yolanovi Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Sarunia-Niunia napisał(a):Przychodzę powiedzieć dzień dobry i wyściskać Sendunię.... Na wieści czekam popołudniu.... Dzień dobry Ciocie nasze kochane. Wieści po wizycie u weta będą wieczorem bo ja pewnie nie wcześniej jak na 18.00 dotre do lecznicy. A Sendunia ma sie bardzo dobrze, coraz weselsza i szczęśliwa. Niestety nie nauczyła sie jeszcze, które to nasze mieszkanie i zawsze ciągnie do identycznie umiejscowionego ale na parterze, a my mieszkamy na Ip. Ja zazwyczaj wracając z psami ze spaceru, spuszczam je po wejściu do bloku i któregoś razu Sendunia, jak to ona, podleciała do tych drzwi na parterze, stanęła na dwóch łapkach i dalej otwierać sobie drzwi i dobijać się. A muszę powiedzieć, że godzina już była niespecjalnie wizytowa, bo. 22.00. Na szczęście chyba sąsiadów nie było w domu bo nikt nawet nie wyjrzał, a ja od tego momentu nie spuszczam na razie dziewczyny po wejsciu do budynku. Czekam aż sobie w końcu zapamięta gdzie mieszka ;) Quote
magdola Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Wiem, że i Wy potrzebujecie pieniędzy z bazarku, więc musicie tu być: http://www.dogomania.pl/forum/thread...a-Do-06-12-12r Quote
yolanovi Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Jesteśmy już po wizycie i badaniach. Sendunia była bardzo grzeczna, bez problemu pozwoliła na pobranie krwi. Morfologia i biochemia, wszystkie parametry są w normie. Umówiłam się na zabieg na 06.12 - usunięty będzie guzek i zrobione ząbki. Przytyła dziewczynka 1 kg i waży obecnie 20,9 kg :) Quote
Sarunia-Niunia Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Kochana i mądra dziewczynka, grzeczna u Pana Doktora:)!!! No to dostanie dziewczynka od nas prezent na Mikołajki - zdrówko!!! Aż nie chce mi się wierzyć, że przytyła tylko 1 kg - wygląda przecież o niebo lepiej... Ściskam Sendi i Skipa, i oczywiście Ciebie Joluś - buziolki dla wszystkich!!!!!!!!!!!! Quote
yolanovi Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 dziękuję za miłe słowa i obecnosc na nszym wąteczku ;) Quote
Mysza2 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 pozdrawiam piękną i grzeczną dziewczynkę:) Quote
Martika&Aischa Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 yolanovi napisał(a):Jesteśmy już po wizycie i badaniach. Sendunia była bardzo grzeczna, bez problemu pozwoliła na pobranie krwi. Morfologia i biochemia, wszystkie parametry są w normie. Umówiłam się na zabieg na 06.12 - usunięty będzie guzek i zrobione ząbki. Przytyła dziewczynka 1 kg i waży obecnie 20,9 kg :) :loveu: kochana Sendusia :loveu: Quote
Sarunia-Niunia Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Wpadam powiedzieć dzień dobry:multi: i cieszę się, że tyle fajnych Cioteczek odwiedza naszą Sendunię:loveu:!!!!!!!!!!! Quote
Martika&Aischa Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Zaglądam wieczornie do naszej kochanej Sendi :) Quote
Sarunia-Niunia Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 No Marticzko, Ty na dobranoc, ja na dzień dobry... Ale ja mam nadzieję, że inni też zaglądają, tak po cichu... Najważniejsze, żeby Sendunia była zdrowa i miała NAJWSPANIALSZY DOM pod słońcem, bo na taki zasługuje!!! Quote
yolanovi Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 no to ja jeszcze na koniec dnia parę słów o naszej dziewczynie napiszę. otóż dzisiaj na popołudniowym spacerze niestety złapał nas deszcz i to dość konkretny i nasza dama nie była wcale tym ucieszona. widać było jak bardzo jej taka pogoda nie pasuje, trzepała się co chwilę i oczywiście jedyny słuszny kierunek to ten do domu. zresztą taka aura ani mnie, ani tez Skipowi nie przypadła do gustu i szybko uciekliśmy do ciepłego i suchego domku. tu wyjęłam ręcznik, żeby ich powycierać. Skip był bardzo chętny bo wie co to jest i lubi, a Sendunia najpierw zwiewała ale jak już zapoznała się z zabiegiem to też jej się spodobało. A potem była szalona runda po pokoju, po kanapie i w końcu wtuliła się w koc na kanapie i czekała już grzeczne na obiadek :) wszystkie fajne, nasze cioteczki pozdrawiamy i życzymy dobrej nocy :) Quote
Panna Marple Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Damy za deszczem nie przepadają...:lol: Quote
AgusiaP Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Panna Marple napisał(a):Damy za deszczem nie przepadają...:lol: No nie przepadają :evil_lol: Ja również dobrej nicki wszystkim życzę :lol: Quote
Sarunia-Niunia Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Nasza kochana i delikatna Królewna:loveu: nie lubi deszczu... no i dobrze... hihihi... Pozdrowionka i życzenia spokojnej nocki:) Quote
zona Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Czy nadal szukacie domu dla Sendi, czy zostanie u yolanovi?;) Quote
yolanovi Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 zona napisał(a):Czy nadal szukacie domu dla Sendi, czy zostanie u yolanovi?;) Waham się ciągle z decyzją. A miałabyś jakiś na 200% dobry domek dla niej? Quote
zona Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Nie mam, pytam z czystej ciekawości, bo śledzę wątek i widzę, że Sendi się bardzo u Ciebie podoba.;) Quote
Mysza2 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Panna Marple napisał(a):Damy za deszczem nie przepadają...:lol: ewentualnie piękna parasolkę powinny mieć :evil_lol: Quote
Martika&Aischa Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 yolanovi napisał(a):Waham się ciągle z decyzją. A miałabyś jakiś na 200% dobry domek dla niej? Yolu kochana myśl myśl :) tymczasem buziaki przesyłamy i Sendusi i Skipciowi :loveu: Quote
Sarunia-Niunia Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Yolu kochana myśl myśl :) tymczasem buziaki przesyłamy i Sendusi i Skipciowi :loveu: Tal Yolu.... myśl, myśl, myśl.... A ja Wam powiem, że Sendi to cudowna dziewczynka i jak ja mogłam Ją pokochać całym sercem w trzy dni, to Yolka w trzy tygodnie... tym bardziej... Quote
yolanovi Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Sarunia-Niunia napisał(a):Tal Yolu.... myśl, myśl, myśl.... A ja Wam powiem, że Sendi to cudowna dziewczynka i jak ja mogłam Ją pokochać całym sercem w trzy dni, to Yolka w trzy tygodnie... tym bardziej... Bo wiesz Saruniu, one wszystkie są kochane i wspaniałe, każde ma swój charakter i swoje zachowania ale każde potrzebuje czuć sie bezpieczne, potrzebne i kochane. Każde chce mieć swój dom i swojego właściciela, takiego z prawdziwego zdarzenia, wtedy się otwierają, uśmiechają i są szczęśliwe, a wraz z nimi szczęśliwi są ich ludzie. Ja jako dorosła i świadoma osoba nie miałam wielu psów; był taki nieco w typie labradora Wiki, który był znajdą z klatki schodowej i przeżył ze mną 16 lat, potem Skipek, którego mama od 30.05.2008 roku, od 11.11.2010 była z nami dobeczka Gajunia, wzięta ze schronu w wieku 9 lat i teraz jest Sendusia. Każde z nich jest inne ale każde kochane. Może ja miałam szczęście, że właśnie trafiałam na takie kochane psy, a może po prostu i ja tak właśnie myślę, one wszystkie są kochane, trzeba im tylko podarować to czego potrzebują by godnie i szczęśliwie żyć. Zobaczymy czy Sendusia zostanie u mnie ale jedno jest pewne - nie oddam byle komu :) Quote
Sarunia-Niunia Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 yolanovi napisał(a):Bo wiesz Saruniu, one wszystkie są kochane i wspaniałe, każde ma swój charakter i swoje zachowania ale każde potrzebuje czuć sie bezpieczne, potrzebne i kochane. Każde chce mieć swój dom i swojego właściciela, takiego z prawdziwego zdarzenia, wtedy się otwierają, uśmiechają i są szczęśliwe, a wraz z nimi szczęśliwi są ich ludzie. Ja jako dorosła i świadoma osoba nie miałam wielu psów; był taki nieco w typie labradora Wiki, który był znajdą z klatki schodowej i przeżył ze mną 16 lat, potem Skipek, którego mama od 30.05.2008 roku, od 11.11.2010 była z nami dobeczka Gajunia, wzięta ze schronu w wieku 9 lat i teraz jest Sendusia. Każde z nich jest inne ale każde kochane. Może ja miałam szczęście, że właśnie trafiałam na takie kochane psy, a może po prostu i ja tak właśnie myślę, one wszystkie są kochane, trzeba im tylko podarować to czego potrzebują by godnie i szczęśliwie żyć. Zobaczymy czy Sendusia zostanie u mnie ale jedno jest pewne - nie oddam byle komu :) Piękne słowa Yolu i na dodatek jest to najszczersza prawda!!!!!!!!!!!!!! Wiesz, a może właśnie coś w tym jest, że jak czują się kochane i bezpieczne to odwdzięczają się tym samym, po stokroć??? Właśnie dzisiaj byli u mnie moi Rodzice i powiedzieli mi, że ja to mam szczególne szczęście do wspaniałych psów.... tak, coś w tym musi być!!! Sendunia zasługuje na NAJLEPSZY DOM I OGROM MIłOŚCI - nie pozwolimy, aby jeszcze kiedykolwiek jakieś coś Ją skrzywdziło!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Sarunia-Niunia Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Nikogo dzisiaj u naszej Niuni nie było:crazyeye:??? Ja też dzisiaj miałam właściwie dzień bez dogo, fb itp.... smutny dzień dzisiaj miałam, ale teraz postanowiłam zajrzeć... Pozdrawiam całą fajną Rodzinkę i przesyłam uściski dla Skipka i całuski dla Sendusi:):):) Quote
Recommended Posts