajtuś wszystkiego się boi, no a koty... jedna wielka niewiadoma! Ale wierzę święcie, że będzie dobrze i już się cieszę na wspólne spacery (koty też z nami chodzą rano i wieczorem). Rambutek, do zobaczenia jutro! Quote
Ziutka Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Szczęściarz z Rambolka :) Witamy na dogo !!! :) Quote
egradska Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='irenas']Czekam z wielką niecierpliwością na Rambo. Trochę się niepokoję, jak go przyjmie moja "gadzina" - Dziunia jest straszna zazdrośnica, a ślepy Kajtuś wszystkiego się boi, no a koty... jedna wielka niewiadoma! Ale wierzę święcie, że będzie dobrze i już się cieszę na wspólne spacery (koty też z nami chodzą rano i wieczorem). Rambutek, do zobaczenia jutro![/QUOTE] BAAAAArdzo się cieszymy, że Rambuś będzie miał taki super dom:) Witamy na dogo p. Irenę i liczymy na relacje z życia stadka:) Quote
savahna Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Witamy na dogo.:loveu:Najprawdopodobniej będę miała przyjemność przekazania Rambola.;) Trzymam za Was mocno kciuki,zeby poszło jak po maśle....:lol: Quote
wegielkowa Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 Pani Irenko, dzięki wielkie za to, że zgodziła się Pani wziąć Rambolca, który wymaga leczenia i opieki. Z gadziną będzie super, ponieważ on się odwraca od psa, który "ma coś do niego". Janusz powiedział, że Rambo jest już psem stróżującym:). Dziś w nocy ktoś głośno wchodził po schodach i Rambol zrobił tubalnie; Łał, łał:) Janusz powiedział: cisza! i pies zamilkł:) PS Zapomniałam napisać, że za kilka dni będą jeszcze wyniki z "posiewu" wczorajszego. Quote
malagos Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Odwiedzam i ja Rambo - i cieszę się z takiego domku! Quote
malagos Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='mariusz pp']I ja też sobie włażę.:lol: Wegielkowa trzymajcie się może lepiej razem a nie w kupie:roll:[/QUOTE] no i ja w tę kupę ciągle włażę.......... Quote
Handzia55 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 No to Rambuś ze świętokrzyskiej wiochy, prawie do stolicy trafi:lol: Powodzenia chłopaku:multi: Quote
Recommended Posts