Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

saphira18 - masz zapchaną skrzynkę :( Na tablicy ja mu robiłam, więc pewnie dlatego Ci usunęli. Dzięki bardzo za ogłoszenia ! Mam nadzieję, że ktoś sensowny się odezwie :)

Posted

[quote name='gosia2313']saphira18 - masz zapchaną skrzynkę :( Na tablicy ja mu robiłam, więc pewnie dlatego Ci usunęli. Dzięki bardzo za ogłoszenia ! Mam nadzieję, że ktoś sensowny się odezwie :)

dzięki, wyczyszczona skrzynka;)
a ja podniosę jeszcze Brysia

Posted

Dzisiaj, tak jak już pisałam na FB, jeden z psów rzucił się w boksie na Brysia :( Na szczęście nic mu nie zrobił, fizycznie. Bo psychicznie to na pewno przez takie sytuacje Bryś będzie coraz bardziej lękliwy :<
Azor po tym incydencie został wywalony z boksu. A na jego miejsce poszedł ... Stefanek :lol: raczej powinien się dogadać, ma 8 lat i jest ok :)

Posted

W weekend powstanie bazarek z perfumami, kremami, mydełkami, kosmetykami do makijażu i środkami czystości do domu. Bazarek będzie na rzecz bid ze schroniska. Tak pomyślałam aby jak sie uda uzbierać kasy na tak 2 m-ce pobytu Brysia w hoteliku to go za to tam dać.... Co myślisz?

Posted

[quote name='Pysia']W weekend powstanie bazarek z perfumami, kremami, mydełkami, kosmetykami do makijażu i środkami czystości do domu. Bazarek będzie na rzecz bid ze schroniska. Tak pomyślałam aby jak sie uda uzbierać kasy na tak 2 m-ce pobytu Brysia w hoteliku to go za to tam dać.... Co myślisz?[/QUOTE]

Wiesz co ... sama nie wiem. Bo mamy w hotelu już dwa psy : Kłapacza którego już od ponad roku nikt nie chce :\ Nie wiem czemu. Ma ok. 8 lat a ludzie zachowują się jakby miał 100 i nie było od 2011r ANI JEDNEGO telefonu o niego :(
W październiku do hoteliku trafiła Shenzi (adoptowana na początku roku z Sosnowca). A teraz dojdzie jeszcze Felika, który pojedzie na konsultację okulistyczną i jeśli będą szanse - będziemy zbierać na operacje wzroku. Poobserwujemy go w boksie trochę, może bez Azora się tam uspokoi... Oby.
Postaram się po niedzieli wystawić bazarek - może bym mu wyróżniła jakieś ogłoszenie. On musi szybko isć do domu, jest ładny i młody.

Posted

[quote name='magdola']Cioteczki, przepraszam, jestem tu z sygnaturki którejś z ciotek, ktora zagladnela na bazarek..... Czy Brys moze mieszkać z dziecmi?????[/QUOTE]

Zależy w jakim wieku i jakie są te dzieci. Bryś jest psem wylęknionym, potrzebuje spokoju, może później by z dziećmi było OK, ale jak na początku mu wyskoczą z rękami i będą chciały głaskać i przytulać to nie.
Wiadomo, że jeśli ktoś ma na myśli dziecko 16 letnie np. które jest ogarnięte i rozumie co się do niego mówi, żeby psa nie przytu,ać bo się boi to myślę, że OK. Tylko to trzeba by z dziećmi przyjechać na spacer. Bo ostatniej rodziny z dziećmi właśnie Bryś się bał i behawiorystka odradzała im tego psa.

Posted

[quote name='gosia2313']Zależy w jakim wieku i jakie są te dzieci. Bryś jest psem wylęknionym, potrzebuje spokoju, może później by z dziećmi było OK, ale jak na początku mu wyskoczą z rękami i będą chciały głaskać i przytulać to nie.
Wiadomo, że jeśli ktoś ma na myśli dziecko 16 letnie np. które jest ogarnięte i rozumie co się do niego mówi, żeby psa nie przytu,ać bo się boi to myślę, że OK. Tylko to trzeba by z dziećmi przyjechać na spacer. Bo ostatniej rodziny z dziećmi właśnie Bryś się bał i behawiorystka odradzała im tego psa.[/QUOTE]
Oj, to nie ryzykuje, zwłaszcza ze odleglosc tez niemała ;) a dziecko w wieku przedszkolnym....

Posted

Ja myślę, ze Brysia najpierw trzeba poobserwować i okreslić go jakie dom trzeba wyuskać dla niego. Bo inaczej może wracać non stop. Mam pewnien pomysł i zobaczymy czy sie uda. Nie róbcie nic pochopnie bo szkoda psa. Dajcie mi trochę czasu.

Posted

saphira18 napisał(a):
jakieś szczegóły? :lol:

Ja nie znam niestety :( Wiem, że Edyta podała im swój numer i wzięła od nich. Na pewno Agata pojedzie na wizytę. Mieszka bodajże w Sosnowcu

Posted

gosia2313 napisał(a):
Ja nie znam niestety :( Wiem, że Edyta podała im swój numer i wzięła od nich. Na pewno Agata pojedzie na wizytę. Mieszka bodajże w Sosnowcu

to nie wiem poczekać z tydzień z usuwaniem ogłoszeń?:lol: żeby nie zapeszać;)