anica Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Cudna ,piękna dziewczynka :loveu: Ojjoj Martunia... a ja czekałam na dane do przelewu od Was... już podaję Ci adres kochana ,nie gniewaj się na mnie... aleśmy sobie ... poczekały...by:evil_lol:!... ale paczucha to chyba będzie jedna z dwóch bazarków?... jeśli można?... Quote
Mysza2 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='yolanovi']Zimno i mroźno dzisiaj, a na dodatek mgliście. Ale i tak byliśmy pobiegać. Poza tym Sendunia ciągle chce lizać swoją rankę, a jak włożę jej klosz to lata po całym mieszkaniu zaczepiając się o meble i inne sprzęty, nie umie sobie znaleźźć miejsca w tym "ubranku", Poza tym nieustannie się ze Skipem kłócą. Myślę, że można zacząć dziewczynkę ogłaszać najlepiej do domku bez psów, co do kotów w domu - nie wiem.[/QUOTE] Kłótliwa z niej dama:):) Quote
Martika&Aischa Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 [quote name='anica']Cudna ,piękna dziewczynka :loveu: Ojjoj Martunia... a ja czekałam na dane do przelewu od Was... już podaję Ci adres kochana ,nie gniewaj się na mnie... aleśmy sobie ... poczekały...by:evil_lol:!... ale paczucha to chyba będzie jedna z dwóch bazarków?... jeśli można?...[/QUOTE] ciocia kochana my gniewać się ??????? nie ma mowy !!!!!!:loveu: ode mnie będzie jedna paczuszka łączona z dwóch bazarków i od cioci Ady-Veby wianuszek świąteczny ( przesyłeczka gratiss) adresik już mam i jutro wysyłam :lol: Quote
Sarunia-Niunia Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 No to na dobranoc CMOK dla Sendusi:loveu: i Skipcia:loveu:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
yolanovi Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='Martika@Aischa']I ja się przyłącze do uścisków :*:*:* Jolu musisz poprosić moda o zwolnienie postu do rozliczeń Sendi ...najlepiej aby to był post drugi żeby się nikt nie przyczepił ;)[/QUOTE] Napisałam na pw do Pianki o przydzielienie mi postu nr 2 na rozliczenia dla Senduni Quote
motyleqq Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 ja myślę, że lepiej jeśli dom będzie bez kotów. wiecie jak to jest, może i ona się po czasie przyzwyczai do kota, ale co jeśli DS ją zwróci, bo ma z kotem kiepskie relacje? tak dla niej będzie bezpieczniej Quote
Martika&Aischa Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='yolanovi']Napisałam na pw do Pianki o przydzielienie mi postu nr 2 na rozliczenia dla Senduni[/QUOTE] Super :) buziaki przesyłam dla naszej dzielnej Sendusi i Skipcia :loveu: Quote
iwonamaj Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Jak tam pieseczki? Nie marzną? One takie gładziutkie... Quote
yolanovi Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='iwonamaj']Jak tam pieseczki? Nie marzną? One takie gładziutkie...[/QUOTE] Gładziutkie Iwonko ale nie pozwalam im marznąć. Na dłuższy spacerek, a właściwie bieganko wychodzimy w weekend ok 13.00 a w tygodniu ok 16.00 i biegamy żeby było ciepło (ja tez biegam). Rano i wieczorem wychodzimy ba szybkie siuu i koo i uciekamy do ciepełka. One mają się gdzie zagrzać, śpią w ciepłym domku, a te wszystkie biedy ze schronisk, z ulic, z wiejskich podwórek :( Nie wyobrażam sobie jak one biedne marzną, jak sobie radzą w takie mrozy... Quote
anica Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='yolanovi']Gładziutkie Iwonko ale nie pozwalam im marznąć. Na dłuższy spacerek, a właściwie bieganko wychodzimy w weekend ok 13.00 a w tygodniu ok 16.00 i biegamy żeby było ciepło (ja tez biegam). Rano i wieczorem wychodzimy ba szybkie siuu i koo i uciekamy do ciepełka. One mają się gdzie zagrzać, śpią w ciepłym domku, a te wszystkie biedy ze schronisk, z ulic, z wiejskich podwórek :( Nie wyobrażam sobie jak one biedne marzną, jak sobie radzą w takie mrozy...[/QUOTE]... też nie przestaję o tym myśleć:-(... jak pomóc?...wszystkim?... Quote
Sarunia-Niunia Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Tak Jolu, smutno, szczególnie zimą jak się pomyśli o tych wszystkich bidach w schroniskach, na łańcuchach... ech... Nigdy wszystkim nie pomożemy, ale dobrze, że choć jesteśmy w stanie pomóc niektórym... Jak zawsze przytulanki dla Senduni i Skipcia:):):) Quote
yolanovi Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Dzisiaj też biegaliśmy ale tak na smyczkach. Najbardziej zmęczyłam sie oczywiście ja bo dla Sendi i Skipa to był zaledwie wstęp. Niestety bez ciągu dalszego bo musieliśmy lecieć do domku. Sendunia reaguje już na swoje imię, jest coraz weselsza, skora do figli i zabaw. Zaczepia też Skipa na dworze do zabawy ale na razie jakoś nie potrafią się zgrać. W domu niestety nadal kłótnie i przepychanki. Sendunia ma w sobie mnóstwo energii i radości. Taka sprężynka: skoczna i dynamiczna. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Dobrej nocki dla Senduni:loveu:, Skipcia:loveu: i Joluni;)... Quote
Mysza2 Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Tak Jolu, smutno, szczególnie zimą jak się pomyśli o tych wszystkich bidach w schroniskach, na łańcuchach... ech... Nigdy wszystkim nie pomożemy, ale dobrze, że choć jesteśmy w stanie pomóc niektórym...[/QUOTE] Mam to samo zwłaszcza zimą:(, kropla w morzu te nasze usiłowania, ale chociaż tyle to lepiej niż nic. Dobranoc Senduniu i Skipciu:) Quote
Klementynkaa Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 a ja miłośników dobermanich paskud zapraszam na bazarek :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/237128-cuda-dla-dobermanów!-zakładki-notesik-długopisy!-do-16-grudnia-super-na-prezent!!! dla Senduni buziaki w nochal no i dla Skipka też :* Quote
AgusiaP Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Biedne te wszystkie psiaki i kociaki bez dachu nad głową:-(:-(:-( i za co... Ja też cały czas o tych bidulkach myślę:-(:-(:-( Quote
Sarunia-Niunia Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Hej, zaglądam do towarzystwa w południe i mówię dzień dobry:) Przytulam do serducha i całuję nochalki;) Quote
yolanovi Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 zamówiłam na bazarku ogłoszeniowym pakiet dla Sendusi - zrobie na śląskie - zobaczymy z jakim efektem. Chyba, że Ty Saruniu chcesz dzieewczynę to sie wstrzymam. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='yolanovi']zamówiłam na bazarku ogłoszeniowym pakiet dla Sendusi - zrobie na śląskie - zobaczymy z jakim efektem. Chyba, że Ty Saruniu chcesz dzieewczynę to sie wstrzymam.[/QUOTE] No to mamy temat na forum.... Ja obiecałam sobie i Senduni, że do mnie wróci... kompletnie nie wiem co robić... Nadal jest u mnie Max, który reagował na Sendi ze straszną agresją, prócz tego są jeszcze Kora, Nero i Killer... Nie wiem Jolu, może znajdzie się dla Sendi dom, w którym Mała będzie Jedynaczką, będzie mogła kochać swojego człowieka całą sobą i z nikim się swoim człowiekiem nie dzielić?! A jak Ją wezmę i się okaże, że się nie zgadzają ze sobą??? Czy warto ryzykować i burzyć Jej spokój? Już raz zaryzykowałam i po trzech dniach wiozłam Ją do Ciebie... Quote
yolanovi Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 U Sendusi nic nowego. Cieszy sie życiem, bawi, biega, uwielbia jeść. Ostatecznie zakwaterowała się w moim pokoju na leżaku - mam taki trochę w formie fotela, w lecie opalam sie na balkonie, a teraz służy za fotelik w pokoju i bardzo Sendusi przypadł do gustu, więc się przeprowadziła już definitywnie z kuchni. Codziennie po pracy lecimy w trójkę na wybieg, korzystając ze śniegu i jasności jaką daje, możemy nie przejmować się szybko zapadającym zmierzchem. Jak tak obserwuję Sendi kiedy biega mam wrażenie, że jest w niej coś z charcika, bo i sylwetka trochę charcia i ruchy i bardzo szybkie bieganie. Jest zwinna, skoczna i bardzo szybka. Śliczna dziewczynka tylko nieco zgredkowata:evil_lol: , czasem przylepa, a innym razem burczymucha:razz:. Jednak kochana, mimo swoich przywar.... Quote
anica Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 ale heca!?.. rano napisałam posta?....i nie ma?... pytałam o chętnych do adopcji Sendusi bo były dwie osoby, chyba?... czy już zrezygnowały?... Quote
Sarunia-Niunia Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 No niestety tak... chętni byli Aneczko, jak wet w Łukowie ocenił Psinę na 8 m-cy (oczywiście GRUBO się pomylił).... Każdy chciałby mieć młodego, zdrowego Pieska, tym dojrzałym trudniej znaleźć domki... Nie każdy chce adoptować dorosłego Pieska, jak np Jasię, Korcię, Sopelka.... bo jak wiadomo, z wiekiem przychodzą choroby i problemy, ech... Znajdziemy Senduni NAJLEPSZY DOMEK, taki NAJLEPSZY POD SŁOŃCEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
anica Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Jasne, że tak Saruniu:loveu:..Eeeeee ... takich przyjaciół?!... tylko na dobre, nie potrzebujemy! to się prędzej? czy później? zawsze źle kończy!!!....Sendi jest coraz piękniejsza:loveu: Quote
yolanovi Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 naprawdę jest śliczna, zgrabniutka, wysportowana ;) taki charcik w typie dobermana albo doberman w typie charcika :) Quote
Recommended Posts