Jump to content
Dogomania

7 maluchów po matce w typie asta - jeden ma chore serduszko :( potrzebne $$$ na weta!

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rita91 napisał(a):
Jeżeli jest nadal potrzeba przewiezienia jakiś fantów na terenie szczecina to moge pomoc:) Mam auto i czas jakis sie tez znajdzie. A tak apropos to moj "debiut" na dogomanii:P Pierwszy post:) No i poza tym Magda mieszka niedaleko mojej siostry Lazy i tez prawie mnie to moge podjechac w kazdej chwili:)

Rita91 witaj,w końcu się zarejestrowałaś na forum :cool3:

YxNinaxY napisał(a):
On ma oczy zezowate :D

Jakie zezowate-psiak z większym polem widzenia ci się trafił i tyle.To zaleta a nie wada :evil_lol:

Posted

Rita91 napisał(a):
A tak apropos to moj "debiut" na dogomanii:P Pierwszy post:) No i poza tym Magda mieszka niedaleko mojej siostry Lazy i tez prawie mnie to moge podjechac w kazdej chwili:)

Witamy :) a jak się ma owczareczka Rita?

Dziewczyny, jak się ma to powtórne odrobaczanie do szczepienia?
Szczepienie między pierwszym a drugim odrobaczeniem powinno być? Czy po drugim dopiero?

Posted

Jesli juz było odrobaczenie to za tydzień następne i następne, aż do skutku (o ile są robale ;)). Tydzień trwa okres wylegania z jaj. Miedzy szczepieniem a odrobaczaniem musi tez być min. Tydzień przerwy, bo po pierwsze chemia, a po drugie co by zapobiec jakimkolwiek kompikacjom.
My w każdym razie za tydzień szczepienie, bo to czym będziemy odrobaczac to dział miesiąc ;) ale chyba raczej tylko ja moge, bo moja kluska najwieksza a tu liczy sie waga....:D

Posted

magdola napisał(a):
Jesli juz było odrobaczenie to za tydzień następne i następne, aż do skutku (o ile są robale ;)). Tydzień trwa okres wylegania z jaj. Miedzy szczepieniem a odrobaczaniem musi tez być min. Tydzień przerwy, bo po pierwsze chemia, a po drugie co by zapobiec jakimkolwiek kompikacjom.

Tydzień? Ja słyszałam, że 10-14 dni...

magdola napisał(a):
My w każdym razie za tydzień szczepienie, bo to czym będziemy odrobaczac to dział miesiąc ;) ale chyba raczej tylko ja moge, bo moja kluska najwieksza a tu liczy sie waga....:D

Jakim środkiem będziesz odrobaczać, że liczy się waga?

Posted

Cudak napisał(a):
Tydzień? Ja słyszałam, że 10-14 dni...

Jakim środkiem będziesz odrobaczać, że liczy się waga?
I dobrze słyszałaś, to mi sie pokielbasilo :oops: Następne odrobaczanie za tydzień. U nas na pewno robale są bo do objawow doszło saneczkowanie:shake: więc 1.12 wszystkie trzy bedą odrobaczone....:diabloti:

My juz po szczepieniu za 45 zł. Rachunek mam gdyby co.

Posted

Przed chwila usłyszałam dobre i złe wiadomości... Dobrymi, mam nadzieje, ze pochwali sie jeden z dt, a teraz te złe.....
Marta jest odcięta od netu, więc. Najmniejszy maluch dzisiaj miał wizytę u veta. Dostał pastwę na biegunie, jesli nie przejdzie to w pn będzie antybiotykoterapia... Ale to nie jest najgorsze. Co do tylnych lapek, to mogły być przetracone, a on je oszczedzal, dlatego ciągnął... I najgorsze, maly ma szmery w sercu ;( . Moze z tego wzrosnąć, ale moze to być tez wada genetyczna. Wg mnie trzeba porządnie osluchac wszystkie szczyle, bo moja sunie tez pani vet słuchała z każdej strony i bardzo dokładnie w poniedziałek i dzisiaj, ale wszystko ok. Marta wydała dzisiaj 60 zł.... I to najwyraźniej dopiero początek.....uch;(

Posted

[quote name='tobciu']Przy odrobaczaniu zawsze liczy się waga ;) Ilość środka na kilogram masy ciała. ;)

Wiem, wiem, ale chodziło mi o to, że magdola napisała: "ale chyba raczej tylko ja moge, bo moja kluska najwieksza a tu liczy sie waga....:-D "
Czyli, że ten środek, który miała na myśli nie jest od wieku zależny, tylko od wagi?

Posted

[quote name='magdola']Przed chwila usłyszałam dobre i złe wiadomości... Dobrymi, mam nadzieje, ze pochwali sie jeden z dt, a teraz te złe.....
Marta jest odcięta od netu, więc. Najmniejszy maluch dzisiaj miał wizytę u veta. Dostał pastwę na biegunie, jesli nie przejdzie to w pn będzie antybiotykoterapia... Ale to nie jest najgorsze. Co do tylnych lapek, to mogły być przetracone, a on je oszczedzal, dlatego ciągnął... I najgorsze, maly ma szmery w sercu ;( . Moze z tego wzrosnąć, ale moze to być tez wada genetyczna. Wg mnie trzeba porządnie osluchac wszystkie szczyle, bo moja sunie tez pani vet słuchała z każdej strony i bardzo dokładnie w poniedziałek i dzisiaj, ale wszystko ok. Marta wydała dzisiaj 60 zł.... I to najwyraźniej dopiero początek.....uch;(
Biedaczek mały :( szczeniaków urodziło się 9, dwa nie żyją...może też jakieś wady genetyczne miały?

Bardzo prosimy o wsparcie na leczenie maluszka...

Posted

[quote name='Cudak']Biedaczek mały :( szczeniaków urodziło się 9, dwa nie żyją...może też jakieś wady genetyczne miały?

Bardzo prosimy o wsparcie na leczenie maluszka...
To jest możliwe, zreszta matka tez niemloda, więc to pewnie tez ma jakieś znaczenie.....

Posted

Chyba mamusia kilku adoratorów miała, że taka rozbieżność między maluchami ;)
Jak się uda, to się do weta wybiorę dziś na szczepienie i przy okazji wrzucę moją kluseczkę na wagę.

Posted

[quote name='magdola']Maluch Niny jest na próbe w nowym DS :multi:
No to kciuki za łobuza trzymam! :)

Moja już po szczepieniu (zapłaciłam 40 zł), zważona, 3750g ;) tylko z pośpiechu zapomniałam o osłuchaniu i tabletkach na drugie odrobaczanie :(

Posted

Cudak napisał(a):
No to kciuki za łobuza trzymam! :)

Moja już po szczepieniu (zapłaciłam 40 zł), zważona, 3750g ;) tylko z pośpiechu zapomniałam o osłuchaniu i tabletkach na drugie odrobaczanie :(

Spoko, bazarek idzie jak burza ;) Cudak byś mogła niezaprosic jakichś znajomych :D na watkach ...:diabloti: