yolanovi Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Sendunia do człowieka jest kochana, wesoła, chce się bawić, przytulić. Fajna, radosna suńka, tylko z psami tak sobie..... Quote
Martika&Aischa Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 No to będziemy szukać domku dla jedynaczki :lol: Sendi uparciuchu jeden odpuść troszeczkę bo nam ciocie Jolę wykończysz ;) Quote
yolanovi Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Dopiszę jeszcze, że kotów też Sendunia nie chce w domku. Ja co prawda kotka nie mam ale jak spotkamy jakiegos na spacerze to się dziewczyna nastroszy, szczeka i gonic bardzo by chciała. Wcześniej jakoś nie reagowała na kotki ale trzeba sobie powiedzieć, że nie była w pełni sobą. Niepewna, przestraszona, zdezoreintowana to ja kotki mało obchodziły. Teraz już pewniejsza rozgląda się w okolicy i juz widać co ją interesuje ;) Quote
motyleqq Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 wiesz, moja suczka na spacerze gania koty, a swoich prywatnych w domu to się boi :cool3: Quote
yolanovi Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 motyleqq napisał(a):wiesz, moja suczka na spacerze gania koty, a swoich prywatnych w domu to się boi :cool3: Jakby się zochowywała w domu w stosunku do kota - trudno powiedzieć. Ale, że jest z niej zadziora to nie wydaje mi się żeby sie mogła bać. Tak czy inaczej trzeba to mieć na uwadze w poszukiwaniu domku. Quote
Sarunia-Niunia Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Odnośnie kotów można tylko gdybać... Jak byla u mnie, wyskoczyła do kota z zębami, jak siedział na ogrodzie, na samochodzie, a dla Sendi w tamtym czasie samochód, to był niemal azyl i ostoja... Później z kotem spotkała się kilka razy w domu, nie powiem patrzyła i interesowała się Nim, ale bez agresji... Jak na ogród przyszła kotka sąsiadów, też się Nią zainteresowała, ale nie pogoniła... jednak jak tę samą kotkę widziała na drodze, wtedy miała ochotę popędzić za tą kotką wraz z ogrodzeniem;)... Zresztą, moje jamniorki mieszkają z kotem, wspólnie jedzą, śpią, bawią się, ale w momencie jak widzą obcego kota najchętniej by Go zjedli... Dlatego uważam, że tu nie ma reguły... Max, mój obecny tymczas "przyzwyczajała" się do kota około 8 tygodni, a teraz? jak Mu chłodniej to do kogo się przytula? do kota właśnie;)... Teraz mówię dobranoc Sendusi i Skipciowi - dobrej nocki:):):)!!!!!! Quote
yolanovi Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 i ja dzień dobry:). Zakupiłam wczoraj Sendusi ładne, czerwoniutkie szeleczki i piłeczkę. Byliśmy razem w sklepie KAKADU w Katowicach i dziewczynka sobie pooglądała różności dla zwierzaczków. Najbardziej była zainteresowana regałami gdzie leżały różnego rodzaju przysmaki, nawet chciała się poczęstować:eviltong: Łakomczuszek jest z niej niemały:evil_lol: Uwielbia jeść:cool3: Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 yolanovi napisał(a):i ja dzień dobry:). Zakupiłam wczoraj Sendusi ładne, czerwoniutkie szeleczki i piłeczkę. Byliśmy razem w sklepie KAKADU w Katowicach i dziewczynka sobie pooglądała różności dla zwierzaczków. Najbardziej była zainteresowana regałami gdzie leżały różnego rodzaju przysmaki, nawet chciała się poczęstować:eviltong: Łakomczuszek jest z niej niemały:evil_lol: Uwielbia jeść:cool3: I jak tu się nie poczęstować jak wszystko na wyciągnięcie łapki :cool3: Quote
hankasanok Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 zagladam , zebyscie nie myślły ze zapomniałam, jestem cały czas, sledze cały czas tylko tak pocichaczu! a kciuki trzyma tez cały czas, mocno i wierze, że wszystko sie skonczy dobrze, usciski dla całej wesołej rodzinki! :p i kotów sasiadów tez , oby refleks ich nigdy nie opuscił ;) Quote
Sarunia-Niunia Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Dzień dobry dla Kochanej Senduni i Skipka:) Fajnie musiało wyglądać to, jak Sendi chciała się częstować w sklepie przysmakami... No to dziewczynka teraz fajnie wygląda w nowych, na dodatek czerwonych szelkach! Całuski dla "Czarnuszków" :):):)!!!! Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 No to ruszamy z bazarkiem dla naszej Sendi :) Pięknie Wszystkich zapraszamy :):):) http://www.dogomania.pl/forum/threads/236806-Moc-różności-)-Przepiękne-dodatki-)-zrób-prezent-swoim-bliskim-)-11-12-22-00?p=20080884#post20080884 Quote
Sarunia-Niunia Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 [quote name='Martika@Aischa']No to ruszamy z bazarkiem dla naszej Sendi :) Pięknie Wszystkich zapraszamy :):):) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236806-Moc-różności-)-Przepiękne-dodatki-)-zrób-prezent-swoim-bliskim-)-11-12-22-00?p=20080884#post20080884[/URL][/QUOTE] No to lecę :)!!!!!!!!!!! Ale zanim polecę przytulaski dla Senduni:):):) Quote
yolanovi Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']No to lecę :)!!!!!!!!!!! Ale zanim polecę przytulaski dla Senduni:):):)[/QUOTE] U nas śnieg pada i polecieliśmy po pracy na wybieg: Skip na lince 10 m, a Sedunia luzem. Było super. Dziewczyna wraca szybciutko, wystarczy tylko gwizdnąć, no i ...... trzeba nagrodę dać ;). Zapraszamy na bazarek Quote
Mysza2 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Poczytałam o zadziornej pannicy:) , odreagowała stres to pokazuje charakterek:) Quote
Sarunia-Niunia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Witam w środę... Przytulanki dla Senduni i Skipka.... Senduniu, jutro będziemy wszyscy z Tobą Kochana, a teraz Cię mocno ściskam i całuję w nochala:):):) Quote
yolanovi Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Sendunia dzisiaj rano stwierdziła, że należy zająć sie segregacją śmieci:cool3: i w tym celu potargała worek pełen różności (czyt. śmieci) i porozkładała je po całej kuchni:mad: Potem byliśmy znowu na wybiegu - Skip znalazł sobie plastikową butelkę, świetną do zabawy, a Sendi biegała i skakała na mnie. Ona jest bardzo żywotnym, pełnym energii psem. .jest szybka, skoczna, bardzo sprawna i chętna do zabawy i psot. Fajna, radosna, pełna życia suńka:) Quote
Sarunia-Niunia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Nasza kochana Sendunia:loveu::loveu::loveu:!!! Mój Max jak tylko zobaczy worek ze śmieciami przygotowany do wyniesienia, jest szybszy niż błyskawica... mało, że wszystko "rozbebeszy" to jeszcze to co da się zjeść, najchęniej by pochłonął - biedny, niedożywiony jamniorek;) Ja jednak caly czas myślami jestem już przy jutrze - od 9-tej będę ściskać kciuki za Sendunię!!!!!!! Narazie mocno przytulam radosną i szaloną dziewczyneczkę!!!! Quote
Martika&Aischa Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 I ja szybciutko zaglądam do Sendi :) słodkich snów sunieczko :* trzymam z całych sił za jutrzejszy zabieg:thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Mysza2 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='yolanovi']Sendunia dzisiaj rano stwierdziła, że należy zająć sie segregacją śmieci:cool3: i w tym celu potargała worek pełen różności (czyt. śmieci) i porozkładała je po całej kuchni:mad: Potem byliśmy znowu na wybiegu - Skip znalazł sobie plastikową butelkę, świetną do zabawy, a Sendi biegała i skakała na mnie. Ona jest bardzo żywotnym, pełnym energii psem. .jest szybka, skoczna, bardzo sprawna i chętna do zabawy i psot. Fajna, radosna, pełna życia suńka:)[/QUOTE] oj tam segregacją śmieci, psich perfum szukała :diabloti: Quote
__Lara Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='yolanovi']Sendunia dzisiaj rano stwierdziła, że należy zająć sie segregacją śmieci:cool3: i w tym celu potargała worek pełen różności (czyt. śmieci) i porozkładała je po całej kuchni:mad: Potem byliśmy znowu na wybiegu - Skip znalazł sobie plastikową butelkę, świetną do zabawy, a Sendi biegała i skakała na mnie. Ona jest bardzo żywotnym, pełnym energii psem. .jest szybka, skoczna, bardzo sprawna i chętna do zabawy i psot. Fajna, radosna, pełna życia suńka:)[/QUOTE] Segregacja śmieci - to Sendi bardzo proekologiczna jest :D Quote
yolanovi Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Sendunia w lecznicy na zabiegu. Pojadę po nią ok 12.30. Denerwujemy się ze Skipkiem, no może on mniej ;) Quote
Mysza2 Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 [quote name='yolanovi']Sendunia w lecznicy na zabiegu. Pojadę po nią ok 12.30. Denerwujemy się ze Skipkiem, no może on mniej ;)[/QUOTE] Będzie dobrze Jolu Quote
Recommended Posts