Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sendusia po dwóch dobach spędzonych w szpitaliku u weta, wróciła do domu wczoraj. Bardzo się z tego powrotu ucieszyła, my zresztą też. Jest w znacznie lepszej formie, wrócił apetyt i chęć do życia. Nie ma już gorączki. Niestety na razie musi jeść bardzo malutko, a i tak zdarza jej się zwrócić :( i to mnie nieco niepokoi. W czwartek jedziemy na kontrolne badanie krwi i chyba będzie też prześwietlenie. Dostała całą baterię leków, silny antybiotyk. Zobaczymy co dalej. Jeżeli na prześwietleniu nadal będą te wcześniej wykazane zmiany, to trzeba będzie chyba sięgnąć po rezonans. Słabiutka jest dziewczynka na razie. Chodzimy na krótkie spacerki i odpoczywamy w domu. Wszystkim, którzy zajrzeli do mojej Senduni pięknie dziękujemy za kciuki i dobre myśli, no  prosimy o jeszcze :)

Posted

Sciskam  za lalunie skerbenke0heart.gif ciocnkowa

caluni czas ciociu

podawaj  serduszko  do antybiotyku oslonowe 

napewno cioci ulzylo ogromnie ogromnie ze lalunia w domku

takie zycie , ze czasem nie wiemy z ktorej strony nadejsdzie  choroba 

trzymajcie sie mocniutko mocniutko  ciociu Jolu

0heart.gif

Posted

Dziękujemy pięknie za myśli i słowa. Sendusia zdecydowanie lepiej, ale o całkowicie dobrej formie jeszcze nie ma mowy. Ma apetyt, obszczekuje przez okno przechodniów i szczerzy zębole na Skipka, czyli norma. Ale słabiutka, niechętnie idzie na spacer i chodzimy sobie niedaleko. Jutro jedziemy na badania kontrolne. Oby była w wynikach jakaś poprawa. Bernadko, ode mnie kciuki i przytulaski dla Korci specjalnie, a dla całej reszty drapanko za uszkami. Pozdrawiam

• Upvote 1
Posted

... Bernadko, ode mnie kciuki i przytulaski dla Korci specjalnie, a dla całej reszty drapanko za uszkami. Pozdrawiam

Mamy z Korunią umówioną wizytę na poniedziałek...

Dzięki Joluś z dobre myśli :)

Posted

Mamy z Korunią umówioną wizytę na poniedziałek...

Dzięki Joluś z dobre myśli :)

Trzymajcie się dziewczynki w poniedziałek. My jedziemy jutro

Posted

Niestety dobre wiadomości się skończyły. Łapiemy każdy oddech i każdy dzień. Ile ich jeszcze mamy? Wyniki krwi pogorszyły się jeszcze, Sendunia słabiutka. Jeszcze chce jeść i pić, jeszcze chce wyjść na dwór, choć to już tylko króciutkie wyjścia przed dom, szybkie siusiu i zaraz wracamy do domu, gdzie głównie sobie leży. Lepiej już nie będzie :(

Zbyt szybko chcesz odejść ode mnie Seduniu, tak niedawno z nami zamieszkałaś kochana...

Posted

Joluś...... co powiedzieć, ech....

Łapcie każdy dzień, każdą chwilę, jaką los Wam jeszcze podaruje....

Może uda nam się spotkać we wrześniu tak, jak planowałyśmy.... chciałam spotkać się z Sendunią po prawie 3 latach...

przekonać się, czy może mnie pamięta - ufam, że mimo wszystko Dziewczyna da radę i się jeszcze przytulimy...

Trzymajcie się, serduchem jestem z Wami i przesyłam dla was same najcieplejsze i najlepsze myśli!!!!

Posted

* * * * *

Żegnaj Najukochańsza Senduniu[*]

30835beb42f811d6gen.jpg

To tylko Pies, tak mówisz
tylko Pies...
a ja Ci powiem,
że Pies to często jest więcej niż człowiek

On nie ma duszy, mówisz...
popatrz jeszcze raz
Psia Dusza większa jest od Psa...
i kiedy się uśmiechasz do Niej
Ona się huśta na ogonie

...a kiedy się pożegnać trzeba
i Psu czas iść do Psiego Nieba
to niedaleko Pies wyrusza
przecież przy Tobie jest Psie Niebo
z Tobą zostaje Jego Dusza...

* * * * *

Posted

Dziękuje kochane. Strasznie pusto i smutno się zrobiło w domu. Skipcio też jakiś nieswój, zdezorientowany, zagubiony. Bardzo trudno to wszystko ogarnąć, zaakceptować :( Już na mnie nikt nie szczeka, przywołując szybko do kuchni, już tylko cztery łapki drepczą niecierpliwie w przedpokoju przed spacerem, nikt nie złości się na Skipcia, kiedy ten bawi się swoimi zabawkami, nikt nie szczeka na kota za oknem i na hałasujące dzieciaki. Smutno, smutno, smutno i pusto....